dimecres, 27 de maig del 2015

formatge blau, el sabor més intens

Hi ha aliments que agraden tothom, o gairebé, productes i plats que tenen un ampli consens, que no generen rebuig ni tampoc, és cert, desperten gaires passions. Però n'hi ha d'altres que sí que són capaços de fer perdre el cap a alguns mentre a altres els provoca un rebuig que a vegades arriba a la nàusea. 
Quins? Els aliments crus, per exemple, molta gent no suporta la carn o el peix sense coure; els menuts (fetge, ronyons, turmes...); i els formatges blaus. Segur que heu sentit algú que diu que fan olor de peus, o coses pitjor. A mi, ho he de dir d'entrada, tot això m'agrada molt, i els formatges blaus especialment (ara no sé si igual o més que els menuts... ja hi reflexionaré!). 
Avui en parlo en un article a Gastronosfera, on explico una mica l'origen d'aquests formatges, que no deixen de ser formatges florits, repasso els més importants i ofereixo unes quantres receptes, meves i de reconeguts xefs. Croquetes de formatge blau, trufes de xocolata amarga i Rocafort, amanides, salses... Espero que trobeu l'article interessant i suggeridor... si és que no sou d'aquells que no suporten l'olor del formatge florit!

2 comentaris:

  1. A mi m'agraden tots els formatges i els blaus m'encanten!! Bon post!!

    ResponElimina
  2. me encantan los quesos y este plato es espectacular!!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte