diumenge, 2 d’agost del 2009

a sobre del pa (11)

llesquetes amb ensalada de llagostins

Quan faig alguna llesqueta o el típic pastís d'estiu i hi poso una barreja d'enciam, ou dur, tonyina, olives, etc., amalgamat amb una salsa tipus maionesa, els meus fills em diuen que sóc un xef farsant i que els dono 'bocadèlia'`, que és un preparat que venen per untar a sobre del pa. La veritat és que no l'han tastat mai, però d'aquestes barreges que faig en diuen així perquè els encanten i suposo que em volen fer enfadar donant per fet que si és bo, no pot ser fet a casa.
La Lara ha fet avui aquest comentari quan ha vist aquestes llesquetes amb ensalada de llagostins, i ha corregut a agafar-ne una no fos cas que m'enfadés i enretirés la plata.
Aquestes llesquetes no tenen gaire secret i han quedat bones com a entrant. He fet servir unes llesquetes de pa de xapata Lu, i a banda he preparat l'ensalada picant ben petit una mica d'enciam i llagostins cuits. També hi he posat unes quantes tàperes, unes olives farcides i una mica de pinya, tot picat també ben petit.
Per amanir la barreja, he agafat els caps dels llagostins i els he pespremut sobre un colador, i el suc resultant, l' he barrejat amb maionesa, de manera que ha quedat com una salsa rosa amb un gustes de llagostí ben bo.
A sobre les llesquetes hi he posat unes cullerades d'aquesta barreja, uns trossets de llagostí i de pinya i una mica de salsa, i ho he empolsinat amb julivert picat.

13 comentaris:

  1. Bonísim i molt bonic de presentació!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. No he probat mai el bocadelia...xo aquestes torradetes amb amanida tenen un aspecte inmillorable!!! No m'estranya que t'enfadis...jejeje!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Manel, que trapelles que som els fills, eh? ;)
    Jo també hauria corregut per agafar una d'aquestes torradetes tan delicioses! ;)
    Petons!
    P.D.: Sembla que som quatre gats escrivint als blogs aquests dies. ;)

    ResponElimina
  4. M'agrada això de la maionesa amb el suc dels caps de llagostins... Una amanida boníssima per ara temps de calor

    ResponElimina
  5. Hola Manel!
    Hi ha tants blocs que encara no conec que encara no havia passat pel teu.
    Un entrant que fa venir gana, no m'extranya que s'espavilin a agafar-ne un per no quedar-se sense.
    La idea de la maionesa amb gust de llagostí, impresionant!
    Fins aviat
    Mònica

    ResponElimina
  6. Que bo... fins hi tot per fer un sopar ràpid ... Aquesta me l' apunto.

    ResponElimina
  7. al final ni montaditos, ni enfiladets, ni mossets, sinó a sobre del pa! molt bé aquesta barreja tan bona. Un petó a tots.

    ResponElimina
  8. Hola Manel!! Aqui em tens, fent "el tafaner"...espero fer més d'un plat de tots aquests que tens per aquí!! tot i que t'he de dir que ja he fet algun!! Ja et vaig donar les gràcies pels teus ànims, però ara te les torno a donar per tots aquests plats!!! UNA ABRAÇADA!!!
    ISABEL
    http://queennantpertu.blogspot.com/

    ResponElimina
  9. Un bon entrant, fàcil i ràpid de fer. I fresquet... mmmm... jo també m'espavilaria a agafar un parell de llesques d'aquestes, no fos cas que em quedés sense!
    Una bona manera d'enriquir la maionesa! Segur que els bocadèlia aquests (que no he tastat ni crec que arribi a tastar) no els arriben ni a la sola de la sabata.

    ResponElimina
  10. Manel, seggur que la teva versió és molt més bona que la comprada... jo tampoc l'he tastat mai, però segur que no seria ni la meitat de bona que la teva! La combinació dels llagostins amb la pinya és un clàssic que m'encanta.
    Acabo de tornar de les Dolomites i m'estic posant al dia, ja veig que per aquí no heu parat... No fas vacances?

    ResponElimina
  11. Ara em faria jo unes llesquetes d'aquestes, ben fresquetes, amb una cerveseta. Que rebons. Salut!!!!

    ResponElimina
  12. Manel, GRACIAS, una vez más con tus palabras en el comentario que me dejaste me/nos demuestras que cocinar es de persona muy muy generosa.
    (Y no veas cómo me emociono cada vez que veo uno de tus arroces...).
    Un abrazo enorme,
    Monica

    ResponElimina
  13. Has cuinats uns plats molt bons aquests díes, però avui em quedo amb aquestes torradetes...que deuen estar ben bones...Encara que el pollastre amb salsa de soja..uhmmm...

    Petons
    Núria

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte