diumenge, 23 de març del 2014

calamars amb verdures confitades i mongetes


Dimarts em va passar allò que explico a vegades, que vaig a comprar amb una idea i torno amb idees noves i amb productes insospitats. Vaig veure uns calamars macos i grossos, molt grossos, i a molt bon preu, i me'n vaig endur un sense tenir gaire clar com el faria, perquè tenia ganes de fer calamarcets a l'andalusa, només enfarinats, però amb les anelles tan grans que en sortirien no em vaig atrevir. Per tant, vaig haver d'improvisar.
El calamar, com la sípia, necessiten o bé una cocció molt ràpida o bé una estona llarga, i havia optat per la primera, però al final vaig haver de recórrer a l'última.
Vaig posar el wok al foc i vaig saltar-hi, a foc fort, ceba, pebrot vermell, pebrot verd i una mica d'api, tot tallat a la juliana, a tires fines. Mentre es feien les verdures, vaig netejar el calamar i també el vaig tallar a tires fines, tant el cos com els tentacles com les aletes, i el vaig afegir al wok juntament amb un gra d'all laminat. La meva idea era coure'l poc, només unes voltes, però em va fer por que no quedés massa dur, i vaig decidir deixar-li més estona. Hi vaig afegir un bon raig de salsa de soja, vaig tapar el wok, vaig abaixar el foc i vaig deixar que s'anés fent, rectificant de sal (amb la soja queda força bé, se n'hi ha d'afegir poca) i afegint-hi una mica d'aigua, però poca, perquè en estar tapat, es manté la humitat.
Després d'uns tres quarts d'hora, el calamar estava a punt, amb una salseta espessa i molt gustosa, ja que amb l'estona les verdures es van confitant i queden gairebé desfetes.
Vaig servir el calamar sobre una base de mongetes cuites per la meva mare, que em sembla que ja us he explicat que li agrada coure gra i donar-ne als seus fills. Si no teniu una mare així, podeu comprar les mongetes cuites o coure-les vosaltres mateixos, cosa que us recomano, tal com ja vaig explicar aquí.
Aquesta setmana es veu que tot era gros, fins i tot el julivert: com es veu a la foto, tenia unes fulles enormes!

4 comentaris:

  1. Molt bona idea!! això de comprar el que et fà gràcia i desprès improvisar em sona... ja,ja,ja...
    Petonets

    ResponElimina
  2. Penso qu aixó a mercat ens passa a molts... doncs et van quedar de vici
    Muas

    ResponElimina
  3. Comprar el que fa goig i arribar a casa dient... i ara què? heheh

    Et copio la recepta, però no hi posaré els fesols.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. El improvisar a la cuina, pot tenir un resultat extraordinari.
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte