divendres, 10 d’abril del 2015

faves amb tempeh i salsa romesco


Quan vaig examinar amb atenció el catàleg d'EcoVegetare abans de fer l'última comanda de productes ecològics i bio, em va cridar molt l'atenció el tempeh, un producte del qual havia sentit a parlar però que no havia tastat mai, i que s'obté de la fermentació de la soja amb un fong, el rhizopus. És un producte originari d'Indonèsia que aporta una gran quantitat de proteïna de qualitat a les persones que segueixen una dieta vegetariana; de fet, és a principal font de proteïnes per aquestes dietes juntament amb el seitan i el tofu. A diferència d'aquest, però, el tempeh presenta una textura més ferma i un sabor molt més potent.
Vegetàlia, una de les empreses punteres del sector ubicada al Moianès, elabora el tempeh clàssic amb diferents variants (fumat, amb algues, amb quinoa) i també en fa de cigrons, però vaig optar pel tradicional en la primera aproximació a aquest aliment nou per a mi; he de dir que el resultat ens va agradar molt: aquestes faves amb tempeh no tenen res a envejar a unes faves amb botifarra.

la recepta

Per a dues persones vaig fer servir un bloc de tempeh de soja de 125 grams que vaig tallar a daus i els vaig posar a fregir amb un raig d'oli en una paella ampla; quan els daus van ser rossos, hi vaig tirar un gra d'all picat i  les faves amb beina, tallades a trossos de tres centímetres. Abans els havia tret les puntes i els fils dels costats, les que en tenien.
Vaig saltar-ho tot plegat a la paella durant un parell de minuts a foc fort, ho vaig salpebrar i hi vaig afegir dues cullerades soperes de salsa romesco, vaig barrejar bé el conjunt i el vaig mullar amb mig got d'aigua. Aleshores, vaig abaixar el foc, vaig tapar la paella i vaig deixar que les faves s'anessin cuinant fins que van ser toves.
És un plat complert, amb la verdura i la proteïna de la soja,i de gust ja us he dit que està boníssim

3 comentaris:

  1. Quina bona pinta que fa, i deu estar boníssim.
    T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  2. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte