dimecres, 22 d’abril del 2015

pastapizza


Em sembla que en algun post ja havia parlat de l'afició del meu fill gran per la cuina (que no sé de qui deu haver heretat...), i fins i tot havia fet servir per  aquest blog almenys una recepta seva de salsa per a espaguetis
L'Aleix sovint m'envia per whatsapp fotos de plats que es cuina per a ell o per a ell i la seva germana, o a vegades per als seus amics; sovint també em demana consell per elaborar una recepta concreta, però generalment cuina segons la seva intuïció i va fent receptes noves.
Aquesta d'avui n'és una, i la porto aquí perquè m'ha semblat una bona idea i sé que el resultat va ser reeixit: m'ho va confirmar la germana de l'artista, que també té el morro fi, i ja es veu prou amb la foto que em va enviar.
Aquest cop, el missatge per wathsapp va arribar al grup que tenim ells dos, la meva companya i jo: Cansats de no saber si menjar pizza o pasta??? Us ofereixo una solució!!! De seguida, en veure la foto, em va venir un nom al cap: pastapizza, potser influït perquè a vegades he fet una truitapizza i tinc tendència a ajuntar paraules per definir elaboracions noves que n'ajunten dues de conegudes: donuquetes, truquetes, mandonguetes...

la recepta

La preparació d'aquesta pastapizza no és pas complicada, us l'explico com me l'ha explicat l'Aleix:
Bullim la pasta (ell va fer servir tallarines, però també es podria fer amb espaguetis), la deixem refredar i la barregem amb ou batut (si ho féssim en calent, ens quallaria l'ou i quedaria com una truita), sal, pebre i orenga abundant.
Aboquem la barreja en una paella calenta amb molt poc oli per torrar la base de la pasta, aplanem bé la superfície (per exemple, amb una cullera) i hi escampem per sobre salsa de tomàquet, com si féssim una pizza normal, i després el formatge i els ingredients que més ens agradin. L'Aleix hi va posar formatge emmental, tonyina i bacó.
La pizza ja és a punt per entrar al forn, amb el gratinador encès, perquè fongui el formatge i torri les llesques de bacó.
Com que no tinc la seva edat, jo esperaré a fer-me aquest plat el dia abans d'una sortida amb bici llarga per assegurar-me que ho cremaré tot!

6 comentaris:

  1. L'altre dia al Karakia va sortir la recepta en la versió napolitana, li diuen Frittata
    https://www.facebook.com/karakia/posts/646494332051483

    sembla que hi ha moltes maneres de fer-la :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. He visitat el web del Karakia i m'ha semblat molt interessant, però la frittata di spaghetti no té gaire a veure amb la recepta que expliquem aquí, sinó que, com especifica el web del programa, la frittata és una truita d'espaguetis. Bona, segur, però ben diferent.

      Elimina
    2. Oh, com que he vist l'ou m'ha semblat que tirava cap a truita, enfornada però truita. Ja he vist, també la recepta de truitapizza i continuo considerant que si hi ha ous no és pizza :D :D
      Tot i que el nom poc importa, segur que està ben bona!! Felicitats al talent que sembla que s'estén per casa.
      Laura

      Elimina
  2. Ho havia vist alguna vegada i m'havia cridat molt l'atenció, ho trobo una idea magnífica, sobretot per aprofitar aquestes restes que es queden a la nevera eternament, de pasta, arroç i tal!! Ho provaré!!

    ResponElimina
  3. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte