dimarts, 29 de març del 2016

bacallà


El mamífer més versàtil a la terra és el porc, i sens dubte el seu equivalent al mar és el bacallà, del qual també s'aprofita tot i que tant trobem a les taules més humils com a les més reputades.  
Més enllà de les modes i les influències d'altres cuines, m'atreviria a dir que el bacallà segueix sent el peix més popular, perquè durant anys va ser gairebé l'únic que es menjava fora de la costa i això ens ha deixat en herència grans plats que segueixen vigents.
En l'article que publico avui a Gastronosfera explico com triar el millor bacallà, com dessalar-lo i con cuinar-lo per treure-li el màxim profit; en un segon article, una recepta portuguesa, el bacalhau à Brás o bacallà daurat, el de la foto que acompanya aquestes línies.
Espero que us agradin els articles i que us siguin útils.

1 comentari:

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte