dimarts, 23 de juny del 2009

bròquil amb salsa de roquefort

Fa una temporada que menjo sovint bròquil. A casa no agrada a ningú més, però ara se'n troba en ramells no massa grans, i gens cars, que són més que suficients per a un de sol, i me'n poso moltes vegades a la pasta, o bé me'l menjo sol amb un raig de bon oli.
Però el bròquil lliga molt bé amb salses làcties, la seva germana coliflor, per exemple, és molt bona coberta amb beixamel i gratinada. Per això avui m'he fet per dinar bròquil amb salsa de formatge blau, concretament formatge Roquefort.
El bròquil només s'ha de bullir, millor no gaire, que quedi el tronc una mica cruixent, i la salsa es fa senzillament posant en una cassoleta el formatge blau amb una mica de nata o de llet, fins que es desfaci i la salsa agafi la consistència adequada. Amb nata, com l'he fet aquest cop, queda una salsa més lligada i cremosa, però si voleu fer-la més lleugera, altres vegades l'he fet amb llet i també queda bona.
Es pot menjar calent o tebi, fins i tot fred ara que fa calor.

11 comentaris:

  1. Bona combinació aquest bròquil i la salsa roquefort. I molt decoratiu el plat negre amb el verd i el blanc!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  2. M'encanta el bròquil...jo el faig a la vaporera (la dels japonesos!!) i surt boníssim!
    I la salsa roquefort.....mmmm....el protagonista de la meva revetlla de Sant Joan!
    Ptnts

    ResponElimina
  3. Hola, Manel
    Molt bo el bròquil, però sense salsa roquefort, a mi no m´agrada el formatge tan fort.
    No se si tens Joans a la familia, de totes maneres Felicitats per la festa!!!!

    ResponElimina
  4. Més que un bròquil bullit sembla un quadre abstracte, de lluny.. Quina llàgrima de salsa més perfecta t'ha sortit.
    Records..

    ResponElimina
  5. Jo estic amb el que diu la Marta... Fer el bròquil al vapor. Utiltzo molt aquest aparell que recomano a tothom. En el meu cas tinc un de marca Princess i estic encantat.

    ResponElimina
  6. M' encanta el bròquil, amb una bon raig d' oli i una mica de pebre és boníssim!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  7. Manel,
    Molt bo el bròquil i i a mé té moltes propietats, en vaig parlar jo al meu bloc, la salsa, ni que dir, més que bona. Jo també el faig a la papillote, també queda molt bó.
    Salut,

    ResponElimina
  8. Hola Manel, quina gràcia a mi també m'encanta el broquil i la coliflor m'encanten i molts cops són el meu dinar fets al vapor amb un rajolí d'oli no necessiten més ... hauré de provar però amb aqeusta salsa ...

    petunets

    ResponElimina
  9. doncs si! el broquil, coliflor i, suposo k en son les cosines, cols d brusel·les son tots bonissims tal i com has dit fins i tot nomes bullit. a casa ho fem al vapor aixi tambe queda cruixent jejej :P

    ResponElimina
  10. gràcies, glòria, ja saps que la cuina entra primer pels ulls (i pel nas, però al bloc això no va).

    marta, tens raó que el bròquil al vapor és molt bo, a vegades també li faig. i el teu plat amb roquefort ja el vaig veure, em va semblar boníssim.

    dolors, encara que no t'agradin els formatges forts, pensa que diluït amb la nata o la llet queda una salsa molt suau.

    maria, moltes gràcies, ja saps que presentar les coses una mica bé no costa gaire i els plats guanyen un 100%.

    ricard, jo també hi estic d'acord, i amb la cocció al vapor, la verdura manté el color i totes les seves propietats.

    beth, efectivament amb oli i pebre és com és més bo, però bé s'ha d'anar variant una mica :)

    carme, a la papillota no se m'havia acudit, m'apunto el suggeriment.

    mar, veig que surten molts amants del bròquil i la coliflor, tot i que també hi ha molta gent que li molesta l'olor en coure'l :(

    marta, no hi havia pensat, en les cols de brusel·les, perquè fa molt de temps que no en menjo. ho haurem d'arranjar.

    ResponElimina
  11. Mmmmmmm me parece una combinación deliciosa Manel!!!!! Besotes!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte