dijous, 28 de novembre del 2013

idees per als àpats de nadal i cap d'any

Fa dies que la majoria de visites al blog arriben de gent que busca, per diversos mitjans, receptes per als àpats de les festes que s'acosten: el sopar i el dinar de Nadal, el dinar de Sant Esteve, el sopar de Cap d'Any... Amb crisi o sense, la majoria intentarem fer que els àpats que reagrupen al voltant de la taula famílies i amics acompanyin amb la màxima dignitat aquestes trobades, tant si tenim molt de pressupost per dedicar-hi com si en tenim poc.
Vist, doncs, que en aquestes dates molts lectors busqueu precisament això, idees per als àpats d'aquestes festes, aquí us en deixo unes quantes a partir de les receptes que he publicat aquest any. Si voleu més idees per aquestes festes a partir de les receptes que vaig publicar en anys anteriors, aquí i aquí podeu trobar entrants, també us proposo amanides i cremes i carns i peixos, aquí trobareu un dinar de Nadal, aquí teniu un sopar de Nadal per a una bona colla, i aquí i aquí us n'explico un altre en dues parts que vaig preparar per a una nit de Cap d'Any. I, finalment, un dinar per al dia 1 de gener.
Enguany he agrupat les propostes així:

entrants, amanides i cremes


amanida de patates i escarola amb anxoves i vinagreta de cireres 
croquetes d'albergínia i gambes
pop encebat amb patates amb pell


amanida ràpida de patata i salmó amb salsa tàrtara
crema freda d'api amb scamorza affumicata
daus de pernil i carbassa sobre crema de llenties especiada
coca de full amb verdures i botifarra terregada







arrossos


arròs de senyoret mar i muntanya
arròs d'albergínia servit dins la seva pell
arròs vermell fumat amb pop i musclos
risotto de fetge gras i formatge de maó







per a carnívors

 
rostit de costella de porc 
falsos bunyols d'aletes confitades i servides en el seu brou
peus de porc arrebossats, amb salsa de tomàquet, herbes i camagrocs
bombó de patata i carn







per a vegetarians




croquetes d'alberginia - polpette di melanzane
pintxo de patates amb trio de pebrots al pesto vermell
estofat de verdures amb bitxo i formatge de maó









peix i marisc



carxofes i pèsols tendres amb pernil i cloïsses 
bacallà amb camagrocs 
pop guisat amb verdures
 salmó amb verdures, orelles de judes i salsa hoisin
llobarro amb navalles, pernil cruixent i puré de bròquil








clàssics renovats


caneló de costella rostida amb pols de bolets
calamarcets farcits guisats amb ceba confitada amb vermut de reus, sobre patates amb pell

9 comentaris:

  1. Si les fotos ja són boníssimes imagina't el tast real. Bones idees i la ment desperta.

    ResponElimina
  2. M'encanta veure aquestes entrades plenes d'aperitius i idees per les festes. Totes boníssimes! petons

    ResponElimina
  3. jo també he publicat avui un menú per la nit de nadal i es que com tu dius ara hi ha molta gent que busca idees per internet.

    Molt bon recull Manel

    ResponElimina
  4. Un grapat de bones idees per tenir-les en compte
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. I was able to find good information from your articles.



    Here is my web page ... womens fashion ()

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte