dissabte, 22 d’agost del 2009

poble nou (2)

En el darrer post em van quedar algunes fotos a l'arxiu i, com que faig unes minivacances de la cuina (cuino, però res de nou que valgui la pena ressenyar aquí), segueixo amb la sèrie del nou barri on treballo i la seva transformació, en les mateixes tres seccions del post anterior.

un balcó, sisplau

Els grans edificis de superfície plana i línies rectes, també es poden veure distorsionats reflectits en els veïns de davant.


Això sí, tots tenen en comú les seves finestres petites i sense sortida, que reclamen a crits un balcó per respirar.


entre el vell i el nou


en construcció

6 comentaris:

  1. Potser sí que hi falten balcons, però hem de dir que aquesta arquitectura industrialitzada ens agrada!

    ResponElimina
  2. M'agraden aquests post teus sobre el Poblenou... Hi tenia amics que hi vivien, ara un viu a Vilassar i l'altre a la Borgonya francesa... Coses de la vida! Però encara m'hi queda algún que altre al barri, més que res hi té el negoci. I és cert, el canvi és impressionant, i tot i que m'agrada l'arquitectura moderna, prefereixo els edificis vells al voltant de la Rambla amb els seus balcons...

    ResponElimina
  3. Tot això esta molt bé Manel, però jo m'ho miro amb enyorança , quan érem petits puge jugar amb carres de fang i ara els nostres nens no poden n'hi sortir al carrer amb vici perquè no para'n de passar cotxes a tota hora.
    De totes maneres tot canvia i nosaltres també i esperem que tot sigui per millorar.

    ResponElimina
  4. Eis.... fins i tot has publicat alguna foto de la UPF!!. Jo no treballo en aquest edifici... Estic en el que està just darrera el zoo, però com que durant 6 anys estava al servei d'informàtica, els meus ex-companys sempre em conviden a veure les maravelles tecnològiques dels nous edifics... Ara estic en exedència de la feina d'informàtica i em limito a impartir (molt a gust) una mica de docència.... però poqueta...

    ResponElimina
  5. Manel,
    Novament felicitats per les fotos. Malgrat la "deshumanització" que sembla reflectir aquest tipus d'arquitectura, a mi m'agrada força l'originalitat i en algun cas penso que hi ha alguna mostra significativa d'art modern.

    ResponElimina
  6. amics vermells, aquest tipus d'arquitectura a mi també m'agrada... per treballar-hi, que no per viure-hi. i per fer-hi fotos, és clar, les línies rectes em fascinen, suposo que es nota :))

    sara, aquest barri és com si tingués dues ànimes, quan surto al carrer tot són edificis nous de línies rectes, vidre i acer (i encara solars buits o en obres), però a dues cantonades tinc la rambla i allò és tota una altra cosa, convida a passejar i a asseure's en una terrassa o en un banc simplement a veure passar la gent...

    dolorss, no sé si per sort o per desgràcia, les coses canvien, de fet al meu poble fins fa poc encara es podia jugar als carrers, però ara ja és impossible.
    jo també confio que els canvis siguin per millorar, tot i que en temes com aquest que comentem, a vegades ho dubto seriosament.

    ricard, no ho diguis gaire alt, això de la informàtica, o tindràs una allau de consultes de blocaires amb problemes, que sempre en tenim força.
    l'edifici nou de la upf no l'he visitat per dins, però per fora la inversió que s'hi nota és realment impressionant, per ser una universitat pública.

    josep, moltes gràcies. estic d'acord amb tu, i si vens algun dia d'edificis originals i amb bons angles per fotografiar en trobaràs un munt.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte