dijous, 27 de febrer del 2014

cuina negrocriminal

Arancini de risotto de ceps i foie i caponata siciliana
Els detectius clàssics de la novel·la negra nord-americana, els Sam Spade o Philip Marlowe sorgits de la ploma de Dashiel Hammett i Raymond Chandler, eren més afeccionats a beure que no pas a menjar, però els investigadors i policies mediterranis en això marquen la diferència i sempre s'espavilen per trobar temps per interrompre les seves investigacions i dedicar un parell d'hores a menjar bé: aquí hem inventat la figura del detectiu gurmet.
Aquesta és la tesi de l'article que publico aquest dimecres a Gastronosfera i que podeu llegir aquí.
A més d'un repàs dels principals autors i personatges de la literatura negrocriminal que han introduït la cuina a les seves novel·les, l'article inclou una selecció de receptes extretes d'aquests llibres, tant creacions pròpies com la Caldeirada Carvalho, original del creador d'aquest personatge, Manuel Vázquez Montalbán, com plats tradicional de la gastronomia grega o italiana, com els tomàquets farcits que tant agraden al comissari Kostas Jaritos com la caponata siciliana del seu homòleg Salvo Montalbano.
Espero que us agradi i n'aprengueu alguna cosa!

9 comentaris:

  1. Que trist, que no puc dir que vaig descobrir els arancini gràcies a la novel·la negra, però quin goig poder dir que els vaig descobrir gràcies a un gran amant d'aquest gènere!

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies a un amant del gènere... i gràcies a un viatge al carnaval de venècia!

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte