dijous, 16 de febrer del 2012
truquetes o croquetes de truita feta amb ou trufat
Quan li he dit a la Lara que havia fet aquestes croquetes, el seu comentari ha estat: tu les croquetes normals així així, però ets el rei de les croquetes estranyes. Ella, diu, prefereix les que comprem ja preparades a la xarcuteria.
M'ho ha dit al migdia, baixant cap a Barcelona, quan li he explicat que per dinar m'havia fet unes croquetes noves i diferents i, és clar, li han recordat les donuquetes, i la versió dels 'arancini' sicilians que vaig fer l'ay passat, que són parentes de les croquetes, però no són les que qualifica de 'normals'.
Aquesta versió bé la podríem batejar com 'truquetes' i definir com croquetes de truita feta amb ou trufat; se m'han acudit avui mateix, quan al matí he començat a veure els blocs de cuina envaïts literalment per croquetes de totes mides, formes i farcits, seguint la convocatòria de 'La recepta del 15'.
Ja sabia que es feia, perquè tinc una amiga que es defineix com a molt feinera, i ho és, tant que ja va publicar la seva versió fa dies; tot i així, avui ha estat com un xoc veure tantes receptes diferents de cop.
També he tingut una alegria, en veure que el Miquel reproduïa en el seu bloc els meus 'arancini' amb risotto i cor de foie, sempre anima veure que algú es pren la molèstia de reproduir una de les teves receptes.
Potser per això he començat a rumiar què podia fer amb el que tenia a la nevera, i he recordat els ous que ja vaig fer servir per la recepta anterior, els cigronets 'negres' amb ou trufat cuit a baixa temperatura. Són ous que han estat guardats uns quants dies dins d'un pot amb un parell de tòfones negres fresques, i, per tant, estan amarats de la seva aroma.
He decidit fer-ne una senzilla truita, batent els ous i ratllant-hi una mica de tòfona. He quallat la truita en una paella ben ampla, perquè quedés fina, l'he deixat refredar i l'he cargolat ben cargolada. Un cop aconseguit un cilindre llarg, n'he tallat porcions regulars, les he passat per ou batut i farina de galeta, i cap a l'oli bullent; en un minut estaven rosses i a punt de menjar.
Queden curioses, perquè si no es tallen, de fora no es veu que l'arrebossat amaga una truita cargolada, i queden bones bones, perquè un ou trufat és un gran què. Tot i que a la Lara segurament no li haurien agradat com les 'normals'.
Amb aquestes croquetes participo a 'La recepta del 15', encara que, com sempre, ho faci a quarts de quinze.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ben originals les truquetes!
ResponEliminaA casa ahir al vespre també em deien que el que havia fet no eren croquetes... (tot el que surti de les croquetes de rostit arrebossades amb pa ratllat segons el Guillem NO són croquetes...)!
La truita segur que era boníssima utilitzant ous trufats, són fantàstics!
Fins aviat! Petons!
A veure, una cosa és ser rei dels arròssos. Una altra és també ser-ho de les croquetes rarunes... però de les dues coses alhora resulta que ja és un imperi i es clar... acollona!!!
ResponEliminaMira que n'és de bona la truita feta amb ous aromatitzats amb tòfona, i ara vas tu i la converteixes en croquetes marca Manel "truquetes"
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Estic (literalment!) amb la boca oberta!! Quiona bona pensada Manel, ets un crack! Idea apuntadíssima per soprendre al personal!
ResponEliminaEns pots deixar l'enllaç al bloc per poder fer l'índex? Merci!
Petons
Sandra
Aquesta me l'apunto!!! els ous amb l'aroma de la tófona són taaaan bons!
ResponEliminapetonets
Tu sempre donant la volta a tote sles coses, je je je...
ResponEliminaM'agrada el nom de truquetes, trobo que està molt ben triat :)
Han de quedar molt gustoses i, sobretot, molt cruixents.
Moooooooolt originals aquestes truquetes.... i la truita trufada, un luxe!!!! petons,
ResponEliminaManel, això no es fa!!!! Que he d'anar a sopar ara mateix i m'espera una trista amanida de tonyina... Em sembla una recepta digna d'encapçalar un menú degustació de 10!!!! Aquest cop t'has superat!
ResponEliminaPetons!
Anna
Encara qeu tard la recepta t'ha quedat bo bo bo
ResponEliminapetonets
Doncs jo estaria contentíssima que de tastar aquestes truquetes; la Lara no sap la sort que té!!! jaja La trufa em fa una miqueta de respecte però... qui sap? Potser un dia m'animo a provar-les! :D
ResponEliminaUn petó!! :)
una muy original manera de improvisar unas croquetas y con los ingredientes que lleva yo que tambien soy fan de los huevos trufados,aseguro sin probarlo todavia, que esta de un divino brutal.Muy buena aportacion Manel
ResponEliminaGracias por citarme y por el enlace,la verdad que a mi tambien me alegra ver un receta y luego que te la publiquen igual o tuneada al gusto personal
bona setmana
Apa nen unes croquetes que per ser improvisades... molt originals.
ResponEliminaMuas!
Quina bona idea!!! Han de ser boníssimes, aquestes truquetes! Un petó ;)
ResponEliminaManel, quines truquetes més originals!! I el toc de la trufa, deliciós!
ResponEliminaPetons!
Mare meva, com ho fas?. Sencillament ideals. Gràcies per compartir !!
ResponEliminaUna abraçada desde murron cocina.
Quina curiositat, Manel tens una imaginació boníssima :-)
ResponElimina