Les nou del vespre. Unes mongetes cuites a casa que no sé si menjar-me abans de marxar uns dies o congelar-les. Me les menjo. Amb què?
Amb una bona botifarra de Castellterçol, em direu els lectors habituats a seguir aquesta cuina. No en tinc, fa dies que una 'mala' influència m'ha allunyat una mica de la proteïna animal, i a la carnisseria em veuen poc. Però sempre hi ha algun recurs al rebost: unes salsitxes fumades d'aquelles que no ens fan sentir culpables en menjar-les, envasades en pot de vidre, immerses en una mena de salmorra que les conserva.
Ep! Poden combinar, però falta alguna cosa que les lligui. Per a les salsitxes? Mostassa... una salsa de mostassa! Tinc una maionesa suau a la nevera, i hi barrejo mostassa: trio una mostassa a l'antiga, més que res, perquè la de Dijon, diluïda en la maionesa, no es veuria, i l'antiga, amb els seus granets, quedarà més lluïda. A vegades, cuinar amb mentalitat de blocaire, dóna bons resultats!
Perquè sigui una amanida, una barreja de fulles verdes regades amb oli, sal i unes gotes de vinagre suau. Al centre del plat, les mongetes i la salsitxa tallada a rodanxes, que haurem passat un minut pel microones a potència baixa perquè quedin una mica tèbies, i una bona cullerada de salsa.
Què li falta? Potser un toc cruixent... una mica de ceba fregida.
Plat únic, ràpid, que no 'fast food'.
Quina amanida tan complerta! Fa una pinta tant bona... Petons
ResponEliminaWow! quina amanida! :D
ResponEliminaM'encanta la mostassa en les amanides!
un peto
La provaré, encara que canviaré les mongetes blanques per les verdes, m'agraden més.
ResponEliminaUna rica y completa ensalada,y la pinta que tiene es impresionante, una idea genial!!!
ResponEliminaDarrerement jo tampoc em sento gens temptada per la proteïna animal, i aquestes amanidetes amb verdura del temps i llegums és el que més em ve de gust. M'ha agradat aquesta salseta de mostassa a l'antiga!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Els fesols van bé sempre. Ara a l'estiu en amanida, en puré, com sigui estan bones. Aquesta amanida entra de meravella.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Bona amanida improvisada... i bones vacances , què s'entén, encara que no ho dius obertament ;-D
ResponEliminaPTNTS
Dolça