dimarts, 11 de febrer de 2014

la samfaina, el nostre plat més mediterrani


Que la cuina mediterrània existeix es constata en centenars de maneres de cuinar i menjar ingredients comuns, però hi ha un plat que encarna com cap l’essència d’aquesta cuina i que és present, amb poques variants, en un gran nombre de països de l’àrea: la barreja de pebrots, ceba, albergínia o carbassó, all i tomàquet fregits amb oli d’oliva que a Catalunya anomenem samfaina, a moltes regions espanyoles en diuen pisto i a França es diu ratatouille.
Aquesta és la tesi del darrer article que he publicat a Gastronosfera, i que si us ve de gust el podeu llegir aquí. Hi trobareu les similituds i les diferències entre aquests i altres plats semblants que trobem als països de la riba mediterrània, i unes quantes receptes de diversos països amb samfaina i pisto. A més de la versió de la ratatouille que va fer popular la pel·lícula d'animació que duia el mateix nom.
Ah! I dues receptes meves que podeu trobar també en aquest blog, pebrots farcits de pollastre amb samfaina amb beixamel de piquillos i broquetes de botifarres amb crema de samfaina.

8 comentaris:

  1. I què bé acompanya tant a la carn com al peix! un plat boníssim i molt nostre!

    ResponElimina
  2. Me'n vaig a Gastronosfera a llegir-ho !!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Un bàsic que no deu faltar a la nostra cuina

    Muas

    ResponElimina
  4. uns dels plats ben extraordinaris de la nostra mediterránea . salutacions

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...