dimarts, 3 d’abril del 2012

arròs de magret d'ànec amb naps


el principal aliment del món (53)

Fa dies que no penjo un arròs; de fet, fa dies que no penjo res, i un arròs, encara fa més. Però els amics d'Els fogons de la Bordeta i de Xocolata desfeta han dedicat 'La recepta del 15' precisament a l'arròs, i com que fa temps aquest bloc era tingut precisament per un bloc d'arrossos, no podia pas ignorar la convocatòria.
De fet, ja he participat alguna vegada en 'La recepta...', almenys una, segur, perquè vaig fer tard i va acabar sent 'La recepta de 3/4 de 15'. Aquest cop estic segur que serà diferent, perquè seguint l'exemple d'un altre bloc que per a mi és de referència, he decidit publicar la recepta abans del dia 15; bé, en realitat la publico ara perquè l'he fet ara, i al bloc ja li sortien teranyines...
L'arròs no és complicat, sinó dels que es fan ràpid: agafem un magret d'ànec (per a dues persones) i li fem uns talls a la pell formant una quadrícula; el posem a fregir en un cassó amb una gota d'oli, de manera que es vagi fonent el greix i s'enrosseixi la pell. Quan la pell sigui ben rossa i bona part del greix s'hagi fos, donem la volta a la peça, la deixem un parell o tres de minuts més pel cantó de la carn, la salpebrem i la reservem.
Retirem el greix que ens sembla que sobra, i en el que deixem al cassó hi posem ceba picada i nap tallat a dauets; mentrestant, agafarem la meitat del magret, o més, i el tallarem també a daus.
Quan la ceba i el nap s'hagin estovat i enrossit, hi afegim els daus d'ànec i hi aboquem l'arròs, remenem bé i ja hi podem afegir el brou, ja sigui poc a poc, com si féssim un risotto (jo el vaig fer així), o tot de cop. Vaig fer servir un brou fosc de gallina i verdures que va donar un gran sabor a l'arròs.
Un cop cuit el gra i reposat convenientment, s'emplata posant a sobre un parell de làmines de la part del magret que hem reservat, ja siguin ben cruetes, com m'agraden a mi, o passades un moment per una paella o una planxa, amb una mica de sal gruixuda per sobre.
Al voltant de l'arròs hi vaig posar un raig d'oli de julivert (julivert triturat amb oli i una punteta d'all).

25 comentaris:

  1. Apa Manel, quin arrosset tan bo! Ens ga molta il·lusió que el mestre arrossaire participi en aquest 15 tan especial per nosaltres!
    Siusplau deixa'ns l'enllaç al nostre bloc, que per fer l'índex ens és més fàcil! :)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, sandra, ja us he deixat l'enllaç. ha estat un plaer participar, com sempre... i fins al dia 15, potser encara en caurà un altre!

      Elimina
  2. Quin bon arròs i quina foto més bonica. Quin tipus hi has posat? Bomba, bahia, rodó, altres...? petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. estic content que t'agradi, marina. l'arròs era rodó del delta.

      Elimina
  3. Oh, aquest magret de to rosat m'ha obert la gana de bon matí... i la veritat és que la trista madalena no s'hi pot comparar. Tuegggesmaaaaaaalo!! :-P

    ResponElimina
    Respostes
    1. veig que ets dels meus i prefereixes el magret cruet, òscar; el del meu fill el vaig haver de passar per la paella per treure-li precisament aquest to :-(

      Elimina
  4. Aqueta covocatòria de recepta del 15 era un parany per fer-te reaparèixer, jejej.
    M'encanta aquest arrosset, i si és dels facilets de fer és dels meus!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja m'ho ha semblat, ja, que m'enredaven...:-) acaba de passar unes bones vacances, glòria, i fins aviat!

      Elimina
  5. Els teus arrossos sempre són espectaculars, Manel! A aquesta recepta del 15 no hi podies faltar! Jeje!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gràcies, anna. com bé dius, no hi podia faltar, i m'hauria agradat tenir temps per fer més d'una recepta amb arròs, i ben diferents, com has fet tu.

      Elimina
  6. Un arròs genial, amb uns ingredients de primera. Que poc cuinem amb naps, aixó que deixan anar un gustet fantàstic.... petons i bon diumenge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. és veritat, joaquima, molta gent només fa servir els naps per posar a l'escudella, i van molt bé per fer moltes coses, com un bon puré.

      Elimina
  7. Ostres, quina pinta! Aquest el provarem segur. Gràcies a la recepta del 15 coneixem molts blogs!

    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. és veritat, la recepta del 15 depara moltes sorpreses, com descobrir-nos els blocs respectius. encantat d'haver-ho fet!

      Elimina
  8. Caram quin arrosset. No ens estem de res, eh? Haha! Molt bo amb el magret d'ànec. M'encanta! L'hauré de provar de fer ben aviat...

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies a vosaltres per organitzar-ho, a veure si hi participo més sovint!

      Elimina
  9. Un plat excel·lent!!! això que els naps no els conec massa, però té una pinta boníssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, teresa. a mi m'agraden molt, els naps, sovint es fan servir per guisar amb aus, potser per això vaig pensar fer-los servir en l'arròs amb magret. si vols, aquí vaig fer un puré de naps que va quedar molt bo
      http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/2011/03/pure-cremos-de-naps-amb-cansalada-cuita.html

      Elimina
  10. Per què no et puc posar comentaris a la recepta de bacallà? :(
    Vaig anar a Radio Castellar amb la Clara i la Marina, m'ho vaig passar genial!
    Ja saps que a mi el bacallà no m'entusiasme, però si me'l fessin amb tant d'amor, segur que me'l menjaria amb delit ;)
    M'apunto el pesto vermell, que l'he trobat ideal per acompanyar molts plats!

    ResponElimina
  11. Manel eres el rey de los arroces,expectacular este de hoy y el nabo de va muy bien tiene un aroma muy sutil.

    ResponElimina
  12. Un arròs fantàstic Manel.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte