Vaig prometre al bloc dedicar-li un dia a la setmana i no he complert... i encara gràcies que tinc una amiga molt amiga que em recorda sovint el compromís i m'empeny a publicar alguna cosa. Com ha fet aquet matí. Per això m'he afanyat a empescar-me algun plat nou, aprofitant que m'havia de fer el dinar igualment. N'ha sortit aquesta amanida tèbia de sobrassada amb mel, pinyons i formatge de cabra.
La veritat és que no costa gaire de fer però el gust contrastat dels ingredients queda molt bo i diferent. A la base hi he posat un mesclum de brots tendres (espinacs, ruca, batavia verda i vermella, lollo rosso), amanit amb sal, oli i reducció de vinagre de mòdena.
Mentrestant, amanim unes rodanxes de tomàquet amb sal, oli i orenga i hi posem a sobre unes rodanxes de rull de formatge de cabra; ho posem a gratinar uns minuts al forn perquè fongui una mica el formatge.
Mentrestant, en una paella antiadherent sense oli hi posem unes rodanxes de sobrassada, quan comenci a desfer els donem la volta i per sobre hi posem mel.
Retirem la sobrassada, i en el greix que ha deixat, enrossim una mica els pinyons, que posarem per sobre l'amanida, igual que la sobrassada i el tomàquet amb formatge.
Amic meu, perquè aquesta mandra ens ha envaït? jo he arrencat , i tu sembla que poc a poc t´hi tornes a posar , em preocupa aquest estat , però mes que res perquè no se el perquè.
ResponEliminaFa dies que no parlem , espero que tot et vagi gtant be com sempre i que sigues molt feliç.
Per cert, el risotto excelent i l´amanida ...( em permets que hi retiri la sobrassada calenta?) així perfecta per mi ja me la menjo per berenar amb un entrepà.
Molts petons i fins ben aviat.
Ui, Manel, costa, però amb la persona que t'empeny i els ànims que tots nosaltres t'anem enviant aconseguiràs complir aquest compromís d'un dia a la setmana, ja ho veuràs!
ResponEliminaHe vist que per Setmana Santa neu al Matagalls... una servidora neu al Puigmal!
PTNTS i fins aviat
Dolça
Ànims! De mica en mica s'omple la pica.
ResponEliminaBona amanida, :)!!
Ja saps que a mi la sobrassada no m'agrada, però sé que per la majoria aquesta amanida seria deliciosa! Clar que entre la mel, la sobrassada, els pinyons i el formatge, queda una amanida ben calòrica, eh? Je je je... i després, a fer anar la bici!!!
ResponEliminaUmmmm!! sobrassada... no l'havia posat mai a una amanida.
ResponEliminaMuas!
Manel, a tu t’ha queda’t de luxe!!!!
ResponEliminaA mi si m'agrada la sobresada.
petons
Manel,
ResponEliminaSi tots el plats que t'empesques quan fas una cosa a correcuita i improvisada son com aquesta amanida, visca la improvisació!.
Una abraçada
Trobo que l'hauré de provar ben aviat aquesta amanida tan singular i imaginativa.
ResponEliminaUna abraçada!
Aquesta amanida tindrem de provar-la, es molt imaginativa i si esta feta a corre-cuita, dons encara a d’estar mes bona.
ResponEliminaUna abrasada
Mmm, no saps com m'agraden aquestes amanides, però no tinc per costum fer-ne mai. Serà qüestió de proposar-m'ho, que no costarà gaire!
ResponEliminaT'ha quedat fantàstica!
Una abraçada!
Manel, aquesta amanida ha de ser deliciosa!!
ResponEliminaAixò sí, la guardo per la tardor quan comenci a refrescar... que aquí ja tenim temperatures de ple estiu (25ºC) i vénen més de gust amanides més fresquetes i lleugeres. ;)
Li haurem de donar les gràcies a la teva amiga molt amiga per recordar-te del teu amic el blog. ;)
Petons!
Uau! Espectacular!!! Me la "anarosejo" ara mateix!
ResponEliminaManel; Caramb¡¡ per ser improvissada, no està malament eh?
ResponEliminaQue vagi de gust Manel¡¡ :-D
he de provar aquestes improvisacions teves,... i la sobrassada a l'amanida és de 10!!... segur, que li aporta un sabor molt particular i saborós..
ResponEliminaUna abraçada
Estimat Manel, a mi tambè em costa...e intento possar una recepta per setmana, però a vegades ni això...i em costa cada vegada més puguer visitar als amic...i em sap greu.
ResponEliminaAquesta amanida m'ha semblat molt interessan per la sobrassa, no n'he fet servir mai en amanides, i haure de provar.
Espero que estiguis bé. Petons
Núria
Rica, muy rica esta combinación de ingredientes.
ResponEliminaMe encanta la sobrasada.