dimarts, 6 d’abril del 2010

amanida tèbia de sobrassada amb mel, pinyons i formatge de cabra

Vaig prometre al bloc dedicar-li un dia a la setmana i no he complert... i encara gràcies que tinc una amiga molt amiga que em recorda sovint el compromís i m'empeny a publicar alguna cosa. Com ha fet aquet matí. Per això m'he afanyat a empescar-me algun plat nou, aprofitant que m'havia de fer el dinar igualment. N'ha sortit aquesta amanida tèbia de sobrassada amb mel, pinyons i formatge de cabra.
La veritat és que no costa gaire de fer però el gust contrastat dels ingredients queda molt bo i diferent. A la base hi he posat un mesclum de brots tendres (espinacs, ruca, batavia verda i vermella, lollo rosso)
, amanit amb sal, oli i reducció de vinagre de mòdena.
Mentrestant, amanim unes rodanxes de tomàquet amb sal, oli i orenga i hi posem a sobre unes rodanxes de rull de formatge de cabra; ho posem a gratinar uns minuts al forn perquè fongui una mica el formatge.
Mentrestant, en una paella antiadherent sense oli hi posem unes rodanxes de sobrassada, quan comenci a desfer els donem la volta i per sobre hi posem mel.
Retirem la sobrassada, i en el greix que ha deixat, enrossim una mica els pinyons, que posarem per sobre l'amanida, igual que la sobrassada i el tomàquet amb formatge.

16 comentaris:

  1. Amic meu, perquè aquesta mandra ens ha envaït? jo he arrencat , i tu sembla que poc a poc t´hi tornes a posar , em preocupa aquest estat , però mes que res perquè no se el perquè.
    Fa dies que no parlem , espero que tot et vagi gtant be com sempre i que sigues molt feliç.
    Per cert, el risotto excelent i l´amanida ...( em permets que hi retiri la sobrassada calenta?) així perfecta per mi ja me la menjo per berenar amb un entrepà.
    Molts petons i fins ben aviat.

    ResponElimina
  2. Ui, Manel, costa, però amb la persona que t'empeny i els ànims que tots nosaltres t'anem enviant aconseguiràs complir aquest compromís d'un dia a la setmana, ja ho veuràs!
    He vist que per Setmana Santa neu al Matagalls... una servidora neu al Puigmal!
    PTNTS i fins aviat
    Dolça

    ResponElimina
  3. Ànims! De mica en mica s'omple la pica.

    Bona amanida, :)!!

    ResponElimina
  4. Ja saps que a mi la sobrassada no m'agrada, però sé que per la majoria aquesta amanida seria deliciosa! Clar que entre la mel, la sobrassada, els pinyons i el formatge, queda una amanida ben calòrica, eh? Je je je... i després, a fer anar la bici!!!

    ResponElimina
  5. Ummmm!! sobrassada... no l'havia posat mai a una amanida.
    Muas!

    ResponElimina
  6. Manel, a tu t’ha queda’t de luxe!!!!
    A mi si m'agrada la sobresada.
    petons

    ResponElimina
  7. Manel,
    Si tots el plats que t'empesques quan fas una cosa a correcuita i improvisada son com aquesta amanida, visca la improvisació!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Trobo que l'hauré de provar ben aviat aquesta amanida tan singular i imaginativa.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Aquesta amanida tindrem de provar-la, es molt imaginativa i si esta feta a corre-cuita, dons encara a d’estar mes bona.
    Una abrasada

    ResponElimina
  10. Mmm, no saps com m'agraden aquestes amanides, però no tinc per costum fer-ne mai. Serà qüestió de proposar-m'ho, que no costarà gaire!
    T'ha quedat fantàstica!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  11. Manel, aquesta amanida ha de ser deliciosa!!
    Això sí, la guardo per la tardor quan comenci a refrescar... que aquí ja tenim temperatures de ple estiu (25ºC) i vénen més de gust amanides més fresquetes i lleugeres. ;)
    Li haurem de donar les gràcies a la teva amiga molt amiga per recordar-te del teu amic el blog. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  12. Uau! Espectacular!!! Me la "anarosejo" ara mateix!

    ResponElimina
  13. Manel; Caramb¡¡ per ser improvissada, no està malament eh?
    Que vagi de gust Manel¡¡ :-D

    ResponElimina
  14. he de provar aquestes improvisacions teves,... i la sobrassada a l'amanida és de 10!!... segur, que li aporta un sabor molt particular i saborós..
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Estimat Manel, a mi tambè em costa...e intento possar una recepta per setmana, però a vegades ni això...i em costa cada vegada més puguer visitar als amic...i em sap greu.
    Aquesta amanida m'ha semblat molt interessan per la sobrassa, no n'he fet servir mai en amanides, i haure de provar.
    Espero que estiguis bé. Petons

    Núria

    ResponElimina
  16. Rica, muy rica esta combinación de ingredientes.

    Me encanta la sobrasada.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte