divendres, 13 de setembre del 2013

daus de pernil i carbassa sobre crema de llenties especiada

Em sembla que aquesta recepta és la primera preparo per participar en un concurs, concretament el que ha convocat per segon any la revista Cuina de receptes amb pernil cuit, i destinat a autors de blogs de gastronomia. He tingut la sort que m'han escollit entre els finalistes a un dels tres premis que es lliuraran el dia 21 a Manlleu. A veure si tinc sort i guanyo, però el fet de passar un dia amb els altres companys finalistes fent una sèrie de visites gastronòmiques i un dinar plegats, ja compensa.
No és senzill cuinar un plat calent amb pernil cuit, però tenia clar que no volia fer el típic rotllet de pernil dolç, ni una recepta freda, perquè em va semblar que ja n'hi hauria d'altres que es presentarien. 
Per això vaig optar per fer-me tallar una rodanxa de pernil dolç ben gruixuda, de dos a tres centímetres, i tallar-la a daus regulars. També vaig tallar una carbassa a rodanxes de la mateixa mida i en vaig fer daus, i els vaig passar tots plegats per la planxa; la carbassa s'hi ha de posar abans, perquè és crua i triga més a coure's; quan va estar a punt, la vaig amanir amb sal i comí mòlt. També vaig fer a la planxa unes rodanxes de ceba, per obtenir unes anelles amb les quals completar el plat.
Mentrestant, vaig agafar llenties que havia bullit amb ceba, pastanaga, llorer i un os de pernil, i les vaig triturar amb part del suc de la seva pròpia cocció, fins que va quedar una crema amb una textura al meu gust; la vaig amanir també amb comí mòlt i pebre vermell dolç i picant.
Per emplatar, vaig posar la crema de llenties especiada al fons del plat, i a sobre, els daus de pernil i carbassa, les anelles de ceba, un raig d'oli i unes fulles d'herbes de la terrassa.
Espero que us agradi, i tenir sort en el concurs, és clar!

13 comentaris:

  1. Molta sort al concurs!! Segur que serà una gran jornada, si es tracta d'una fira de porc i cervesa...!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats! Bona proposta! Sort!

    ResponElimina
  3. Molta sort!! m'agrada la teva proposta has tingut una bona idea amb aquests ingredients!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Bona proposta, sort... i fins el dia 21!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Molta sort Manel !! Aquest si que es un plat de categoria amb pernil dolç i que deu d’estar boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Que original!!! La crema de llenties no l'he provat mai, tindre que fer-ho. T'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  7. Veient la recepta entenc que siguis finalista, quina pintassa!
    Ens veiem el 21 :)

    ResponElimina
  8. Té molt bona pinta Manel! El pernil cuit a la planxa m'agrada molt i aquest humus que has fet amb les llenties ha de lligar molt bé amb la carabassa! Es molt original! Molta sort! Marta

    ResponElimina
  9. Fantàstica! m´encanta la crema de llentíes...però amb pernil cuit i carbassa per a mi ja seria una crema de luxe! Sort!

    ResponElimina
  10. Una idea molt original, la carbassa m'encanta i amb la crema de llenties i el pernil cuit deu quedar boníssima.
    Molta sort!!
    Conxita

    ResponElimina
  11. ole ole ja tinc sopar per aquesta nit!!! q he comprat carbassa, visca la cuina de temporada!. Molt bé per afegir comí!. M'encanta la versatilitat de les espécies per donar diferent sabor al menjar de sempre!. Gràcies per ser insipiració de marujes desesperades !.

    Àfrikaa

    ResponElimina
    Respostes
    1. ei! et va agradar? la veritat és que jo trobo que està molt bona, i el jurat del concurs de receptes de la revista cuina la va premiar com la millor recepta saludable

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte