La vaig fer dimarts per dinar i la Lara la va trobar molt bona... la part líquida, perquè només de veure tanta verdura, ja la va rebutjar d'entrada. Però se la va menjar i, encara que no ho confessarà mai, no li va costar pas gens.
Em va sortir, com moltes de les receptes que heu llegit darrerament aquí, una mica per casualitat i una mica perquè tenia una idea que em rondava pel cap. Per això a mig matí ja vaig posar un raig d'oli en una olla i hi vaig posar a rostir una carcanada de pollastre i un parell d'ales, a més de ceba, porro, pastanaga i una fulla de llorer. Quan va estar tot ben ros, vaig cobrir amb aigua i vaig deixar que s'anés fent el brou durant una hora i mitja o dues, tapat i a foc baix.
A banda, vaig tallar unes quantes verdures que tenia a la nevera en 'brunoise', però d'una mida generosa: carbassa, pastanaga, ceba, pebrot verd, albergínia i xampinyons, i ho vaig saltar al wok durant uns minuts amb uns quants pèsols. Quan les verdures van perdre la duresa, les vaig cobrir amb el brou fosc de pollastre, i vaig potenciar el sabor del plat amb un rajolí de salsa worcestershire (salsa Perrins). Amb cinc minuts de cocció conjunta n'hi va haver prou perquè el brou agafés tot el gust de les verdures, i aquestes, el del pollastre.
Tan senzill com això, i tantes vegades que en faré quan arribi el fred; això sí, la ració de la Lara la passaré pel túrmix i li serviré una deliciosa crema de verdures sense que hagi de veure els ingredients. Què ho fa que als nens la sola paraula 'verdures' ja els repel·leix? Com un altre producte que ve del mar i que generalment tampoc els agrada. I que va ser el segon plat de dimarts.
Ostres, amb la fresqueta que comença a fer aquestes sopes de verdures es posen super bé... La carbassa li dóna un gustet dolç que m'encanta.
ResponEliminaQuan la Lara descobreixi com és de bona la verdura menjada sencera ja no la voldrà mai més triturada ;)
Sensacional, Manel.
ResponEliminaAquests brous de carcanada de pollastre mereixen un monument al suport de la qualitat de vida del nostre pais. I ja no et dic quan estem amb grip i al llitet...
Visca la sopa!
Ai, aquestes filles nostres i la verdura!!!
ResponEliminaNo n'he posat mai de carabassa a la sopa, ho hauré de provar.
No sé si això serà minestrone, però segur que és boníssim!!! las verduretes saltejadas i el brou per sobre...ummmmmmmm!
ResponEliminaPetonets
Manel Simplemente por los ingredientes y la foto dice comemeeeeee
ResponEliminaEl nombre lo de menos, "no se come"
records
Miquel
M'encanta aquest "o el que sigui". Les sopes i cremes de verdures (amb totes les combinacions possibles) son genials i especialment apropiades per a la tardor i l'hivern.
ResponEliminaUna abrçada
Que bona que es la sopa als dies de fred, i encara que no en faixi massa.
ResponEliminaUna abraçada
A mi em passaria com a la Lara, d'entrada no m'atrauria, però segur que me la menjaria i hauria de reconèixer que és bona.. !
ResponElimina