No ha estat fàcil triar el programa que us volia proposar, perquè hi ha molt on triar. Començarem a la fàbrica de Comercial Artesana Sosa, una empresa familiar que va començar fent neules i torrons i s’ha convertit en un dels primers fabricants i distribuïdors mundials, sinó el primer, d’ingredients per a l’alimentació, que serveix a les primeres espases de la cuina de tot el món. Penseu en qualsevol nom carregat d’estrelles i segur que utilitza els gelificants, els esferificants o els espessants de can Sosa, per no parlar dels seus emulsionants i olis essencials, polpes, aromes, confitats o fins i tot or i plata en pols i làmines, per citar només alguns del miler de productes que ven arreu. Ens oferiran una extensa demostració de l’ús d’alguns d’aquests ingredients a l’aula que tenen a la mateixa fàbrica.
Com que el gener és el millor moment per a la tòfona d’hivern o tòfona negra, sens dubte la joia de la gastronomia catalana, en Manel Coll, de Conserves Coll, ens explicarà les característiques que fan d’aquest fong un producte de luxe imprescindible a l’alta gastronomia, amb la possibilitat de visitar un tofoner i veure, olorar i tocar tòfones fresques i parlar de la seva aplicació a la cuina.
Dinarem a l’Hostal Castellterçol, un establiment situat en una gran masia situada a l’entrada del poble, on podrem gaudir de la seva cuina catalana moderna amb una molt bona relació qualitat-preu que estic segur que us agradarà.
Finalment, havent dinat, l’Elies Miró, hereu d’una pastisseria que enguany compleix 90 anys i ha donat fama al nostre poble, ens explicarà, a la seva nova fàbrica de bombons, tot el procés d’elaboració d'aquestes delícies dolces, des dels bombons més tradicionals fins als més moderns. Sense descuidar la pastisseria familiar, l'Elies ha aconseguit nombrosos reconeixements i els seus bombons es venen per tot Catalunya i també a fora.
Dinarem a l’Hostal Castellterçol, un establiment situat en una gran masia situada a l’entrada del poble, on podrem gaudir de la seva cuina catalana moderna amb una molt bona relació qualitat-preu que estic segur que us agradarà.
Finalment, havent dinat, l’Elies Miró, hereu d’una pastisseria que enguany compleix 90 anys i ha donat fama al nostre poble, ens explicarà, a la seva nova fàbrica de bombons, tot el procés d’elaboració d'aquestes delícies dolces, des dels bombons més tradicionals fins als més moderns. Sense descuidar la pastisseria familiar, l'Elies ha aconseguit nombrosos reconeixements i els seus bombons es venen per tot Catalunya i també a fora.
A banda, Castellterçol gaudeix de molt bones cansaladeries i té fama per les seves botifarres i embotits, de manera que buscarem un forat per visitar-les i qui no estigui interessat en alguna de les activitats proposades, podrà conèixer el poble i proveir-se dels productes de les botigues d'alimentació locals.
inscripcions i programa
Durant aquesta setmana aniré publicant informació més extensa sobre cadascuna de les empreses que col·laboraran en aquesta trobada, sobre el menú i preu del restaurant. Mentrestant, us recomano uns visita als llocs web que us he lincat per anar obrint boca. Si us interessa la proposta, podeu començar a inscriure-us-hi deixant un comentari en aquest mateix post. Abans de fer-ho, però, detallem una mica el programa.
La trobada començarà a les deu del matí a Can Sosa, on els responsables de l'empresa ens ensenyaran les seves instal·lacions i especialment les dependències on creen els seus productes i on guarden, per exemple, centenars d'aromes. Només hi ha un problema: la sala de demostracions no és gaire gran, en principi permet seguir les explicacions a una quinzena de persones assegudes, i n'hi cap alguna més dreta, però no gaires més, de manera que si hi ha més inscrits que places, només hi podran assistir els primers.
Cas que no us interessi aquesta activitat, no hi capigueu o no pugueu arribar abans de les 10 a Castellterçol, entre les 11 i les 12 començarà la sessió sobre el món de la tòfona.
Abans de dinar, i per relaxar-nos una mica, podem fer turisme cultural o gastronòmic. El dinar serà a dos quarts de tres, i la visita a l'obrador de l'Elies Miró començarà a les cinc i és previst que duri unes dues hores.
A l'hora de fer la inscripció, hauríeu de fer constar quina activitat del matí us interessa més, si us quedareu a dinar i si participaren en l'activitat 'dolça' de la tarda. També hi hauríeu de fer constar el vostre correu electrònic perquè uns dies abans us pugui avisar i confirmar l'assistència, especialment per poder concretar al restaurant les places que necessitarem.
En aquest mateix post publicaré la llista d'inscrits en cadascuna de les activitats.
La trobada començarà a les deu del matí a Can Sosa, on els responsables de l'empresa ens ensenyaran les seves instal·lacions i especialment les dependències on creen els seus productes i on guarden, per exemple, centenars d'aromes. Només hi ha un problema: la sala de demostracions no és gaire gran, en principi permet seguir les explicacions a una quinzena de persones assegudes, i n'hi cap alguna més dreta, però no gaires més, de manera que si hi ha més inscrits que places, només hi podran assistir els primers.
Cas que no us interessi aquesta activitat, no hi capigueu o no pugueu arribar abans de les 10 a Castellterçol, entre les 11 i les 12 començarà la sessió sobre el món de la tòfona.
Abans de dinar, i per relaxar-nos una mica, podem fer turisme cultural o gastronòmic. El dinar serà a dos quarts de tres, i la visita a l'obrador de l'Elies Miró començarà a les cinc i és previst que duri unes dues hores.
A l'hora de fer la inscripció, hauríeu de fer constar quina activitat del matí us interessa més, si us quedareu a dinar i si participaren en l'activitat 'dolça' de la tarda. També hi hauríeu de fer constar el vostre correu electrònic perquè uns dies abans us pugui avisar i confirmar l'assistència, especialment per poder concretar al restaurant les places que necessitarem.
En aquest mateix post publicaré la llista d'inscrits en cadascuna de les activitats.
Espero que la proposta us abelleixi i que d'aquí un mes just ens puguem trobar per aprendre i gaudir junts.
relació provisional d'assistents
Interessats en les sessió a SosaIngredients i Conserves Coll:
Assumpta i Miquel (Fem un mos)
Glòria i Josep (El cafè de nit)
Maragda i Carles (La Quinta de Luculus)
Nuni i Miquel (Cuinetes)
Dolorss i Pau (Blog de cuina de la Dolorss)
Txell i Kike (La cuina vermella)
Àngels i Joan (La cuina d'Àngels)
Gemma (La cuina de casa)
Marta (Pa de nous)
Cris, Laia i Òscar (De cuina)
Mercè i mare (Cuina per a llaminers)
Massitet (Olleta de verdures)
Josep (Menja de bacallà)
Carme (Cuinetes-Carme)
Xaro (El raconet de la cuina)
Mai (Maiblog)
Sara Maria (Delícies del rebost)
Ricard i Carles (Els meus restaurants)
Martí (Apunts de cuina)
Núria (CocinArte)
Dolça (No tot són postres...)
Ara (La cuina d'Ara)
Manel (Cuinar és generós)
Apuntats al dinar a l'Hostal
Tots excepte la Gemma, la Nuni i el Miquel.
Interessats en la sessió a Elies Miró
Tots menys la Nuni i el Miquel més el Surfzone i la Lyli (Catacuina)
relació provisional d'assistents
Interessats en les sessió a SosaIngredients i Conserves Coll:
Assumpta i Miquel (Fem un mos)
Glòria i Josep (El cafè de nit)
Maragda i Carles (La Quinta de Luculus)
Nuni i Miquel (Cuinetes)
Dolorss i Pau (Blog de cuina de la Dolorss)
Txell i Kike (La cuina vermella)
Àngels i Joan (La cuina d'Àngels)
Gemma (La cuina de casa)
Marta (Pa de nous)
Cris, Laia i Òscar (De cuina)
Mercè i mare (Cuina per a llaminers)
Massitet (Olleta de verdures)
Josep (Menja de bacallà)
Carme (Cuinetes-Carme)
Xaro (El raconet de la cuina)
Mai (Maiblog)
Sara Maria (Delícies del rebost)
Ricard i Carles (Els meus restaurants)
Martí (Apunts de cuina)
Núria (CocinArte)
Dolça (No tot són postres...)
Ara (La cuina d'Ara)
Manel (Cuinar és generós)
Apuntats al dinar a l'Hostal
Tots excepte la Gemma, la Nuni i el Miquel.
Interessats en la sessió a Elies Miró
Tots menys la Nuni i el Miquel més el Surfzone i la Lyli (Catacuina)
Correeeeeeee...apunta'm a TOT!!!! Ara miraré l'agenda per veure en quin dia cau...:)
ResponEliminaMoltes gràcies per organitzar-ho tot, ja teníem ganes de conéixer el teu poble!
Petunets,
Eva.
Ens apuntem a totes las activitats, semblen súper interessants, i al dinar.
ResponEliminaGracies anticipades per tota la organització. Serem en Miquel i jo
acab50@hotmail.com
Petons
Manel,
ResponEliminaEl Josep i jo ens apuntem a TOT, visites i dinar.
El mail és gmorenoolive@gmail.com
Gràcies per organitzar-ho i ens veiem d'aqui a un mes!.
Josep i Glòria
Ual·la que xulo! el Carles i jo ens apuntem a tot: a les visites de les empreses i al dinar, què bé que ens ho passarem...
ResponEliminaEl meu correu electrònic és:
luculus@ya.com
Manel, gràcies per organitzar-ho.
Hola Manel!
ResponEliminaEns apuntem a tot també! Serem el Miquel i jo (la Nuni) Moltes gràcies per organitzar-ho!!
El meu mail és nuni.soto@gmail.com
Una abraçada!! ;-)
Jo també m'apunto a TOT!!!!!!
ResponEliminaDe dia i amb dissabte és perfecte i us coneixerè, que ja en tinc ganes ja.
Serem dos, en Pau i jo.
Que contenta estic!!!!
Petons, petons i abraçades.
Aquí n'hi ha dos més que venim (a tot)!! Moltes gràcies Manel, ja ho saps, per tot!!!!
ResponEliminaA veure si aconseguim que vinguin blocaires d'arreu del territori! petons.
Hola Manel, en Joan i jo ens apuntem a tot, en teniem moltes ganes d'aquesta visita.
ResponEliminamangelsmb@gmail.com
Petons
Uau, Manel, quina currada! Ens has muntat una trobada espectacular, amb un programa de Festa Major!
ResponEliminaSiusplau, apunta'm a Sosa i al Miró, al dinar de moment no m'apuntis.
Gemma Clofent
lacuinadecasa@gmail.com
Moltes gràcies per la feinada d'organitzar-ho tot!!!!!!!!
Apunta'm!!!
ResponEliminam.jubert@hotmail.com
Ptnts
Hola Manel, es una proposta fantástica y desde decuina ens volem apuntar tres: starbase (myself), cris (la reina del meu cor) i Laia (my sister).
ResponEliminaEns volem apuntar a totes les activitats i al dinar també, com a minim fins a saber el preu (que no està el forn per a pà de pessic...jeje).
Gràcies per la proposta.
Manel, tant jo com la meva mare també ens hi apuntem a tot!! :)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per cuidar-te d'organitzar-ho!!
Petons!
companys, celebro que la proposta us hagi agradat, però tenim un problema.
ResponEliminaen poques hores la resposta ha estat excel·lent i ja som 23 apuntats.
d'entrada, tots dieu que ho voleu fer tot, però no em dec haver explicat prou bé, el cas és que en principi sosa i tòfones són incompatibles, perquè la sessió dedicada als ingredients alimentaris pot durar de dues a tres hores, i la sessió dedicada a la tòfona començaria abans que acabés l'altra. com que no heu especificat si preferíeu una o altra, de moment us poso a les dues i intento buscar solució.
la mercè ha apuntat que podríem fer una mica més curta la demostració de can sosa i fer dos torns, de 10 a 12 i de 12 a 14.
si no fos possible, podríem partir les parelles entre les dues activitats, perquè després ja s'ho explicaran, i els singles triem una o altra.
demà consulto a can sosa si no és demanar massa fer demostració doble i us ho dic, sinó no es podrà apuntar ningú més i els que ja som a la llista potser no hi cabrem tots.
us mantinc informats.
Ei Manel, ostres quina il·lusió, que be ho has preparat, serem 2 i ens apuntem a tot, o si mes a tot el que es pugui!!
ResponEliminaSerem jo mateixa i el Miqui (el meu marit).
Molts petons!! Beth
Manel, el meu mail és
ResponEliminabethsolsona@gmail.com
Moltes gràcies per tot!!
òstreeeeeeeeessssss, que jo vull venir , que tinc moltes ganes de conèixe-hos a tots i la trobada és tant interessant! m´agrada tot tot tot , però tinc que mirar els horaris i festius de l´Anton , faré tot el possible, així qeu no ens descarteu, intento donar-te resposta moooolt breument.
ResponEliminaPetons, ai quina emoció!
Passeu-ho força bé, macos, i no us en oblideu de fer crònica. Jo em temo que estic en economia de guerra, perpi us llegiré interessadíssima!
ResponEliminabeth,us apunto i a veure com fem cabre tothom :)
ResponEliminamai, estic segur que trobareu la manera de venir, a tots ens encantarà conèixer-te.
mar, em sap molt greu. l'economia de guerra és un motiu de pes, però com que falta un mes confio que la situació millori, et guardem una cadira.
en qualsevol cas, aquesta tarda he tancat el menú amb el restaurant, que estic segur que ens agradarà molt, i no sortirà massa car, 27 euros tot inclòs.
una abraçada i fins ben aviat!
Ooooooooostiaaaaaaaaaa, maneeeeeeeeeeeeeeel!! Apuntaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'ns!!
ResponEliminaQualsevol es perd aquest fregao! Quina currada i quin interès!! uau!!
Salut!
Ep, que al missatge d'abans no he posat el correu:
ResponEliminamassitet @ gmail.com
Primer de tot moltes gràcies per organitzar tot aquesta trobada de blocaires, de debó¡¡.
ResponEliminaDesprés apunta'm a tot Manel, ah¡ perdó sóc Josepb -menja de bacallà-
josep_bayé@hotmail.com
Hola Manel,
ResponEliminaSóc la Carme i, estic interessada en participar en tot, si és possible, és clar!.
gràcies,
Ei Manel, apunta'm a tot!!!!!!Quina feinada a preparar tot aquest programa!!!!
ResponEliminaMoltes gràcies!
Ep, Manel, torno a ser la Carme, que abans no he deixat correu, disculpa.
ResponEliminacarmearce@gamil.com
Al dinar també, que no ho he dit.
Salut,
Manel, em sap greu però no podré venir. A veure si a la propera em puc apuntar. La veritat és que ja començo a tenir ganes de coneixer-vos a tots.
ResponEliminaSalut,
Pepin
Manel, si encara hi cabem apuntan's també al Carles i a mi. A tot, tot i tot.És una magnífica proposta.
ResponEliminaMoltes gràcies
laiamorral@gmail.com
Jo també m'apunto, dinar inclòs!
ResponEliminaAiii quina goleta!!!! :))
ResponEliminaHola Manel... m'agradaria apuntar-me tb. Ja se que el meu blog més que de cuina es de restaurants i en canvi les receptes les tinc elllaçades a Club de Cuines (tots fem errades.... ;-)...). Be... que si queda una plaça, content de venir i quedar-me a dinar...
ResponEliminaHola!
ResponEliminaLa Nuni i en Miquel (Cuinetes) m'acaben de parlar d'aquesta trobada. La veritat és que no coneixia el bloc, ja està a l'RSS ;)
Que m'hi voleu? pel que sigui
marti @ apuntsdecuina . com (sense espais, clar)
Salut
martí, serà un plaer. ja ets a la llista.
ResponEliminaAcabo de parlar amb la Mercé, i m'ho ha dit!!Apunta'm si us plau..
ResponEliminaPetons
Núria
núria, ja m'estranyava...
ResponEliminaOstres!! quina llástima haver arribat tard per apuntar-me! a mi m'encantaria anar a veure la fàbrica Sosa! però veig que ja no hi han places!
ResponEliminaHa sigut una idea genial Manel, moltes gràcies per organitzar aquesta trobada! Amb les ganes que tenia de coneixer a tots els blocaires!!
Petonets!
Ja no s'hi cap??? :-(
ResponEliminaAra que finalment ens hi llançàvem de cap...
laura, surfzone, aquesta setmana sabrem si hi cabem tots, si voleu us apunto de tota manera a l'espera de la solució definitiva. a més, segur que hi haurà alguna baixa com passa sempre. digueume alguna cosa i us poso a la llista.
ResponEliminaDoncs apunta'm a mi i a la lyli per venir a la tarda, a veure si alguna iaia es dóna voluntària per quedar-se les nenes :-D
ResponEliminaHola Manel, ja estic al corrent que la Mai ha parlat amb tu i com que ens podem organitzar la manera de pujar aquesta vegada, si encara és possible i hi ha places, tindré el gust de poder-vos conèixer. Compteu amb mi!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Per si queda alguna vacant, apuntam a mi també. Faré vacances de familia per un dia.
ResponEliminaGràcies.
Ara.
Manel, me n'havia oblidat
ResponEliminammoheda2@gmail.com
PTNTS
Dolça
M'agradaria molt poder venir, però aquest dia ens va molt malament. Espero llegir la crònica
ResponEliminasurfzone, entenc que només voleu venir a la sessió de bombons miró o també vindreu al dinar?
ResponEliminasisplau, deixa'm un correu per contactar. gràcies.
dolça, ara, us apunto, però ja us diré aquesta setmana si tindrem lloc per a tots en totes les activitats i com ens ho maneguem.
cristina, lamento que no puguis venir, i no pateixis que segur que entre tots ho explicarem bé.
celebro que aquesta ocasió m'hagi permès descobrir el teu bloc, que no coneixia. fins aviat!
Sí, si no s'hi cap al matí, vindrem a la sessió de bombons. El cangur no dóna per tant :-D
ResponEliminaEl correu: catacuina@fotovic.net
Manel finalment no podrem venir a la trobada blocaire, em sap molt de greu, pq era l' ocasió perfecte per poder coneixe'ns. Però tenim un compromís familiar on no podem faltar! Esperem una bona crònica de la trobada!
ResponEliminaMoltes gràcies per organitzar-ho!!
Un petó! beth
surfzone, ja esteu apuntats.
ResponEliminabeth, quin greu! jo també pensava que per fi ens coneixerém el dia 9, però haurem d'esperan una altra ocasió :(
Si pot ser m'agradaria venir a tot, gràcies Manel
ResponEliminaBon dia a tot@s¡¡. Soc la Fina, no tinc bloc. Em vaig assebentar d'aquesta trobada per el blog de la Mercè de "Cuina per Llaminers",(comentari de la Mai en la recepta del briox) la meva referència va ser l'aportació del postre de pinya.
ResponEliminaM'agradaria poder assistir a la "Trobada Castellterçol". No he sabut trobar un correu de "Cuinar és generós" de'n Manel. Puc enviar el meu correu a traves de la Mercè.
Moltes gràcies i ja em direu¡¡¡
Hola Menal,
ResponEliminaEm sap molt greu però no podré venir...sniff sniff! T'aviso per si has d'avisar tant al restaurant com a alguna de l'activitat programada...
Vui crònica super detallada i fotos, eh??? :)
Petunets,
Eva.
ara, em sembla que no hi haurà problema perquè vinguis a tot. uns dies abans ja penjaré un post explicant com ho farem.
ResponEliminaeva, et trobarem moooooolt a faltar, i no pateixis que jo et garanteixo una crònica, segur que n'hi haurà més, i fotos excel·lents ja saps on les trobaràs.
Vaig penjar el comnetari que m'agradaria assistir, era difícil xq no tinc bloc, però si ganes q. ens haguéssim conegut. Haurem d'esperar mes endevant, en un altre trobada o que tingui bloc,(?). En Manel m'ha dit que sereu molta colla i ha tingut que fer torns xq hi capiga tothom. Que us ho paseu d'allò més bé. I espero tenir altres ocasions. Bon any 2010¡¡¡
ResponEliminaHola Manel!
ResponEliminaEn primer lloc, BON ANY NOU!!!
T'escric per comentar-te que el dissabte dia 9 se'ns ha complicat! Resulta que el meu germà fa 40 anys aquest dia i se li fa un dinar per celebrar-ho. Per tant només podrem assistir a la sessió a Can Sosa de les 10 del matí. No podrem venir ni al dinar ni a l'activitat de la tarda, ens sap molt de greu... :-(
Pel que sí que compta'ns a tots dos (al Miquel i a mi) és per la visita a Can Sosa!!!
Moltes gràcies per tot i fins dissabte vinent! ;-)
fina, com ja t'he dit per correu, com que hi ha alguna baixa i tens moltes ganes de venir, un forat et podem fer a l'hora de dinar i potser en alguna visita, espero la teva resposta.
ResponEliminanuni, bon any també per a tu, i lamento que no us pugueu quedar tot el dia, però més val una estona que res, oi? fins dissabte!
Manel, bon any!!Et desitjo lo millor.
ResponEliminaNo havia llegit la proposta bé, em vaig apuntar sense llegir..jeje. Però m'encanta tot!!Aniré amb la Quinta de Luculus.
Núria
Petons
Manel,
ResponEliminaNecessito comerntar-te un tema sobre la trobada i no trobo el correu. Et poso el meu per si pots contactar-me i resoldre'm el dubte.
starbase-arroba-gmail-punt-com
Gràcies i bon inici d'any!!