Com ja sabeu els que visiteu sovint aquest bloc, en aquesta època la pasta és un element importantíssim de la meva dieta, especialment el dia abans d'una sortida llarga amb bici. I per no caure en la monotonia, cal anar buscant formes noves de presentar-la per no acabar avorrint aquesta aportació indispensable de carbohidrats. A més, tenint cura de no utilitzar excessius elements grassos perquè aleshores sí que convertiríem la ingesta de la pasta en una bomba calòrica difícil d'eliminar corrent no cent, ni dos o tres-cents quilòmetres.
Com que dies enrere vaig recuperar aquí una salsa magnífica que tenia una mica oblidada (com molta gent, segons que vaig poder constatar en els comentaris), vaig provar la salsa tàrtara per acompanyar una pasta freda i el resultat em va agradar força.
Perquè no quedés un plat blanc com la llet, vaig fer servir macarrons ratllats ('penne rigate') amb verdures, simplement bullits en aigua amb sal, escorreguts i amanits amb una mica d'oli perquè no s'enganxin. A sobre, la salsa tàrtara feta amb maionesa, ceba tendra, cogombre, tàperes i julivert, tot picat ben petit, i mostassa de Dijon per augmentar el seu sabor.
Me la vaig menjar a temperatura ambient i vaig agrair, aquests dies que ha fet tanta calor, tenir-los en lloc d'un plat de pasta fumejant.
Manel, una excel.lent proposta!!Et prometo que la provaré aviat...
ResponEliminaGràcies per compartir
Núria
Quina combinació!!! No se m'hagués ocorregut!!!
ResponEliminaI pels que no anem amb bici...com ens ho fem per cremar-ho?? jejeje!
Petunets,
Eva.
Bona proposta Manel, una manera fresqueta de menjar-nos la pasta, que amb la calor que ja comença a apretar va bé!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quina recepta mes original, Manel!!!!
ResponEliminaHe llegit molt atentament els posts sobre aquest fantàstic curs que has fet, quina sort has tingut!!!!
Una bona combinació la pasta i aquesta salsa tàrtara cent per cent cassolana. Me l'apunto també per acompanyar peix.
ResponEliminaFins aviat
Realment, és el que deiem el dia que vas penjar l'entrada de la salsa tàrtara, lliga amb tot és molt bona i amb aquests macarrons també !!!!!!
ResponEliminapetunets
tot i que la pasta tota sola m'encanta, res com acompanyar-la amb una bona salsa!
ResponEliminaquè bona t'ha quedat!
pt!
Doncs sí, quan fa calor, una pasta tèbia i amb aquesta salsa pot ajudar a menjar be.
ResponEliminaA reveure..
Aquesta salsa tàrtara sii que es pot aplicar a moltes receptes. No se m' havia acudit mai fer-la servir per a les pastes. Ja ho provaré.
ResponEliminaM´agrada molt la pasta, sigui de colors o sense , jo en cuino molta , però amb aquesta salsa no ho hi fet mai.Bona la recomanació!!
ResponEliminaM'encanten aquestes amanides de pasta ara que ve l'estiu, però mai se m'hagués acudit preparar-la amb aquesta salsa. Ja tinc una idea més!
ResponEliminaPer cert, em fas força enveja amb aquests cusros sobre el món de l'ànec, les oques i el foie. Quan vam ser a França també ens van explicar tot el procediment i la veritat és que fa força pena com tracten aquetes pobres bèsties fins que el fetge els està a punt d'explotar...
Salutacions!
Amb aquesta amanida, només falta bon temps i anar a la platja, allà obrir la carmanyola i assaborir aquesta delícia (i ser l'enveja dels teu veïns banyistes!).
ResponEliminaMolts petons.