dissabte, 26 de setembre del 2009

el principal aliment del món (28)



timbal d'arròs amb maionesa i conserves

L'allargament de l'estiu a la primera setmana de tardor ha afavorit allargar també un tipus de cuina que sovint associem més amb la calor, com les amanides d'arròs. Dijous passat vaig fer aquesta, en forma de timbal, i amb un ingredient que no acostumo a posar-hi però que li dóna un toc semblant a l''ensaladilla' russa i que hi queda molt bé: la maionesa.
Per preparar aquest plat, només cal bullir l'arròs, escórre'l i esbandir-lo sota l'aixeta. Mentre es cou, en un bol posem unes quantes olives farcides tallades petites, unes anxoves també tallades petites, cogombrets en vinagre tallats a rodanxes, una llauna de tonyina amb l'oli escorregut i un tomàquet sense pell ni llavors, tallat també petit. Ho barregem tot plegat amb l'arròs i maionesa al gust, això sí, una maionesa lleugera de gust i de consistència per facilitar la mescla. Si us agrada el toc de vinagre, a més del (poc) que hi aporten els cogombres, en podeu tirar un raig a l'arròs quan l'escorreu.
A l'hora d'emplatar, omplim un cèrcol amb l'arròs formant un flam, hi posem una fina capa de maionesa a sobre i el guarnim amb alguns dels ingredients que hem posat a l'amanida. Em va agradar molt, mal m'està el dir-ho.

11 comentaris:

  1. Manel, aquest plat ho té tot: fàcil de fer, una presentació excel·lent i segur que agrada a tothom, a petits i a grans! I tens raó que encara fa prou calor perquè ens vinguin de gust plats refrescants com aquest.

    ResponElimina
  2. Manel! Quina presentació! Molt bé per aquest timbalet d'arròs! Ja tens 29 receptes d'arrossos en el bloc!!!

    ResponElimina
  3. El bon temps ens permet gaudir d'una altra recepta teva fresqueta, amb l'ingredient estrella en aquest bloc: l'arròs. Molt bo!

    Fins aviat

    ResponElimina
  4. L'arròs en fred o en calent, qué bo!!!!
    Aquest és perfecte, prenc nota!!!

    Petonets

    ResponElimina
  5. Preciosa manera de presentar el teu arròs Manel, a més de ser boníssim fa festa grossa presentat a taula. Ets el campió de l'arròs estimat amic. Un petó enorme.

    ResponElimina
  6. Tens raó, posar maionesa a l'arròs no sembla gaire normal, perquè sempre l'associem (si més no,jo) a l'ensaladilla. I realment amb tots aquests ingredients has fet un plat ben bo.
    Quina gran varietat d'arrossos, oi? Arribaràs a 100?
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. The King Rice, ja t´ho dic jo, un veritable especialista.
    Com diu la Margarida, arribaràs als cent? farem un especial: " les cent millors maneres de menjar arròs , el principal aliment del món"
    A mi ja m´agrad , cada dia més demà arròs amb tomàquets secs , aquest no el saps eh?? jijiji.
    Un petonàs amic meu.
    mai

    ResponElimina
  8. No m'estranya que tinguis 100........visites , s'oposo que també tens 100. .......plats d'arròs diferents .Aquest d'avui no se si serà bo , però t'ha quedat d'allò més be.

    ResponElimina
  9. que rico este timbal, me encantan todos los ingredientes, esto lo tengo que hacer, te felicito por la recete,

    saluditos desde londres,

    pity

    ResponElimina
  10. T'ha quedat un plat amb un aspecte fabulós. No m'estranya gens que t'agradara. Hi ha res millor que fer un plat, que t'isca bo i t'agrade? Bé, sí, que li agrade també a la gent que estimes. Oi?

    ResponElimina
  11. gemma, gràcies pel comentari, la veritat és que sembla que haurem d'allargar l'època de les amanides força més del previst :)

    ruben, he canviat el nom perquè m'has fet caure en el fet que això és un timbal i no un flam com havia posat al principi, gràcies!

    glòria, moltes gràcies. això de l'ingredient estrella es veu que ja no m'ho trauré de sobre tot i que hi ha altres ingredients que apareixen més sovint al bloc, però què hi farem!

    mary lou, veig que ets del club dels arrossaires, ho celebro ;)

    parella vermella, ara li deia a la glòria que m'estic encasillant en el tema de l'arròs tot i que faig servir més altres ingredients, però què hi farem, potser és veritat allò que més val que parlin de tu ni que sigui malament (o amb una etiqueta).

    margarida, no sé si arribaré als cent, però en tinc uns quants que vaig publicant poc a poc perquè aleshores encara m'encasillaran més en l'arròs i la veritat és que m'agrada fer i menjar de tot:)

    mai, sempre em fa molta gràcia això del king rice. de fet, en tinc algun de publicat aquí, d'arròs amb tomàquets secs, lamento decebre't :))

    dolors, moltes gràcies. a mi em va agradar molt aquest arròs, ja l'he fet diverses vegades quan m'haig d'endur un taper a la feina, prova'l que és senzill i et sorprendrà.

    pityenlacocina, muchas gracias por la visita. me ha permitido conocer tu bloc, y la verdad es que me ha parecido excelente, tienes unos postres magníficos y unas fotos preciosas. espero poder visitarte durante mucho tiempo.

    francesc, tens raó, no hi ha res millor que t'agradi a tu que agradi als altres, i això és el que intentem sempre. fins aviat!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte