el principal aliment del món (57)
La veritat és que no vaig saber què contestar-li, perquè no hi ha un motiu concret pel qual no compri musclos més sovint, més enllà de la falta de costum i la poca facilitat per accedir a bon peix i marisc fàcilment i a bon preu vivint en un poble de muntanya.
Potser per això, després d'aquesta conversa el primer dia que en vaig tenir oportunitat vaig comprar-me una bossa de musclos de quilo, que tampoc ens hi posarem per poc. Sabia que els nens en menjarien pocs, o sigui que en vaig poder fer de tota manera. Els primers, al vapor, simplement oberts amb un raig de vi blanc; en vaig fer força, i els que no ens vam menjar els vaig deixar preparats per a un altre àpat, amb una vinagreta de verdures seguint la recepta que ja fa més de quatre anys que tinc publicada aquí, i que des d'aleshores he vist reproduïts en molts altres blocs.
Finalment, amb els musclos que van quedar, vaig pensar a fer l'endemà un arròs, i se'm va ocórrer que quedarien molt bé amb fonoll; però, per allò que deia abans de viure en un poble, no en vaig trobar enlloc, ni en poblacions properes més grans.
Per això vaig decidir fer-los amb api, que també combinen molt bé; de fet, els famosos musclos que fan a Bèlgica, i que serveixen acompanyats de patates fregides, també els couen amb api, de manera que la combinació bé havia de donar bon resultat, oi?
Els musclos no els vaig obrir al vapor, sinó en una olla amb aigua i vi blanc, una branca d'api, una fulla de llorer i uns grans de pebre negre. L'objectiu d'aquest tipus de cocció és obtenir la quantitat de brou necessària per coure després l'arròs; aquesta és la mesura de l'aigua que hi hem de posar.
Mentrestant, en un cassó de parets altes vaig posar a sofregir ceba tendra ben picada i una branca d'api tallada a rodanxes fines, i quan començava a enrossir-se la verdura, hi vaig abocar l'arròs, vaig deixar que se sofregís una mica i hi vaig tirar un raig de vi blanc, remenant fins que es va evaporar l'alcohol.
Un cop sec l'arròs, hi vaig abocar la meitat del brou, sense deixar de remenar, com si fos un risotto, perquè el gra anés deixant anar el seu midó; quan es va veure el brou, hi vaig afegir la resta, calculant que el resultat no havia de quedar sec, sinó una mica caldós; si no es deixa de remenar l'arròs, el líquid sobrant quedarà espesset com una crema. Uns minuts abans d'acabar, hi vaig afegir els musclos nets. Quan va ser cuit, hi vaig afegir una mica de mantega, per donar més cremositat al conjunt.
Amb una bona amanida de fulles variades, pebrot italià vermell i una vinagreta de verduretes, un dinar ben complert.
Ben complet i ben bo!!!! l'arròs senzill i molt gustós amb l'api i els musclos...ummmmmmm!
ResponEliminaPetonets
tu ho has dit, senzill i gustós. gràcies per venir, marylou!
EliminaQue ricos los arroces. Me parece muy buena esta combinación. Besos
ResponEliminamuchas gracias, anna!
EliminaMolt bona combinacio d'ingredients per un arros delicios. Em quedo per aqui com a seguidora. Petons!!
ResponEliminabenvinguda, pili, gràcies per venir i per seguir-me. i per haver-me permès conèixer el teu magnífic bloc kooking. m'hi veuràs sovint!
Eliminaotro fantastico arroz y bien cremoso,me gustan asi
ResponEliminaho celebro, miquel, moltes gràcies!
EliminaEm sembla que aviat m´atraparàs!!!
ResponEliminaHa de ser ben bo i ben gustós, aquest arrosset.
Per cert, per què no et marques un detall i em fas una proposta de coc 60? No et demano que me´l pengis ni res de tot això,´si no vols fer el coc m´escaneges la recepta i me l´envies!!! Ah!! i celebro que t´agradi la meva pensada per al 60, però si no hi ha aportacions :-(
PTNTS
Dolça
a veure si és veritat! :-)
Eliminatens raó, hauria de fer alguna aportació, però ja saps que jo per a les masses sóc una mica negat. de tota manera, prometo pensar-me'n un!
No se m'hauria acudit mai fer un arròs cremós amb api, però si dius que queda bo l'haurem de tastar.
ResponEliminaNosaltres fa poc vam anar a la muscleria a Mataró, i hi vam tastar els musclos amb salsa de mostassa. També cal tastar-los!!!!
petonets
m'apunto això dels musclos amb salsa de mostassa. la veritat és que queden bé amb tot, oi?
Eliminaamb l'api lliguen molt bé, de fet altres vegades n'hi havia posat una branca a l'hora d'obrir-los, com fan amb els famosos musclos belgues.
Una manera diferent de cuinas arros...
ResponEliminaManel, et volia fer una consulta, tu que ets expert en arrossos..
Una recepta per fer un arros de xipirons??? Nomse si en tens alguna publicada, si mes no, no la he sapigut trobar...
Moltes gracies.
Petonets.
Quina pinta!! Quin arròs!!! Delicatessen...........
ResponEliminaOlga
Uuuuummm,
ResponEliminamuy jugosito y bueno este arroz.
Gracias por compartirlo.
Un saludo.
A mi em passa el mateix....m'apassionen i en menjo/compro poc!!!
ResponEliminaAixò ho hem de sol·lucionar...
Jordi
Guau Manel!!
ResponEliminaUn arros delicios, i una foto preciosa!
Petons
What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.
ResponElimina