dijous, 16 de febrer del 2012

truquetes o croquetes de truita feta amb ou trufat


Quan li he dit a la Lara que havia fet aquestes croquetes, el seu comentari ha estat: tu les croquetes normals així així, però ets el rei de les croquetes estranyes. Ella, diu, prefereix les que comprem ja preparades a la xarcuteria.
M'ho ha dit al migdia, baixant cap a Barcelona, quan li he explicat que per dinar m'havia fet unes croquetes noves i diferents i, és clar, li han recordat les donuquetes, i la versió dels 'arancini' sicilians que vaig fer l'ay passat, que són parentes de les croquetes, però no són les que qualifica de 'normals'.  
Aquesta versió bé la podríem batejar com 'truquetes' i definir com croquetes de truita feta amb ou trufat; se m'han acudit avui mateix, quan al matí he començat a veure els blocs de cuina envaïts literalment per croquetes de totes mides, formes i farcits, seguint la convocatòria de 'La recepta del 15'.
Ja sabia que es feia, perquè tinc una amiga que es defineix com a molt feinera, i ho és, tant que ja va publicar la seva versió fa dies; tot i així, avui ha estat com un xoc veure tantes receptes diferents de cop. 
També he tingut una alegria, en veure que el Miquel reproduïa en el seu bloc els meus 'arancini' amb risotto i cor de foie, sempre anima veure que algú es pren la molèstia de reproduir una de les teves receptes.
Potser per això he començat a rumiar què podia fer amb el que tenia a la nevera, i he recordat els ous que ja vaig fer servir per la recepta anterior, els cigronets 'negres' amb ou trufat cuit a baixa temperatura. Són ous que han estat guardats uns quants dies dins d'un pot amb un parell de tòfones negres fresques, i, per tant, estan amarats de la seva aroma.
He decidit fer-ne una senzilla truita, batent els ous i ratllant-hi una mica de tòfona. He quallat la truita en una paella ben ampla, perquè quedés fina, l'he deixat refredar i l'he cargolat ben cargolada. Un cop aconseguit un cilindre llarg, n'he tallat porcions regulars, les he passat per ou batut i farina de galeta, i cap a l'oli bullent; en un minut estaven rosses i a punt de menjar.
Queden curioses, perquè si no es tallen, de fora no es veu que l'arrebossat amaga una truita cargolada, i queden bones bones, perquè un ou trufat és un gran què. Tot i que a la Lara segurament no li haurien agradat com les 'normals'. 
Amb aquestes croquetes participo a 'La recepta del 15', encara que, com sempre, ho faci a quarts de quinze.

16 comentaris:

  1. Ben originals les truquetes!
    A casa ahir al vespre també em deien que el que havia fet no eren croquetes... (tot el que surti de les croquetes de rostit arrebossades amb pa ratllat segons el Guillem NO són croquetes...)!
    La truita segur que era boníssima utilitzant ous trufats, són fantàstics!

    Fins aviat! Petons!

    ResponElimina
  2. A veure, una cosa és ser rei dels arròssos. Una altra és també ser-ho de les croquetes rarunes... però de les dues coses alhora resulta que ja és un imperi i es clar... acollona!!!

    ResponElimina
  3. Mira que n'és de bona la truita feta amb ous aromatitzats amb tòfona, i ara vas tu i la converteixes en croquetes marca Manel "truquetes"

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Estic (literalment!) amb la boca oberta!! Quiona bona pensada Manel, ets un crack! Idea apuntadíssima per soprendre al personal!
    Ens pots deixar l'enllaç al bloc per poder fer l'índex? Merci!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Aquesta me l'apunto!!! els ous amb l'aroma de la tófona són taaaan bons!
    petonets

    ResponElimina
  6. Tu sempre donant la volta a tote sles coses, je je je...
    M'agrada el nom de truquetes, trobo que està molt ben triat :)
    Han de quedar molt gustoses i, sobretot, molt cruixents.

    ResponElimina
  7. Moooooooolt originals aquestes truquetes.... i la truita trufada, un luxe!!!! petons,

    ResponElimina
  8. Manel, això no es fa!!!! Que he d'anar a sopar ara mateix i m'espera una trista amanida de tonyina... Em sembla una recepta digna d'encapçalar un menú degustació de 10!!!! Aquest cop t'has superat!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  9. Encara qeu tard la recepta t'ha quedat bo bo bo

    petonets

    ResponElimina
  10. Doncs jo estaria contentíssima que de tastar aquestes truquetes; la Lara no sap la sort que té!!! jaja La trufa em fa una miqueta de respecte però... qui sap? Potser un dia m'animo a provar-les! :D

    Un petó!! :)

    ResponElimina
  11. una muy original manera de improvisar unas croquetas y con los ingredientes que lleva yo que tambien soy fan de los huevos trufados,aseguro sin probarlo todavia, que esta de un divino brutal.Muy buena aportacion Manel
    Gracias por citarme y por el enlace,la verdad que a mi tambien me alegra ver un receta y luego que te la publiquen igual o tuneada al gusto personal
    bona setmana

    ResponElimina
  12. Apa nen unes croquetes que per ser improvisades... molt originals.

    Muas!

    ResponElimina
  13. Quina bona idea!!! Han de ser boníssimes, aquestes truquetes! Un petó ;)

    ResponElimina
  14. Manel, quines truquetes més originals!! I el toc de la trufa, deliciós!
    Petons!

    ResponElimina
  15. Mare meva, com ho fas?. Sencillament ideals. Gràcies per compartir !!
    Una abraçada desde murron cocina.

    ResponElimina
  16. Quina curiositat, Manel tens una imaginació boníssima :-)

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte