diumenge, 4 d’octubre del 2009

hi ha blocs fets amb molta cara dura

En el món dels blocs de cuina hi ha de tot, com a tot arreu; hi ha qui ha aconseguit crear un estil propi molt marcat i remarcable, com els amics de La cuina vermella, altres són una referència en alguna especialitat, com les fabuloses postres que preparen la Gemma i la Mercè a La cuina de casa i Cuina per a llaminers, i podria seguir cintant noms i noms d'amigues i amics i de gent que no conec de res però que amb treball i honestedat ha aconseguit crear un espai propi on t'hi sents bé i trobes alguna cosa interessant sempre que hi vas.
També hi ha gent que ho intenta i no li surt, perquè no hi té prou traça o perquè no té prou temps o prou mitjans, i al cap de poc de començar, pleguen. I finalment n'hi ha que valdria més que no s'hi posessin. No en saben i enganyen la gent fent veure allò que no és.
Cada vegada que trobo un bloc d'aquests em quedo perplex i em pregunto: què en treu? Més d'una vegada he vist amb sorpresa gent que copiava receptes que ja havia vist en altres blocs i que les feia passar per seves, i de tant en tant en trobo alguna de meva que no consta enlloc que ho sigui, i em pregunto quina satisfacció els aporta enganyar-se a si mateixos.
Generalment, no en faig cas, però em sap molt greu quan no només s'apropien de la idea, sinó que copien el text literalment i fins i tot la foto. És el que ha fet una tal Pilar de Vilafant, a l'Alt Empordà, que ahir mateix va inaugurar un bloc, Cuina amb la Pilar, en el qual explica com a declaració de principis que "és una selecció de receptes de cuina, totes fetes a casa i que realment surten molt bé". I tant que hi deuen sortir, però de fetes a casa res, perquè de les tres receptes que hi té, una va ser feta a casa meva, només cal veure el calc de la foto i el text que publica ella i el que vaig publicar jo aquí fa ja 16 mesos. També té unes sardines escabetxades il·lustrades amb una foto que ha trobat en una web valenciana, un púding tret de Petitchef.es i una melmelada de fruites del bosc d'El rincón de Beatriz. Potser es pensava que ningú s'adonaria que té tanta cara, però dec tenir una antena especial i ho vaig veure el mateix dia. Mala sort, perquè no té encara cap comentari i els meus seran els primers, i no serà pas de felicitació.
No li voldria fer més propaganda de la que es mereix aquesta senyora, però fa un any i mig que dedico moltes hores i molts esforços a aquest bloc sense guanyar-hi res, només la satisfacció d'intentar fer la feina ben feta i l'escalf que em donen lectors i amics que em visiten, i em fot una mica que algú es negui, no només a reconèixer aquesta feina, sinó que se l'apropiï d'aquesta manera tan barroera.

52 comentaris:

  1. Manel, m'hi quedat de pedra. Et recolzo en tot el que dius, quina barra aquesta senyora, si és que se li pot dir així.
    El que m'ha deixat parat és l'habilitat que has tingut per descobrit tota aquesta farsa. A part de cuiner ets u bon investigador i tens una memòria de elefant perquè a partir d'un post intuir que ja l'has vist abans i enrecordar-te a quin bloc l'havies vist és molt difícil.
    Si algun dia troves alguna còpia de una de les meves receptes ja m'avisaràs.
    Endavant amb la teva feina i Felicitats
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  2. I no han posat d'on ho han tret!!! Quina barra!!! Jo quan copio ja sigui de blogs o de llibres de receptes ho poso!!!
    Ara, la meva pregunta és...i com t'ho has fet per descobrir-ho???
    Molt fort!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  3. quina passada, però que hi treu d'aixó.
    el caldo tu el vas aprofitar per l'arròs, ella diu per la fideuà jajajaja es que ric pero no enviar-la a la m......
    quina barra!

    ResponElimina
  4. Manel, t'he deixat un premi al meu blog, espero que l'acceptis

    ptns

    ResponElimina
  5. No és el primer cas, recordo una reunió de blocaires gastronòmics on vem comentar un blog que tenía la mateixa tàctica. El que passa és que la meva memòria és selectiva i no el recordo...

    Li vem deixar uns quants comentaris recriminant el seu comportament. Cosa que penso fer tambè amb aquest que has descobert.

    ResponElimina
  6. Manel, de pasta de moniato ens sembla al·lucinant que hi hagi gent d'aquesta mena. En fi, paciència. Amb el temps que portem tots plegats aquestes escenes de morro que fa la gent cada vegada m'afecten menys. En fi, ja l'hem anat a 'renyar', esperem que rectifiqui, pel bé de tots.
    Molts petons amic i gràcies per les teves paraules.

    ResponElimina
  7. Molt bé Manel, ja he vist també el comentari que li has deixat en el bloc, però que es pensen?
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Son coses que passen, però que fan mal al que hi dedica esforç. Fa no massa en el blog La zuccheriera, la seva autora a la que tb admiro, es queixava amargament del mateix.. i en un mail privat em deia que li donaven ganes d'abandonar tot aquest esforç. I fa no masa a ClubdeCuines vaig haver de fer "bulling" (amb exit) a un personatge que feia això mateix.. No ho evitarem.. però cal estar alerta... Anims!!.

    ResponElimina
  9. M'he quedat al·lucinada!!!La veritat és que no crec que en treguin res Manel, simplement no saben cuinar o presentar i volen aparantar!!
    Mira que jo he copiat receptes, però no costa res ficar l'autor!!Si som companys i amics, cony!!

    Un petonet i no et rallis, tot i que faci molta ràbia!

    Vanesuky.

    ResponElimina
  10. No es la premera vegada que pasa! El que és important és descubrir-ho i fer-ho públic, que no es pensin que enganyan a ningú! però aquesta gent no tenen vergonya, si no fos així no farien aquest pirateig tan barruer!!

    Petonets solidaris!!!!

    ResponElimina
  11. No crec que li quedin moltes ganes de continuar, tots fem ho de copiar o experimentar receptes dels altres , penso que això es la gracia dels blogs, però sempre posant quina és la font. Una abraçada

    ResponElimina
  12. Manel, tens tota la raó de sentir-te dolgut, però jo -potser sóc massa ingènua- m'inclino a pensar que aquestes cagades són més fruit de la ignorància que de la mala fe.

    Aquesta senyora potser no té ni idea de com fer una foto, i probablement tampoc té ni idea de com fer els teus musclos, ni seguint les instruccions.

    Crec que entre tots hem de fer-li veure que s'ha equivocat, que tots ens n'hem adonat i que, a aprtir d'ara, si vol publicar receptes alienes sense rebre crítiques, ha de fer-hi constar la font (i estaria bé demanar permís a l'autor).

    El problema és que fa un moment he intentat deixar un comentari al seu blog i no hi ha hagut manera humana de publicar-lo. Potser ha decidit restringir els missatges per no sentir-se avassallada?

    Ànim, Manel!
    El teu blog i les teves receptes són únics i aquesta pobra dona no t'arriba ni ala sola de la sabata...

    Una abraçada!

    ResponElimina
  13. Hi ha gent amb molta barra!
    He anat al blog per deixar-li un comentari ben sonat, però ja ha canviat el post... Ara hi ha un post amb una disculpa, però el mal ja està fet i no serveix de res. Si no te n'haguessis adonat, ho hauria deixat igual i ella com si res! Quina BARRA!

    ResponElimina
  14. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. M'en alegro molt Manel, que totes les receptes q tens penjades les hagis fet tu, potser podries obrir un restaurant i tot !!! o busques algun negoci amb aquest blog !!!

    Pilar.

    ResponElimina
  17. Manel,

    El que dic sempre en aquests casos: si una persona copia d'un altre bloc, vol dir que aquest és bo i que ella no tè entitat suficient per fer coses pel seu compte, i que el món dels blocs li ve una mica gran.

    Vull creure que no ha estat fet amb mala fe, sinó per desconeixement de com funciona això dels blocs. Tots ho fem de fixar-nos en receptes d'altres blocs que ens agraden i quan les fem, per descomptat, per ètica, citem la font.

    Una abraçada i endavant!.

    ResponElimina
  18. soc la montse amiga de la pilar, nomes dir que la gent que jutja tant durament als altres sense tenir cap prova en cotra, hauria de ser jutjada amb la mateixa duresa quan cometin un ells un error.
    encara que ells no fosin concients d'actuar incorrectament,
    que es el que li ha passat a la pilar.
    no hos preocupeu, ha apres molt,encara que amb unes fortes garrotades que no se si heren necesaries.
    recordeu!!! el dia que hos equivoqueu, només hos desitjo que els altres siguin tant durs amb vosaltres com heu sigut amb ella.
    sempre esteu tant segurs de fer les coses tan ben fetes? i penseu que els altres ho fant tant malament?
    per cert la meva familia i jo hem tastat els seus plats moltes vegades i asegurem que cuina molt be.
    i podeu estar ben segurs tornara a fer un blog i ho fara de la manera correcta (que sort a vosaltres ja ha apres ) i podeu estar ben segurs que no li treureu la il.lusió.
    BEN AVENTURARTS ELS QUE NEIXENS SAVIS.

    MONTSE I FAMILIA

    ResponElimina
  19. Jo trobo que ha fet bé de rectificar i un error el pot tenir tothom. No li veig més problema.
    Els comentaris que han posat els seus amics aquí són totalment irrespectuosos i si fos el meu blog els treuría.

    ResponElimina
  20. Un altre i ja finalitzo: El comentari de la Pilar, em sembla també molt poc afortunat... igual al final resulta que no ho ha entès...mira que al seu blog li he posat que 'endavant les hatxes'...


    En fí.

    ResponElimina
  21. CUINAR ES GENEROS, aquest es el nom del teu bolg, llastima que tu no ho siguis gens.
    de vegades es bo ser una mica mes "generós" amb els altres i donar-hi el benefici del dupte.

    ResponElimina
  22. Starbase, ho he entès perfectament, i sino mira't de nou el meu blog, a veure si veus alguna cosa plagiada. no enten el q em dius de hatxes?? pero francament ja passo una mica de tants comentaris. m'he disculpat publicament, pero vosaltres no saben baixar del burro !!!!! es molt facil escriure a tord i dret i deixar-me pels terres. A tothom li arriva el seu moment, val mes que vosaltres tots els que no accepteu les meves disculpes, no la cagueu mai.!!!

    ResponElimina
  23. Hola!!!
    Yo que soy seguidora de muchos blogs gastronómicos, especialmente en catalán, a través del de 'de cuina', al leer esto me he quedado 'muel-ta'.

    Lo que yo creía es que era alguien ajeno a este mundo y no sabía muy bien cómo iban las cosas y que, efectivamente, un error y dos y más los cometemos todos.

    Pero lo que creo ahora es que esta señora está enferma o que tiene algún problema psicológico/afectivo. Por lo que no hay que darle más importancia.

    Lo que sí ha conseguido son seguidores de su blog, y no porque sea bueno o malo, sino para comprobar que la siguiente receta no sea copiada.

    Lo que debería haber hecho es pedir disculpas y no dar el coñazo con este tipo de mensajes, riéndose de la gente.

    Saludos,
    Cris.

    ResponElimina
  24. Anomino = cris. quiza no sabras el catalan, pero leer y visitar de nuevo mi blog supongo que sabes

    espero que te guste

    saludos

    Pilar = no soy anonima y no estoy enferma por el momento me encuentro bien de salud y me gusta comer !!!!

    ResponElimina
  25. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. Ostres.... quin clan aquesta gent (Pilar & coleguis)... Sempre he pensat que els clans es mouen per afinitats... i ja imagino quin nivell d’afinitats tenen.. deu ni do aquesta trepa.... Quin “corporativisme” ... !!!. per cert... ara he provat d'entrar (em va el morbo) i la pàgina s’ha suïcidat...

    ResponElimina
  27. Estimados ignorantes, si no tengo perfil de google, el comentario sale como anónimo. Aunque al final pongo mi nombre, claro, porque yo soy yo.

    No os preocupéis, lo entiendo, no es vuestra obligación saber de todo.

    PD1: Tengo la suerte y el privilegio de entender esta maravillosa lengua que es el catalán.

    PD2: Pongámonos todos al mismo nivel: rebota rebota y en tu culo explota. Jajajaja. (Esto ya es delirante).

    PD3: Le pido disculpas a Manel, por ocupar su blog en esta estéril discusión.
    Manel, no t'ho mereixes.

    Salut i república,
    Cris

    ResponElimina
  28. Manel, sé de casos que ha passat...inclús en un cas, em van informar que m'havien copiat integrament una recepta..La veritat es que no sé si es inocentment o no, però no entenc que busquen...Si no saps de cuina, mira de fer un blog que parli de cosses que saps fer..no??
    De totes maneres a tot arreu, hi ha gent que s'alimenta o arrepenja dels altres..

    Núria

    ResponElimina
  29. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  30. En primer lloc, vull creure (sempre serè un ingenu), que la tal Pilar no ho ha fet amb mala intenció sinó que ingenuament a copiat fotos i texts, possiblement per manca d'idees a l'hora de escriure. També crec que ella ha fet els plats, aquí ningú ha posat en dubte el seus coneixements a la cuina. La majoria de la gent quan fa un post d'una recepta, en cita la procedència, i per descomptat no còpia fotos ni texts. Iternet te coses bones (el fer nous amics n'es una) i dolentes, que estàs exposat a que tothom pugui apropiar-se del que un fa, o que una maleducada deixi comentaris de gust dubtós, la qual cosa la retrata perfectament. Manel, passa pàgina i oblida aquesta colla.
    Una abraçada

    ResponElimina
  31. Manel, ho acabo de llegir, i com tots mostrar la meva indignació!
    De totes maneres he de dir-te que he anat al blog en questió hi he vist que la sra. ha tret el post, i demana disculpes. Això, de totes maneres, no li treu el què ha fet.
    Ànim.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  32. sempre haure de carregar amb aquests comentaris ??? he demanat mil disculpes, hem tornat a mirar el blog ???

    de moment nomes hi ha el que he fet avui, pero tot arribarà !!!!

    PER ULTIMA VEGADA !!!! LA HE CAGAT, VALE PERO JA PROU !!!!

    ResponElimina
  33. hola a tots!
    he estat tot el dia fora celebrant el 50 aniversari del casament dels meus pares i en arribar he trobat aquest devessall de comentaris que quan els he llegit, m'han entristit.
    suposo que la culpa és meva per penjar aquest post denunciant aquestes males pràctiques, potser és millor callar i no dir res. ara, el que no entenc és la virulència de la senyora pilar i dels seus amics i parents, de veritat que no ho entenc.
    pilar, has publicat un post al teu bloc titulat 'lapsus' en què demanes perdó per haver copiat diverses receptes i fotos. em sembla una disculpa correcte, se'm fa una mica estrany que un bloc que presumia de 'receptes fetes a casa' no trobi que és una mica incongruent utilitzar idees, textos i fotos copiats d'altres blocs. el simple sentit comú hauria de fer pensar que tothom pensarà que vols fer passar per teves receptes que no ho són. o és que a algú se li acudiria agafar una recepta i una foto del web del bulli, per exemple, i penjar-la al seu bloc sense dir d'on la tret? aleshores, amb un modest bloc d'un afeccionat a la cuina s'ha de tenir el mateix respecte. i això no té discussió.
    deia, doncs, que accepto les disculpes de la pilar i per mi no tindria més importància si, després d’escriure, amb majúscules, que ho sent, no hagués vingut aquí a deixar un comentari foteta dient que si jo podria obrir un restaurant i que si vull guanyar diners amb el bloc. senyora, vostè on té els ulls? que ha vist algun anunci o algun altre senyal d'activitat comercial, aquí?
    i a sobre, torna a escriure i ens amenaça dient que més val que no ens equivoquem mai. què vol dir, això? què s'ha cregut! i és clar que ens equivoquem, cada dia i moltes vegades, i no anem amenaçant la gent. ni insultant com aquest anònim covard que ens diu a tots pocavergones i coses pitjors, ni com aquesta victòria que titlla de tòtil qui no pensa o parla com ella. em sap greu però faré una cosa que no he fet mai, deixaré els comentaris que m'insulten, m’és ben igual, però aquests dos els trauré, un fins que doni la cara i sapiguem qui ens titlla de pocavergonyes, i l'altre perquè insulta una persona que no conec de res però que visita aquest bloc i mereix tots els respectes i no una resposta tan grollera i pocasolta.
    no tinc cap dubte que la tal pilar és una bona cuinera i una bona persona, però fins ara no ha demostrat ni una cosa ni l’altra, i encara menys els seus amics. només us puc dir que no cal que torneu per aquí, que no se m’acudirà pas tornar a parlar d’aquest suposat bloc, prou propaganda que li he fet sense voler.
    i als que m’heu deixat comentaris de suport i ànim, moltes gràcies i dir-vos només, sobretot els que us heu vist insultats per aquesta patuleia, que ho sento molt i que espero que ho hagueu oblidat ja, que teniu raó els que dieu que no val dedicar-hi ni un minut més.

    ResponElimina
  34. Crec que la del comentari eliminat sóc jo que tinc el dit fàcil i he esborrat la parrafada.
    Ho he llegit aquest matí, després ja no he pogut entrar ,a mi la veritat és que em fa una mica de llàstima , jo no se perquè ho fan això de fet m´és ben igual , no vull ser massa ingènua perquè tinc clar que en aquest mini mon de plagis n´hi ha a carretades , els motius? no sé, però error no és , un s´equivoca com jo i li fot a la tecla que no toca i " tot borrat " però per copiar ja s´han de fer uns quant moviments de dit amb premeditació i alevosia.
    Em dirigeixo a ella si m´ho permets i et sembla bé doncs al seu bloc ja no es pot , i si no ho veus encertat anic meu doncs amb tota llibertat ho esborres.
    Senyora meva,jo crec que s´hauría de deixar de disculpes i fer un " jo pecador " en primer lloc, en segon lloc retiri la tropa que la guerra la va perdre amb els seus actes i no sols fa vostè el ridícul si no els seus amics i per més inri encara li´n farn fer mes.
    Aquí penjen el que fem per compartir-ho amb tothom que vulgui , és la finalitat primera , no hi ha lucre, ni beneficis ni res l´únic benefici és el comentari agraït dálgú a qui aportes alguna cosa i li agrada i la fa i t´ho diu , vostè s´ha passat la premisa per allà.
    No crec qeu ningú discuteixi que sap cuinar , segur que si que en sap i segur que fins i tot fa coses ben bones, doncs posi-les dona! tant si val si no hi ha una gran presentació o si la foto no és bona, segur que te coses a enssenyar que molts no sabem , però això no és fa, primer perquè és ofensiu i segon perquè a vostè no crec que li faci ni fu ni fa que la felicitin per una cosa que no és seva.
    I una cosa ,no barrejem tocino i velocitat noies , aquí tothom escriu com vol i llegeix com li dona la gana , comentaris com els que es fan no diuen massa d´educació i respecte el tema aquí és la cuina i els blocs.
    Manel amic meu, a cuinar i una abraçadota i molts petons a tots els blocaires originals.

    mai

    ResponElimina
  35. Estic llegint tot això i m'estic quedant petrificada!.
    Quan he llegit la teva entrada, Manel, he tingut la mateixa reacció que la resta de blocaires, i segurament jo hagués fet el mateix que tú, perquè ja sabem que ha passat moltes vegades i que hi ha gent molt i molt espavilada!.
    Quan he anat llegint els comentaris, he arribat a tenir vergonya aliena per la quantitat de barbaritats i el poc respecte d'alguns comentaris. Ara això ja s'ha convertit en " A VEURE QUI LA DIU MÉS GROSSA!".
    Sí que és veritat que hi ha hagut un error,(o no), per part d'aquesta senyora, però el que no pot ser és que arribem a aquest punt!!. El que veig és que totes les amistats d'aquesta senyora i ella mateixa han parlat amb molt poc respecte igual que la resta de comentaris anònims, no així per part de la resta de blocaires que ja ens coneixem i entre els quals no hi ha hagut mai cap problema.
    Jo diria que, si la Pilar ha anat seguint altres blocs mentre ella no en tenia, ja podia haver vist que generalment tothom cita les fonts, tant de la recepta com de la fotografia si no són pròpies. De tota manera potser no se n'hagués adonat.
    Per part meva li hagués donat un vot de confiança per rectificar si els comentaris d'ella i les seves amistats no haguéssin estat tant irrespectuosos.
    El Manel ha estat molt correcte, com sempre, en la seva entrada i, m'imagino, que també en els comentaris que haurà fet en el bloc de la Pilar, que ara ja no es poden llegir.
    Em fa pena que s'arribi a aquest punt perquè jo sempre m'he sorprès del col·leguisme i la respectuositat que hi ha entre blocaires gastronòmics, i ho continuo mantenint. Això és una pica-baralla que ha anat més enllà del que es pretenia i no val la pena parar-hi més comte.
    Endavant Manel!
    Mònica

    ResponElimina
  36. Estimat Manel,
    Quedo bocabadada de tot això de la senyora Pilà i la colla d'amics, tal i com fan els comentaris es deuen pensar que estan en un d'aquests programes barroers de la tele, segurament! i, precisament el que hi ha en el món dels blocs és molt bon rotllo i molt bona gent.
    Bé, així doncs, penso que no hem de fer més publicitat.
    Entenc que et sentis malament, doncs tu ets un dels blocaires amb estil propi i a més a més un bon cuiner.
    Una abraçada,
    CUINA,CUINA I CUINA!!
    Salut company.

    ResponElimina
  37. Manel, m'he llegit el teu post, i m'ha entristit molt. Ja saps que no ets el primer, ni tampoc l'últim.
    Quan he clickat per deixar-te un missatge d'ànim i suport, com tu dius, m'he trobat amb tota aquesta mena de comentaris (no sé com classificar-los), que m'han fet molta pena.
    Crec que hi ha molta gent que no sap què és el respecte, educació i molt menys els drets d'autor.
    Però el que et vull dir, és que facis el sord a tota aquesta petuleia, i tu continuïs amb la teva bona feina.
    Ànims i endavant! ;)
    Petons!!!

    ResponElimina
  38. Manel, molts ànims i endavant hi ha gent amb la que no paga la pena perdre ni un minut!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  39. És trist trobar coses així, de moment a mi no m'ha passat, però tots els que tenim receptes posades estem exposats a que ens passe per desgràcia.

    Ara he entrat i ha borrat el blog...

    Jo crec que no està bé fer això, no costa res demanar permís a la persona a qui agafes la recepta, o com a mínim posar la font d'on la treus. Però posar fotos dels altes ja ho trobo molt fort...

    Espero que no torne a passar. Ànims Manel!

    ResponElimina
  40. Ànim Manel
    No val la pena discutir amb qui no te la raó i a mes a mes son una colla de mal educats, el seu bloc ja esta tancat per sort, i també per sort crec que al mon blocaire ja gen com cal.
    Una abrasada mol afectuosa

    ResponElimina
  41. Crec que les receptes no són propietat de ningú. Jo, ja ho dic en el meu, penjo receptes que no són meves en la gran majoria, molt gran majoria. Si sé d'on són (algunes fa temps que les tinc i no sé d'on les vaig treure, molts cops m'han vingut per amics), poso sempre d'on les he tret. No costa tant fer-ho. He vist que la Pilar ha eliminat l'entrada, podia citat la font i llestos. Es agradable veure que algú fa servir i cuina les receptes que tenim penjades, no?

    ResponElimina
  42. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  43. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  44. Hola Manel, t'entenc perfectament... però allà ells...finalment tenen el que es mereixen. Crec que és millor no perdre esforços dedicant temps i espai del teu blog a "los otros".

    ànims i endavant!

    ResponElimina
  45. Hola Manel!! Abans em pensava que havia penjat bé el meu comentari, però es veu que no. Bàsicament t'hi deia que cap còpia no sol millorar l'original. També que he aprés una cosa: que cal citar les fotos que agafes d'internet. Jo mateix ho he fet de vegades quan es tractava de posts no de cuina feta per mi. A partir d'ara provaré de posar-ne la procedència
    (si no me n'oblide). Sóc un dels teus fans (un dels molts que tens) i pense que ets molt generós, com diu el teu bloc, però no un tanoca, com algú voldria. Salutacions

    ResponElimina
  46. Hola manel!! Vinc desde el blog de la Lidia. He vist que t´ha concedit un premi i parlava molt bé del teu blog. Volia conèixe´t.
    he fet una volteta i he vist moltes receptes interessants!!
    I això que dius dels blogs que plagien receptes..., no se perquè ho fan, aquestes coses es descubreixen tard o d´hora!! Menuda es la xarxa!!!
    Be, encantada de saludar-te i vindré més sovint!!! Fins aviat!!

    ResponElimina
  47. HOla de nou !!!

    com deus haver comprovat soc nova en el tema dels blogs, i en cap moment ho vaig fer de mala intenció, suposo que has pogut comprovar que he borrat tot el que havia copiat, pero que realment ho he fet a casa, pero no havia fet les fotos. Desconeixia que s'havia d'explicar d'on provenien, el meu fill petit em va explicar com funcionaven els blogs, pero en cap moment vaig imaginar-me que se liés tan grosa.

    per tant, et demano, SI US PLAU, que a la xarxa accepteu les meves disculpes, que he demanat per 3 vegades, i que s'acabi el tema.

    estic fent el meu blog que no esta a la teva alçada ni en cap moment pretenc fer-te la competencia, sols vull penjar les receptes que faig jo a casa, i moltes no son inventades meves. Si us plau, explica'm com s'ha de posar, si vull penjar-hi una recepta q no sigui meva, I NO M'AVASSALEU AMB MISSATGES. HE DEMANAT PERDOOOOOO UN MUNT DE VEGADES. QUE HAIG DE FER !!!! GRACIES PER ENTENDRE LA SITUACIÓ. HAS VIST EL MEU BLOG ARA ?????

    ResponElimina
  48. hola, pilar!

    primer de tot, vull dir-te que accepto totalment les teves disculpes, de fet ja t'ho vaig dir diumenge i considero que has fet bé retirant les fotos i receptes polèmiques, no cal pas parlar-ne més.

    també lamento molt la polèmica que es va crear per aquest cas, però la xarxa té aquestes coses, quan s'obre un debat o una polèmica és difícil d'aturar, i el cert és que alguns comentaris de persones que es presentaven com amigues teves et van fer més mal que bé insultant altres persones que havien deixat el seu comentari sense cap ànim d'ofendre ni de fer mal a ningú. el millor, en aquests casos, és no tirar llenya al foc i ja veuràs com de seguida es calmen els ànims i tot s'oblida.

    a més, si t'hi fixes veuràs que el mateix dia vaig penjar un altre article perquè es deixés de parlar d'aquest tema, el cert és que des d'aleshores han arribat cada vegada menys missatges i espero que ja no n'arribarà cap més. en tot cas, no cal que t'angoixis per aquest tema, com tu dius, has fet el que havies de fer i és millor no remoure-ho.

    el teu bloc no és ni millor ni pitjor que el meu, això no és cap competició, cadascú ho fa com vol o com pot amb la confiança de trobar algú que li agradi, i no cal donar-hi més voltes. l'únic que cal tenir en compte és que, com ja deus haver vist, és una cosa que porta feina i allò que més valora tothom és que es respecti el seu treball. a tots ens agrada, és clar, que algú faci les nostres receptes, i encara més que li surtin bé, i si un dia vols penjar una recepta que no és teva, només cal que diguis d'on l'has treta, escriure l'entrada a la teva manera i posar-hi la foto que ensenyi com t'ha quedat. res més.

    com t'he dit abans, no t'hi encaparris, no val la pena pensar-hi més, mira endavant i segueix gaudint de la cuina i fent-en gaudir els teus amics.

    ResponElimina
  49. gracies manel, per la teva resposta. jo veig q encara van arrivant missatges sobre el meu blog, i ja n'estic una mica farta. seria posible que retiresis aquesta entrada ???

    i aixi seria la manera que ningu poses més llenya al foc.

    gracies

    Pilar.

    ResponElimina
  50. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  51. :-).
    Ben curios aquest fet de que apareixen comentaris anònims, impossibles de contestar a la seva pàgina (bàsicament xq no existeix).
    Ara resulta que el/la tal Floren em critica el meu físic criticant les proporcions del meu cos, que no ha vist sencer... :-))).
    Igual si que tinc el cap gros... però fins ara (i porto anys al món) no ha desagradat pas... ;-).
    No contestaré a al tema de les "banyes"... però que hi deu fer el/la tal Floren a la 1:30 de la matinada escrivin aquestes bestieses?.
    I en tot cas si algú vol filosofar amb mi... al meu blog hi ha fins i tot el meu mail personal i així no embrutem el blog d'en Manel.... (em sap greu Manel...).

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte