dimecres, 29 de gener del 2014

fira de la candelera, la gran cita del cap de setmana a molins

Els carrers de Molins de Rei es convertiran a partir de demà, i durant tot el cap de setmana, en un enorme mercat amb la celebració de la Fira de la Candelera, una mostra multisectorial que arriba a l'edició número 163, que ja és dir. Sens dubte, una de les més veteranes de Catalunya, i també una de les més atractives per als qui ens agrada passejar entre parades i triar i remenar productes de tota mena. Si en parlo al blog ja us podeu imaginar que la fira té una important oferta gastronòmica, ja que se subtitula 'Fira de fires' i entre les mostres sectorials n'hi ha dedicades al bestiar, al planter, als productes naturals, als vins i a l'alimentació. A més de les fires de col·leccionisme, de brocanters i del comerç, entre moltes altres, i de les nombroses activitats paral·leles que s'organitzen, de manera que és ben difícil que el visitant no trobi espais adequats als seus gustos i interessos.
La Fira de Vins i Caves arriba enguany a la 34 edició, i des de dilluns s'estan fent tastos i maridatges de cerveses, olis, vins i formatges i una llarga llista que podeu trobar aquí. La Marina i jo vam participar ahir en una de les sessions, dedicada al maridatge de vins i formatges, i després en Jordi Beumala, company bloguer de Tot és bo el que l'olla cou i molinenc de socarrel que també participa en l'organització, ens va explica sobre el terreny què oferirà la fira, de manera que ens va fer venir moltes ganes de passar-hi el dissabte, el dia que ens va recomanar per evitar les aglomeracions del diumenge. Sens dubte, és una cita a tenir en compte si també us agrada això de visitar parades, comprar formatges, tastar alguns vins o descobrir productes nous o que no coneixíem, perquè la curiositat i les ganes de descobrir no les hem de perdre mai. 
Precisament descobrir productes és el que es pot fer en un tast com el que ens va oferir ahir el sumiller Javier Foz, de Vinalium, en el qual vam poder provar set vins, dos de blancs, tres de negres, un cava i un vi dolç, maridats amb set formatges curats de diverses procedències.
Com que l'expert ho era en vins, la selecció de formatges no va ser extraordinària, n'hi havia de bons però alguns fluixejaven, i la ració era una mica escassa comparada amb la generositat de les copes de vi.
En aquest capítol sí que l'oferta va estar a l'alçada de les expectatives, i la selecció de Foz ens va permetre conèixer bons vins i alguns de molt bons, gairebé cap per sobres dels deu euros. 
Al nostre país, si se sap buscar, es poden trobar molt bons vins a preus raonables, si no ens podem permetre (i la majoria no podem) pagar 50, 100 o més euros per una ampolla.
De la selecció, ens va agradar especialment un vi blanc de la DO Costers del Segre, Siós Pla del Lladoner 2012, elaborat amb raïm chardonay; dos negres, Corral de Campanas 2011 (DO Toro, jove, 100% tinta de Toro) i Venta del Puerto Nº12 (DO València, criança), un gran vi per 8 eruos.
Esment a banda mereix La Cacciatora, un vi dolç de la DO Moscato d'Asti, 100% raïm moscatell, poc grau alcohòlic, una delícia. 
Al tast hi vam participar 37 persones, una bona mostra de la participació que assoleixen els actes de la fira i un bon presagi de l'ambient que sens dubte es viurà aquest cap de setmana a la fira.
I si sou de vida i us agraden els esmorzars de forquilla, acosteu-vos demà al matí a Molins, que és tradició començar la fira amb un esmorzar de traginers que inclou, a més dels plats tradicionals, una preparació a base de menuts típica del poble, la coradella. En Beumala me'n va parlar i avui m'ha enviat la recepta, us l'adjunto perquè potser, com a mi, us farà obrir la gana (i les ganes) d'anar a menjar-ne.

1 comentari:

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte