divendres, 21 de març del 2014

lluç en salsa verda amb gambes vermelles


Fa uns quants dies que torno a fer menuts, i en tinc algunes receptes pendents de publicar, però avui els passa al davant aquest lluç en salsa verda amb gamba vermella que vaig fer ahir per sopar, i és que quan he mirat les fotografies no m'hi he pogut resistir, m'encanta aquest colorit al plat i a la cassola.
La recepta no és pas complicada, sinó que és una adaptació de la tradicional basca del lluç en salsa verda, una de les primeres receptes que vaig penjar al blog fa sis anys (la podeu consultar aquí). La diferència és que en lloc de les cloïsses que es fan servir habitualment, hi vaig posar gamba vermella que tenim al congelador, i que dóna molta potència al plat.
Com que les gambes no s'han de coure gaire, les vaig passar per la cassola amb oli calent, només volta i volta, per perfumar l'oli, i les vaig reservar. Vaig afegir aleshores a la cassola tres alls picats, amb el foc més baix, mentre salava i enfarinava el lluç. Vaig posar-hi el peix i vaig picar un bon manat de julivert, li vaig tirar per sobre i vaig regar el conjunt amb un got de brou de peix. 
Ja només és qüestió d'anar movent la cassola, perquè amb l'ajut de la farina es vagi lligant la salsa, girar el peix, moure uns minuts més i posar-hi les gambes a sobre una mica abans de servir perquè s'escalfin.
Un plat amb poca ferina però gustós i visualment espectacular!

4 comentaris:

  1. Poco trabajo pero con un resultado exquisito!! Menudas fotos!! Bss.

    ResponElimina
  2. Saludable, fàcil i amb una pinta boníssima! M'agrada molt la recepta i les fotus!

    Salutacions!

    recetasdecocinadesandra.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Al lluç així esta molt bo, però amb aquestes gambes espectacular !!!
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte