dijous, 3 d’octubre del 2013

estofat de verdures amb bitxo i formatge de maó

A la columna de la dreta hi trobareu un núvol amb les etiquetes que porten les entrades d'aquest blog, entre les que destaquen els arrossos, és clar, amb 69 entrades, els peixos (93) i les carns (101); però l'etiqueta més repetida és la de verdures (152). És curiós, perquè no n'era conscient, malgrat que la Marina m'ho ha dit moltes vegades, que cuino molt amb verdures.
Moltes vegades, però, els vegetals tenen un paper secundari, d'acompanyament, en els meu plats, però d'altres en són protagonistes, com en el cas d'aquest estofat, que va quedar realment bo.
Per preparar-lo per a dues persones, primer vaig tallar una albergínia a daus grossos i la vaig enrossir en una cassola baixa amb oli, els vaig treure i a la mateixa cassola hi vaig posar una mica més d'oli i dues patates, un tros de carbassa i dues pastanagues, tot tallat també a daus o rodanxes de mida similar, hi vaig afegir ceba picada i un bitxo fresc tallat a rodanxes. 
Quan les verdures van ser rossetes, hi vaig afegir all i julivert picat, vaig esperar un parell de minuts que l'all perdés la fortor i hi vaig afegir mitja cullerada de farina. Vaig donar un parell de voltes al conjunt, hi vaig afegir brou vegetal fins a gairebé cobrir les verdures, vaig salpebrar el conjunt i vaig tapar i abaixar el foc.
Al cap de cinc minuts hi vaig afegir les albergínies i vaig continuar la cocció a foc baix, fins que el conjunt va ser cuit. Cal afegir-hi líquid si se'ns asseca. 
Vaig servir l'estofat ben calent i per sobre hi vaig ratllar formatge de Mahó abundant, que es va fondre amb l'escalfor i va deixar sobre les verdures una capa cremosa.

6 comentaris:

  1. El formatge de maó pot esdevenir bo, més bo o súper bo. Crec que aquesta última opció seria la més adient per a descriure'l dins aquest estofat...

    ResponElimina
  2. Aquest estofat de verdures amb el formatge de Mao deuria estar boníssim, però per mi sense l’albergínia.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Em sembla un plat deliciós, a mi tot el que són verdures, m'encanta, no sóc de massa tall.
    Quan baig al Restaurant, casi sempre demano dos primers plats.
    Ja el faré

    ResponElimina
  4. Llegint-te ja se'm feia la boca aigua i ja quan he arribat al moment "formatge de maó" ha estat el súmmum!! Marta

    ResponElimina
  5. Espectacular, no acostumo a fer les verdures estofades, però aquesta recepta me l'apunto, ja em sembla sentir l'oloreta...

    ResponElimina
  6. Totes les menges amb formatge milloren!! i quina oloreta més bona!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte