dilluns, 1 de desembre del 2014

arròs ràpid de verdures al wok


el principal aliment del món (76)

De maneres de preparar l'arròs n'hi ha moltes: a la paella, a la cassola, en rissoto, sec, caldós... però simplificant podríem dir que n'hi ha dues: coure l'arròs en aigua i barrejar-lo amb altres ingredients i coure'l juntament amb aquests en aigua o un brou. És a dir, per entendre'ns, l'arròs a la cubana i la paella. Digueu-me simplista, però crec que m'enteneu.
Òbviament, té molt més prestigi i generalment és més bo un arròs cuinat en una paella amb carn, peix, verdures i el seu brou, però no menyspreem un arròs simplement bullit i barrejat amb una salsa o saltat amb altres ingredients. Aquest que us proposo avui en seria un exemple, i us puc assegurar que és ben bo i gustós, i més senzill de fer que una paella.
Vaig fer servir arròs de l'anomenat de tres colors, una barreja d'arrossos diferents que es venen en un mateix paquet: arròs vaporitzat, arròs vermell i arròs salvatge. La Marina n'havia cuit el dia abans i en va quedar força, de manera que em vaig empescar aquest platet per aprofitar-lo.
En un wok amb oli calent vaig saltar ceba vermella, espàrrecs, pebrot verd i vermell, albergínia ratllada, all i col, tot tallat a la tires i lleugerament salat, uns cinc minuts, fins que les verdures van perdre rigidesa però mantenint-se al dente; aleshores hi vaig afegir un bon raig de salsa de soja, vaig seguir saltant un minut més, hi vaig posar l'arròs, vaig barrejar bé i vaig saltar durant un altre minut perquè s'escalfés i ja estava a punt per servir.
El resultat era tan bo com sembla.

10 comentaris:

  1. Tinc tots els ingredients a casa menys els esparrecs; pero aquest matí m'aproparé a comprarlos, perque aquest arroç s'ho mereix.
    M'ha agradat molt la teva recepta, i amb el toc de salsa de soja deliciosa.
    BON DIMARS MANEL :)))

    ResponElimina
  2. Hey, This is the best blog here. It is a perfect post. impressive.

    ResponElimina
  3. Your website is very nice, the article is very enlightening, I wish you continued success.

    ResponElimina
  4. I am glad that you just shared this useful information with us

    ResponElimina
  5. Your explanation is organized very easy to understand!

    ResponElimina
  6. Thanks for sharing amazing information !!!!!! Please keep up sharing.

    ResponElimina
  7. Wow, amazing blog format! How long have you been blogging for? you make blogging look easy.

    ResponElimina
  8. Your style is really unique compared to other people I have read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity,

    ResponElimina
  9. “You are so entrancing! I figure I haven’t actually examined anything indistinct at this point.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte