diumenge, 23 d’agost del 2009

festa de foc

A Castellterçol estem de festa major, i com sempre, la nit del dissabte és nit de foc, els Diables de Castellterçol converteixen el centre de la vila en un infern de soroll, de llum i de color. És un espectacle que procuro no perdre'm mai, abans amb l'Aleix i ara amb la Lara, que amb els anys ha anat evolucionant del terror a un temorós respecte.
Ben tapats, cada any ens atrevim a endinsar-nos una mica més sota les carretilles que porten els diables i que escupen les seves guspires sota els incauts. Encara no passem sota els arcs pirotècnics que munten als carrers més estrets per sotmetre els més temeraris a una autèntica dutxa de foc, però tot arribarà.
El que més m'agrada, però, és la plasticitat de l'espectacle, els quadres que dibuixen en la foscor la trajectòria de les espurnes. Per això m'emporto sempre la càmera i procuro participar i alhora fotografiar la festa.
Enguany, el començament va ser especialment emotiu amb la projecció a la paret de l'ajuntament d'un muntatge de fotografia, vídeo i so dedicat al malaguanyat Josep Tomàs, un noi que ha deixat molts amics al poble, també entre els diables i els seus companys en diverses aventures musicals.

10 comentaris:

  1. Has compartit amb nosaltres unes fotografies precioses, m'encanten els diables i els correfocs. Visca la festa. Salut!!!!!!

    ResponElimina
  2. Es fantàstic, però a mi m'agrada de lluny...li tinc molta por al foc!!!

    Núria

    ResponElimina
  3. Qué bonicas fotos!!! A la festa major del meu barri també fem un correfoc. Ja fa uns quants anys que el fem i ja la gent s'està acostuman a seguir-lo i a gaudir del espectacle de la música i el foc.

    Petonets

    ResponElimina
  4. Ostres, m'encanten els correfocs, els petards, els focs d'artifici, les tronades.... tot el que fa soroll i olor de pòlvora. Si hagués estat amb vosaltres jo també m'hauria endinsat sota el correfoc, amb màniga llarga i un bon barret de palla i a gaudir de la festa. Per aquí ja ens falta menys pels correfocs de la Misericòrdia.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Manel,
    Tot i no ser un entusiasta dels correflocs, reconec i m'agrada la plasticitat que tenen, i loa proba són aquestes magnífiques imatges que has captat. Una abraçada

    ResponElimina
  6. Foc i festa...el primer en fotos, les teves genials i el segon en viu!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  7. Bona Festa Major!! Quins correfocs que feu a Castellterçol! Però jo, que sóc poruga, me'l miraria a distància. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Hola Manel!!! Fijate que a mi la nit del foc siempre me dio un miedo tremendo de pequeña, no me gustan nada los petardos......pero las fotos son preciosas!!!!! Besotes!!!

    ResponElimina
  9. olles, vosaltres en teniu més tradició, aquí és més recent, però tenim un grup amb molta empenta que cada any s'hi llueix de valent.

    núria, per les respostes veig que no ets pas l'única, i sempre et queda la possibilitat de mirar-ho des d'un balcó.

    marylou, cada vegada hi ha més pobles i barris que fan correfoc, i la veritat és que és tot un espectacle.

    dolça, ja li he dit a l'olles que vosaltres en teniu més tradició, que aquí és més recent, espero que vagi molt bé per la misericordia.

    josep, almenys veig que no et fan por, i segur que com a fotògraf també n'has gaudit (no tant com amb els castells, però :)))

    marta, veig que ets més de festa que de foc, però vaja, com li dic a la núria, sempre hi haurà un balcó disponible per a tu.

    mercè, una altra que apunto per al balcó :))

    salvia, a ti también te reservo un lugar en el balcón, el tuyo con tapones incorporados para los oídos ;)

    ResponElimina
  10. Visca el foc i visca la cultura mediterrània! Fantàstiques fotos amic!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte