dijous, 14 de març del 2013

cinc anys

No hi ha pastís, ni us fotré un gran rotllo. Segurament, perquè ja us n'he fotut molts, durant cinc anys, i em repetiria. Però també, i sobretot, perquè vaig de tard; com tantes vegades, arribo tard, en aquest cas al meu propi aniversari. Bé, no ben bé al meu aniversari, sinó a l'aniversari del blog. El cinquè, per ser més precisos.
Podria haver fet un bonic pastís d'aniversari, però dilluns passat, dia 11, el dia que es complien 5 anys de la primera entrada d'aquest bloc de cuina, no me'n vaig recordar, ni de fer el pastís ni d'escriure quatre línies. A fer el pastís no hi sóc a temps; a escriure, sí, però em fa una mica de mandra. Sabeu els qui em llegiu habitualment que durant aquests anys m'han passat moltes coses, i que en aquestes pàgines us les he anat explicant. Els girs que fa la vida han provocat que a vegades tingués molt de temps i ganes de cuinar i d'escriure, i que en altres ocasions, no tingués ni una cosa ni l'altra; us n'he anat fent cinc cèntims, sovint per justificar alguna absència llarga.
Per això crec que no calen més explicacions: el blog no passa el seu millor moment, no l'actualitzo cada dia com al principi, o com fa dos anys. Ara va tirant, i potser a partir del mes vinent, quan per circumstàncies laborals no volgudes tindré més temps, farà una revifada, però no prometo res. Ja he dit sempre que això és un bloc personal i, per això mateix, la situació, les ganes o les possibilitats de la persona que el fa marquen la seva trajectòria
Ara, el que sí que us vull dir és que estic content d'haver començat i de mantenir el blog, i tant a aquells que veniu sovint com als que només passeu de manera esporàdica, us agraeixo molt la companyia, i la fidelitat, als que la manteniu. Són gairebé 650.000 visites per llegir les més de 650 entrades que he publicat en aquests cinc anys, i això és una cosa que no podré agrair-vos mai prou. Espero que n'hagueu gaudit tant com jo escrivint-les, i si us sembla bé, ens retrobem demà amb una de nova.

P.D.: No puc estar-me de ressenyar aquí un canvi que potser haureu notat, i és que ja no escric bloc, com fins ara, sinó blog. L'Institut d'Estudis Catalans ha decidit que aquesta sigui la forma correcte d'anomenat una pàgina web de caràcter personal com aquesta mateixa, en contra del criteri que havia mantingut fins ara, i del qual jo era més partidari. Per tant, això ja no és un bloc, ni jo sóc un blocaire, sinó que sóc un bloguer (amb accent a la e, sisplau, no amb l'accentuació anglesa) que escriu un blog de cuina.

43 comentaris:

  1. Moltes felicitats per aquests 5 anys de experiències viscudes, d'arrossos, de saraus i bona cuina! Tant fa el ritme o la periodicitat, sabem que quan vinguem "a casa teva" t'hi trobarem amb la qualitat de sempre i sabrem esperar al proper post! ;)

    PD: Em resisteixo a deixar d'anomenar-nos blocaires!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. a mi també em fa una mica de ràbia, sobretot perquè la gent dirà bloguer amb accent anglès i no 'blugué' com s'ha de dir en català. i, què coi, blocaires fa anys que ho som! n'haurem de parlar :-)

      Elimina
  2. Felicitats i ànims!! Et continuarem llegint! Sort en tenim de que hi siguis

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, sara maria, la sort és meva de tenir-vos, t'ho asseguro.

      Elimina
  3. Moltes felicitats per aquests 5 anys Manel¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  4. D'una bloguer (o bloguera?) que no tardarà massa a fer els 5...endavant!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. ara m'has fet mirar el diccionari, dolça. i ets bloguera, sí, mira quina cosa. ja no som tots blocaires :-(
      un petó!

      Elimina
  5. Doncs, felicitats per tot plegat...Aclarit el terme!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats per aquest cinc anys compartint la teva vida, un plaer tenir-te com amic i tan se val blogué con blocaire tu continues sent una gran persona.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, dolorss, et podria dir el mateix, però tothom ho sap, i estic molt content d'haver-te conegut ara ja fa uns quants anys i que em segueixi fent la mateixa il·lusió retrobar-te de tant en tant. un petó!

      Elimina
  7. Felicitats per mantenir el "bloc" o "blog" o "pàgina personal", el més important està en el que hi ha escrit i que compartim amb més o menys periodicitat.
    A mi també m'agrada més bloc i em donaré la llicencia d'escriure-ho com...
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha... em sembla molt bé, les normes a vegades són per saltar-se-les, sobretot quan no fas mal a ningú, com en aquest cas. una abraçada!

      Elimina
  8. moltes felicitats.....i a seguir endavant

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gràcies, lídia, per la teva fidelitat tots aquests anys! una abraçada!

      Elimina
  9. Per molts anys!!!! Felicitats per la constància i la creativitat, no deu ser fàcil durant 5 anys.

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, àgata, em fa il·lusió veure cares noves per aquí, i, sobretot, gent que enceta un bloc com has fet tu fa poc. no és fàcil, aguantar cinc anys, però si mantens aquesta il·lusió, segur que els superes!

      Elimina
  10. Felicitats!!! i continua escrivint i donant tantes bones informacions!

    ResponElimina
  11. Quina il·lusió, tenir tan bones felicitacions!Després d'haver llegit el teu p.d. me n'he hagut d'anar al meu post a posar bloguer, en comptes de blogger. I ara no sé si tornar-ho a canviar per blocaire... aix, quin embolic! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. fes com la núria i posa el que et surti, estarà bé de tota manera.
      estic molt content amb aquestes felicitacions, però sobretot, per haver iniciat fa cinc anys aquest bloc que m'ha permès conèixer persones tan meravelloses com tu.

      Elimina
  12. Manel,

    Per molts anys!!! Per l'aniversari.
    Felicitats pel blog.
    Qualsevol dia ens veiem dalt la bici.

    Manel

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats!!!! has de seguir com a bloclaire o com a bloguer, perque les teves receptes i les teves lletres són de referència al "mundillo bloguero"
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, marylou, la veritat és que no sé què dir-te! :-))

      Elimina
  14. Manel Moltes Felicitats !!! Aquests cinc anys, bé quatre des que tinc el bloc, blog o com sigui a estat un plaer seguir-te, les teves receptes i el teus escrits son un plaer llegir-los.
    Una abraçada d’una bloguera hehehe !

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, sion, el plaer ha estat meu de poder compartir unes quantes estones amb tu durant aquests anys!

      Elimina
  15. Acabo de hacerme tu seguidora he venido por el bloc de Marina, despues me dare una mirada a todos tus platos por lo que veo asi por encima me gusta muchisimo.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. muchas gracias por tu visita, espero verte mucho más por aquí.

      Elimina
  16. Moltes felicitats!!! Gràcies per fer-nos arribar totes les teues receptes i els teus pensaments. Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, a tu, francesc, per la fidelitat de tots aquests anys, i per la teva amistat. una abraçada!

      Elimina
  17. hola manel!!! 5 anys!! buffff això és molta feina feta,enhorabona per tot el què has fet i faràs,una abraçada molt forta i sempre endavant!!salut company....

    ResponElimina
  18. Moltes felicitats per aquest aniversari. 5 anys son molts anys de treball que no sempre s'agraeix. Espero que siguis blocaire o bloguer (les coses canvien continuament) molts anys més.
    Muacs

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, maryar, ho seré si segueixo comptant amb el vostre suport.

      Elimina
  19. Moltes felicitats no sòc bloguera ni ens coneixem,pero fa un temps, potser un parell d'anys que vaig descobrir aquest "bloc" i el trobo molt interessant,és una mica el meu llibre de consulta. Sóc molt amant de la cuina i llegeixo molt el dia a dia d'aquest mòn a part de les receptes. Moltes gràcies donç per dedicar tants minuts d'aquests 5 anys a donar-nos aquestes idees tan bones i asequibles. Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gràcies, montse! m'alegra molt saber que ets aquí, i em fa especial il·lusió això de ser el teu llibre de consulta. si durant aquests anys t'he donat alguna idea bona i assequible com dius, em considero més que ben pagat.
      fins aviat!

      Elimina
  20. Moltes felicitats Manel, no podries haver descrit de millor manera el que és un blog personal de cuina, però sempre personal, tú a cada entrada deixes el teu segell. Enhorabona, forçes i endavant.

    Muas!

    ResponElimina
  21. Manel, moltes felicitats per aquests cinc anys. S'han de tenir moltes ganes per a tirar endavant tant de temps. També t'he de dir que he hagut de canviar blog per bloc, quan crec que Termcat apostava per bloc. No m'agrada aquesta "anglesada" que ens han posat. Encara ho he de corregir en algunes parts del meu.
    Feliç primavera!
    Nani

    ResponElimina
  22. Felicitats Manel!!!
    Cinco años escribiendo en un blog es mucho tiempo, y eso es para celebrarlo.
    Mil besos

    ResponElimina
  23. Manel, felicitats pel cinquè aniversari del blog i per regalar-nos un munt d'escrits i plats. Ets un bloguer bo i especial, segur que en podràs celebrar-ne molts més. Estic contenta de veure que estàs bé.
    Una abraçada molt forta

    ResponElimina
  24. MANELLLL ENDAvant.... jo tambe 5 anys, però el 12 de març, coincidencia de la vida, aquest any el mateix dia ha nascut la meva filla, i jo tambe vaig una mica en retras. fins aviat i bona cuina

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte