divendres, 23 de maig del 2014

turbot o rèmol a la planxa amb verdures al romesco


Arribar a casa i trobar-se amb un turbot o rèmol a la nevera fa molt goig: la Marina el va veure a la peixateria i la va cridar, diu, i ens en van sortir quatre bones racions: dues pel sopar de dilluns i dues per congelar.
El turbot és un peix gelatinós que ens agrada molt, i sovint l'he fet a la cassola, amb un suquet, o al forn. Però era per sopar i volia un resultat vistós a l'hora que ràpid, de manera que vaig optar per coure'l a la planxa acompanyat d'unes verdures saltades al wok amb salsa de romesco, amb el resultat que veieu, francament bo.
Al wok ben calent i amb un raig d'oli hi vaig posar, per aquest ordre, ceba, espàrrecs verds, pebrot vermell, pebrot verd  i carbassó, i quan vaig començar a saltar les verdures, també vaig posar el peix salpebrat a la planxa calenta, perquè era força gruixut i requeriria un temps.
El temps de saltar les verdures fins que estan toves però sense que perdin la consistència, aleshores és el moment de salar-les i afegir-hi una cullerada de salsa romesco, remenar bé i posar al fons dels plats. A sobre, el peix amb la pell dels dos costats ben torrada i l'interior ben tendre. I, per donar un contrast cru, uns germinats de porro que teníem a la nevera i que potser ja heu vist en receptes anteriors, que aporten un gust a ceba que va molt bé en aquest plat, i en molts.
El romesco el podeu comprar fet o fer-lo a casa; si és així, seguiu la recepta del romesco del Camp de Tarragona que ja vaig explicar aquí i que vaig aprendre de mestres inqüestionables.
Bon profit!

3 comentaris:

  1. El rèmol és un peix que a mi m'agrada molt, i fet d'aquesta manera tan senzilla és fantàstic. A un bon peix no li calen gaires "adornos" per trobar-lo bo!
    Petons

    ResponElimina
  2. Caram, quin resultat més reeixit!!! Boníssim!!!

    ResponElimina
  3. M'agrada ... porta romesco, ja ho saps :-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte