No és senzill cuinar un plat calent amb pernil cuit, però tenia clar que no volia fer el típic rotllet de pernil dolç, ni una recepta freda, perquè em va semblar que ja n'hi hauria d'altres que es presentarien.
Per això vaig optar per fer-me tallar una rodanxa de pernil dolç ben gruixuda, de dos a tres centímetres, i tallar-la a daus regulars. També vaig tallar una carbassa a rodanxes de la mateixa mida i en vaig fer daus, i els vaig passar tots plegats per la planxa; la carbassa s'hi ha de posar abans, perquè és crua i triga més a coure's; quan va estar a punt, la vaig amanir amb sal i comí mòlt. També vaig fer a la planxa unes rodanxes de ceba, per obtenir unes anelles amb les quals completar el plat.
Mentrestant, vaig agafar llenties que havia bullit amb ceba, pastanaga, llorer i un os de pernil, i les vaig triturar amb part del suc de la seva pròpia cocció, fins que va quedar una crema amb una textura al meu gust; la vaig amanir també amb comí mòlt i pebre vermell dolç i picant.
Per emplatar, vaig posar la crema de llenties especiada al fons del plat, i a sobre, els daus de pernil i carbassa, les anelles de ceba, un raig d'oli i unes fulles d'herbes de la terrassa.
Espero que us agradi, i tenir sort en el concurs, és clar!
Molta sort al concurs!! Segur que serà una gran jornada, si es tracta d'una fira de porc i cervesa...!
ResponEliminaMoltes felicitats! Bona proposta! Sort!
ResponEliminaMolta sort!! m'agrada la teva proposta has tingut una bona idea amb aquests ingredients!!
ResponEliminaPetonets
Bona proposta, sort... i fins el dia 21!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Molta sort Manel !! Aquest si que es un plat de categoria amb pernil dolç i que deu d’estar boníssim.
ResponEliminaUna abraçada
Que original!!! La crema de llenties no l'he provat mai, tindre que fer-ho. T'ha quedat genial! petons
ResponEliminaDe lujo.
ResponEliminaMucha suerte .
Saludos
Veient la recepta entenc que siguis finalista, quina pintassa!
ResponEliminaEns veiem el 21 :)
Té molt bona pinta Manel! El pernil cuit a la planxa m'agrada molt i aquest humus que has fet amb les llenties ha de lligar molt bé amb la carabassa! Es molt original! Molta sort! Marta
ResponEliminaFantàstica! m´encanta la crema de llentíes...però amb pernil cuit i carbassa per a mi ja seria una crema de luxe! Sort!
ResponEliminaUna idea molt original, la carbassa m'encanta i amb la crema de llenties i el pernil cuit deu quedar boníssima.
ResponEliminaMolta sort!!
Conxita
ole ole ja tinc sopar per aquesta nit!!! q he comprat carbassa, visca la cuina de temporada!. Molt bé per afegir comí!. M'encanta la versatilitat de les espécies per donar diferent sabor al menjar de sempre!. Gràcies per ser insipiració de marujes desesperades !.
ResponEliminaÀfrikaa
ei! et va agradar? la veritat és que jo trobo que està molt bona, i el jurat del concurs de receptes de la revista cuina la va premiar com la millor recepta saludable
Elimina