dissabte, 12 de maig del 2012

amanida de tomàquets amb areng, ruca i envinagrats


Quan fa temps que publiques receptes en un bloc, com és el meu cas, al final acabes plagiant-te a tu mateix, i no pas per voluntat o mala fe, sinó de forma totalment involuntària. Com m'ha passat a mi amb aquesta recepta, que quan ja la tenia feta, fotografiada i menjada, m'he adonat que per ingredients i concepte, s'assembla força al mosaic de tomàquets amb ruca i envinagrats que vaig publicar un ja llunyà 8 d'octubre de 2008, o sigui, aviat farà quatre anys.
Això no obstant, us deixo la recepta, perquè no és ben bé igual; en qualsevol cas, millora l'anterior i, aquests dies de calor, es posa d'allò més bé. Jo me la vaig fer un dels escassos dies que he pogut sortit amb la bici de carretera; amb ben poca estona i esforç la vaig tenir a punt i em va deixar el cos a to després de la suada, que la calor ja comença a apretar.
Per a muntar l'amanida, vaig posar a la base tomàquets de pera i tomàquets kumato, tallats en grills, alternant-los per donar més color al plat.
A sobre, olives gordal tallades per la meitat, cogombres en vinagre a rodanxes, cebes en vinagre a quarts, tàperes petites senceres, els trossos d'areng i les fulles de ruca. Salem una mica el tomàquet i les fulles i ho reguem tot plegat amb un bon oli d'oliva.
L'areng que faig servir per a les amanides és suec, i el compro a la botiga d'alimentació de l'Ikea; em sembla que ja he explicat a vegades que de tant en tant val la pena fer-hi una visita, per exemple, per la varietat de conserves d'areng, aquest peix que viu a les aigües fredes del nord i que venen, entre d'altres, amb salsa agredolça, amb mostassa o amb una vinagreta suau d'anet, que és el que faig servir per a les amanides.

Amb els envinagrats, l'amanida ja queda prou forta de gust, però si li voleu donar un puntet més, hi podeu posar una mica del suc de la conserva del peix.

16 comentaris:

  1. una buena amanida y queda muy bien hasta como aperitivo con una buena cerveza
    bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, miquel. tens raó que amb una cerveseta per anar picant també és ben apropiada.

      Elimina
  2. Ummm, a mi els arecs suecs no m'acaben de fer el pes però poder és que no els he tastat prou i aquesta pot ser una bona forma de fer-ho.
    Sinó sempre es pot cambiar per arengada salada neta i amb oli.
    Muacs

    ResponElimina
    Respostes
    1. efectivament, una arengada neta i conservada en oli va de perles amb el tomàquet i amb les amanides en general, crec que en tinc alguna al bloc. les receptes sempre és millor adaptar-les al gust de cadascú!

      Elimina
  3. Amb arengada suèca... m'agrada!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. el peix li dóna un contrast interessant, segur que t'agradarà si la fas.
      una abraçada!

      Elimina
  4. Nosaltres també comprem moltes coses de la botiga d'alimentació de l'IKEA però encara no hem tastat mai l'areng. La veritat és que l'amanida es veu molt bona i totalment diferent a les que acostumem a preparar a casa...i això d'entrada, ja m'agrada!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja teniu motius per a una altra visita hehehe
      celebro molt que us hagi agradat, i fins aviat!

      Elimina
  5. Les amanides són senzilles, i alhora de bon menjar, però no pot ser catalana la arengada??
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. l'arengada pot ser, i és, catalana, una sardina ben catalana. l'areng és una altra cosa, és un peix nòrdic, i l'he posat aquí perquè ve en conserva amb una vinagreta que lliga amb la resta. però es pot substituir per una bona arengada, és clar, dessalada i marinada amb oli.
      bons setmana també!

      Elimina
  6. Gràcies per l'aclariment, sempre s'aprenen coses noves, no ho sabia.

    ResponElimina
  7. Gràcies per l'aclariment, sempre s'aprenent coses noves. No ho sabia.
    Endavant!!!

    ResponElimina
  8. mmm quina pinta... com tots els teus plats.. ja ho provare jejje... ah si vols participar al sorteig del meu blog??.. fns ara

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, maite, ara vaig al teu bloc a veure aquest sorteig :-)

      Elimina
  9. Que fresqueta i gustosa aquesta amanida!!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, la veritat és que és molt refrescant, sí.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte