La favetes fregides que venen en pots, conservades amb oli d'oliva, donen molt bon resultat a la cuina. El darrer pot el vaig encetar per fer el risotto del darrer post, però per aquesta preparació no se'n necessiten gaires, de manera que vaig haver de pensar algun destí perquè no es florissin dins del pot. La solució més ràpida va ser aquesta amanida tan senzilla i gustosa.
La idea és ben senzilla: en una paella petita posem a suar unes tires de bacó fumat tallades ben fines, i un cop torradet, hi afegim les favetes escorregudes d'oli, deixem escalfar un parell de minuts (ja estan cuites) i servim sobre fulles d'enciam senceres, de manera que quedin com barquetes sobre les quals dipositarem les favetes i el bacó. Amanim amb l'oli de la paella, i si n'hi hagués poc, amb una mica d'oli de la conserva, i pebre negre mòlt al moment.
Manel, l'has clavat....que bones!!!! I fetes en un moment...aquesta recepta la faré segur!
ResponEliminaPtnts
M'encanta aquesta presentació, jo també en faig una d'amanida de favetes de pot am pernil i una salseta amb mostassa..um
ResponEliminaFantàstic
Ester
Boníssimes les faves...I aquestes sí que són ràpides de fer... No com quan les collim de l' hort i hem de triar-les, bullir-les,...
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEs veu molt agraida!!, gracies.
ResponEliminaManel,
ResponEliminaEls artistes com tu feu qualsevol "virgueria" de res. Ja veus, amb quatres cosetes ben senzilles, la bona apariencia que te aquesta amanida. Felicitats!
Com mola aquesta amanida, aquesta manera de fer les faves sí que m'agrada i molt (ja saps que els risottos i jo no som massa amics!). Aquests plaers senzills però alhora tan saborosos són com una petita joia, oi?
ResponEliminaManel, la vistositat dels teus plats s'agraeix a la vista, a part de que m'agradin o no les faves ( que no...)
ResponEliminaRecords...
Li faig aquest plat al Pau i em fa l’onada, ja, ja,ja,..
ResponEliminaDesprés de uns dies sense apareixer pels blocs, em trobo amb aquesta genial amanida tant bona com ben presentada!!!!!!!
ResponEliminaLes faves no m'acaben de triunfar massa, pero haig de reconeixer que aquesta amanida fa un goig!!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Aquestes favetes acabades de cullir ara qu´est temporada seria massa no?
ResponEliminaSemble ser boníssim!!!
marta, celebro que t'agradi, és d'aquelles coses senzilles que amb poca feina donen bon resultat.
ResponEliminaester, les favetes amb la mostassa deuen estar genials, a la pròxima ho provo.
anna, a mi no em fa res triar les faves, les prefereixo fresques, però com que aquí encara no s'han fet, de moment tirem de conserva.
mome, sí que és agraïda, i fàcil!
josep, l'avantatge de les amanides és que t'hi has d'esforçar molt perquè no surtin bones (si t'agraden, és clar)
txell, em sembla que és el primer cop que em diuen que un dels meus plats 'mola', i naturalment només podies ser tu ;)
maria, lamento que no t'agradin les faves, a veure si els macarrons de demà t'agraden més
confio que poc a poc vagis millorant i a veure si ens veiem aviat!
dolorss, doncs ja trigues, per una onada de la familia es fa el que calgui ;D
xaro, on paraves? celebro que en tornar hagis trobat coses del teu gust.
eva, veig que amb les faves hi ha disparitat de criteris, , però espero que la pròxima t'agradi més.
els peixos, molt ben vinguda (o retornada amb nova identitat). efectivament, estic esperant les faves de l'hort del pare que ja triguen i aquestes sí que amb qualsevol preparació queden divines.