dilluns, 29 de juliol del 2013

peus de porc arrebossats, amb salsa de tomàquet, herbes i camagrocs



En aquest bloc no hi poden pas faltar els menuts, ja sabeu que m'agraden molt, i els peus de porc especialment. 
En tornar de vacances i veure que la darrera entrada és de fa més de dues setmanes, busco entre les receptes no publicades i trobo aquests peus que vaig fer dies enrere amb la intenció d'explicar una manera de preparar-los que no he vist enlloc més que a casa, perquè era una de les maneres com sovint ens els preparava la mare. Jo n'he fet una versió, a veure si us agrada.
Els peus, com sempre, millor bullir-los a casa, amb aigua abundant amb sal, pebre negre en gra, ceba, pastanaga i unes herbes (farigola, llorer, romaní...); han de quedar tous, però que no es desfacin, perquè els hem d'arrebossar i cal que siguin sencers. Els deixem refredar i els passem per farina blanca, ou batut i farina de galeta, i els fregim. 
Com que no recordo l'acompanyament que hi feia la mere, vaig decidir servir-los sobre una salsa de tomàquet, feta amb una bona conserva casolana (gràcies, Imma!), molt especiada amb herbes de l'hortet que tenim al balcó. bàsicament farigola, romaní i sàlvia. Al sofregit hi vaig afegir uns camagrocs que tenia conservats secs i que vaig rehidratar una bona estona abans de passar-los per la paella i afegir-los a la salsa. L'aigua de rehidratar els bolets la podem anar afegint a la salsa quan s'asseca; l'hem de cuinar ben bé una hora, perquè quedi bona.

8 comentaris:

  1. Els peus de porc son la meva debilitat! l'acompanyament segur que mola però l'arrebossat el fas amb farina de galeta i ou? Trobar el punt just de cocció no deu ser fàcil però per la foto, deurien quedar espectaculars!!! Bon estiu...

    ResponElimina
  2. Quina manera més original de fer els peus de porc, Manel!. Ho provaré.

    ResponElimina
  3. pfff..amb la gana que tinc ara, nano....un tros de plat aquest !

    ResponElimina
  4. M' han recordat els que feia la meva avia, un cop arrebossats els posava en una safata d' anar al forn i feia una beixamel espesseta per sobre dels peus i tirava avellanes a trossets i la beixamel a sobre. ummmmmmmm!! L' any passat a Pamplona sopant tapes van oferir.me un cubs amb els mateixos ingredients , canviava la forma , no pas el contingut, DeUUUUUUUU, vaig tornar a la meva infantesa.

    ResponElimina
  5. I don’t think Aaron intended to die to free JSTOR, and I think what happened in this case made it far bigger kombi servisi than the initial political protest Aaron was attempting. It started out as being eca kombi servisi about who gets access to taxpayer funded research, but now it is about the way the Iron Heel of the State comes down, hard, on anyone beylikdüzü kombi servisi who dares to protest.
    This case finally showed the vaillant kombi servisi message, written in blood in ten foot high letters that our system i s evil, demirdöküm kombi servisi corrupt and brutal. I’ve known this for most of my life, and I’m sad that it took a suicide of a decent person to wake other people up to it. (Not everyone either. klima servisi I’ve noticed lots of people making excuses for the State here, but it is not nice to face up to what our system has become.) vaillant kombi servisi protherm kombi servisi , buderus kombi servisi , baymak kombi servisi , ferroli kombi servisi , arçelik klima servisi , klima servisi, vestel klima servisi , webmaster forumları , webmaster forumu , arçelik klima servisi , vestel klima servisi , baykan kombi servisi , bosch kombi servisi , klima servisi , vestel klima servisi , klima servisi

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte