dijous, 18 d’agost del 2011

mongetes verdes


anem al gra (13)

Ja em perdonareu, però era gairebé inevitable el titular equívoc per referir-me al color d'aquestes mongetes amb el nom que donem moltes vegades a les mongetes tendres o bajoques, com en diuen cap al sud.
Aquestes mongetes són les típiques que normalment anomenem 'seques', per contraposició amb les tendres o verdes. I el pla no té res més que el joc de provar coses.
En l'anterior post us explicava la recepta de l'arròs verd amb gambes, un arròs cuinat com un risotto al qual s'afegeix al final una picada feta a base d'espinacs, julivert, alfàbrega, coriandre, cerfull, all, pinyons, aigua i oli. Dóna a l'arròs una frescor notable que contrasta amb les gambes i la gustosa salsa dels seus caps que serveix per acabar el plat.
Com que normalment amb la quantitat explicada a la recepta sobra una part de la picada verda, vaig pensar en què la podia gastar i se'm va ocórrer que en unes mongetes podria quedar bé. De fet, les mongetes a vegades poden subsituir amb èxit l'arròs, vegeu sinó aquesta paella mixta feta... amb mongetes.
Per tant, vaig fer la prova i la veritat és que el resultat és prou bo. Per preparar aquest plat, vaig fregir en una paella amb oli uns cordons de llom ibèric, tallats a trossos de mida regular, els vaig reservar i en el mateix oli hi vaig posar les mongetes, a foc força fort, saltant-les tota l'estona perquè no s'enganxessin, només per agafar el gust del llom i escalfar-se.
Quan van estar cuites, vaig abocar-hi la picada verda i les vaig treure del foc, remenant fins que les mongetes van canviar de color. Ja estan a punt de menjar, en el meu cas, amb una amanida de fulles tendres per acompanyar.

6 comentaris:

  1. Original!!!! esperava trobar-me mongetes tendres i mira...
    Petonets

    ResponElimina
  2. Fantàstic! Li has agafat afició al verd, eh? No m'estranya, queden plats genials... nosaltres també vam publicar un risotto verd fa poc, quina delícia!

    ResponElimina
  3. Quina bona manera de aprofitar la picadeta verda!! M'han vingut moltes ganes de tastar-les :)

    ResponElimina
  4. M'has ben enganyat també amb el títol... i veges! perquè jo sóc dels qui diem bajoca, hahaha!

    T'ha quedat un plat ben completet! Una delícia!

    :)

    ResponElimina
  5. Doncs és ben original i m'encanta com l'has presentat.

    ResponElimina
  6. Quines mongetes mes bones.
    Quedan d'allò mes original i segur que molt bones.
    Ens has ben enganyat amb el titol.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte