dijous, 17 de desembre de 2009

trobada blocaire a castellterçol (3)

elies miró

L'Elies Miró és fill i nét de pastissers, la casa on va néixer i on encara viu està enganxada a la pastisseria que va fundar el seu avi ara fa 90 anys, de manera que podríem dir que va aprendre l'ofici abans d'aprendre a caminar. Un ofici que ha seguit respectant la tradició i alhora innovant i diversificant el negoci familiar.
L'avi Alfons, que el 1920, amb només 20 anys, va adquirir el petit negoci pastisser a Castellterçol, no tindria cap problema per reconèixer en els productes que se segueixen fent avui els sabors de fa un segle: les sares, els sant marc, els croissants, els torrons, les mones i els pans de pessic que han donat fama a la casa.
El seu fill Domènec va fer créixer el prestigi de cal Miró, a on va a comprar gent que a vegades puja al poble expressament. Va destacar especialment en el treball de la xocolata, va guanyar durant quatre anys seguits la medalla d'or a la fira Alimentària, i té diverses peces exposades al Museu de la Xocolata de Barcelona. Les seves mones gegants, autèntiques escultures, convertien l'aparador per Pasqua en una formidable atracció.

L'Elies ha heretat la passió i la tècnica del treball amb xocolata i ha mantingut l'essència de la pastisseria de sempre ampliant-la amb nous productes, especialment la gamma de bombons.
Des de fa una temporada, la producció de bombons s'ha separat de la pastisseria i s'ha traslladat a una nau nova, molt més gran, on dóna vida a una amplíssima gamma de productes de xocolata que podeu veure més detalladament aquí. El que fa allà ho anomena "artesania innovadora" perquè, a partir del domini de la tècnica del tractament de la xocolata, incorpora nous sabors i textures per oferir una àmplia gamma que van des dels bombons més tradicionals als més moderns per elaboració i per ingredients, com els bombons salats o els d'espècies. Potser per això la Generalitat li va concedir fa tres anys el premi al millor jove artesà alimentari
innovador.
L'Elies ens obrirà aquest taller dedicat a la xocolata per explicar-nos tot el procés que porta a l'elaboració d'un bombó i ens aclarirà qualsevol dubte que puguem tenir sobre aquest producte que té autèntics addictes.

30 comentaris:

  1. Manel,
    Tinc unes ganes de poder gaudir de tot el que ens has preparat, que ni t'ho imagines, amb cada escrit que fas, cada dia m'engresco més.
    Apa,
    Salut,

    ResponElimina
  2. Quan vaig comentar a casa que aquest cop ens reuníem a Castellterçol, el meu pare em va dir ja em portaràs bombons...i vet aquí...ja salivo!
    Ptnts

    ResponElimina
  3. Manel,
    Ja fa dies que estem esperant que arribi el 9 de gener. Amb aquests posts "introductoris" encara en tenim més ganes. Una abraçada

    ResponElimina
  4. Manel, quina salivera que m'has fet venir! Com xalarem el dia 9!!! ;)
    Gràcies per tot!
    Petons i Bones Festes!

    ResponElimina
  5. Manel, ens estàs posant el caramel als llavis... tots ens estem delint per tal que arribi el 9 de genre i poder per fi visitar l'Elies Miró, tot el que hi ha la web té una pinta espectacular!

    ResponElimina
  6. Això pinta fantàstic , a mi em fa més il-lusió que les festes( ho sento però no me ´n fan gaire per no dir gens) ho estem enfilant amb la dolça i la marta un día mes i llest
    petons

    ResponElimina
  7. A mi que per aquestes dates ja sommio amb que arribi el dia 7, aquest any tinc doble motiu....

    Ptnts

    ResponElimina
  8. Tot i que el meu estómac no la tolera gaire bé, m'encanta la xocolata, sobretot la xocolata negra amb alt percentatge de cacau. Les elaboracions artesanes són, sens dubte, un món a part i tot el procés d'elaboració, des de les plantacions de cacau fins el disseny dels bombons més sofisticats, és una autèntica meravella. Temps enrere vaig tenir l'oportunitat de tenir una xerrada amb el xocolater Xavier Mor que ens va explicar un munt de coses sobre la seva professió i la seva passió per la xocolata. Segur que l'Elies us deleitarà amb aquest món apassionant i que ell coneix tan a fons...

    Per cert, els fideus a la cassola que tens més avall tenen una pinta estupenda. I no m'estranya que tinguessin èxit: les coses fetes a poc a poc i amb amor sempre surten bé.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  9. Hola Manel,
    Com darrerament parlo de tot això a la feina hi han dos copanys que els hi agradaria venir, pot ser possible dos persones més?
    Espero em puguis dir quelcom al respecte, mentrestant rep una forta abraçada,
    Carme

    ResponElimina
  10. celebro que us agradi el programa, la veritat és que si va bé ens ho passarem bé i aprendrem molt. i tampoc falta tant pel dia :)

    anna, suposo que això vol dir que no t'apuntes :(
    ja t'ho explicarem, i a veure si ens veiem almenys en alguna classe.

    carme, com bé saps, es tracta d'una trobada de blocaires, però no em semblaria pas malament que vingui gent que no ho és. el que passa és que ja som ja uns quaranta i a banda de si podrem anar o no tots a can sosa, la veritat és que per a totes les activitats, com la visita a la fàbrica de bombons, moure tanta gent costa molt i al final acaba sent molt poc profitós per a tots plegats.

    ResponElimina
  11. Manel,
    Tens tota la raó, cap problema.
    Una abraçada,

    ResponElimina
  12. Manel, com ja t'ha dit la Mai, ens organitzarem amb la Marta (padenous) i així pujarem les tres.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Aquesta va ser una visita absolutament genial!
    L'Elies ens va deixar embadalits a tots, sense excepció :-D

    ResponElimina

  14. [url=http://eltakwy.com/]التقوى[/url]
    [url=http://eltakwy.com/%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%AD%D8%A9-%D8%AD%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA]مكافحه حشرات[/url]
    [url=http://eltakwy.com/%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%AD%D8%A9-%D8%AD%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%AD%D8%A9-%D8%AD%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6]شركة مكافحه حشرات بالرياض[/url]
    [url=http://eltakwy.com/%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%AD%D8%A9-%D8%AD%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B1%D8%B4-%D9%85%D8%A8%D9%8A%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6]شركة رش مبيدات بالرياض[/url]

    [url=http://eltakwy.com/%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%B5%D8%AD]عزل خزانات واسطح[/url]
    [url=http://eltakwy.com/%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%B5%D8%AD/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6]شركه تنظيف خزانات بالرياض[/url]
    [url=http://eltakwy.com/%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%B5%D8%AD/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6]شركة عزل خزانات بالرياض[/url]
    [url=http://eltakwy.com/%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%B5%D8%AD/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D8%AD-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6]شركة عزل اسطح بالرياض[/url]

    [url=http://eltakwy.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%83%D8%B4%D9%81-%D8%AA%D8%B3%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6]شركة كشف تسربات بالرياض[/url]
    [url=http://eltakwy.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%88%D8%A7%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6]شركة تنظيف واجهات بالرياض[/url]
    [url=http://eltakwy.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D8%AD-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6]شركة تنظيف مسابح بالرياض[/url]

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...