dilluns, 22 de març del 2010

fideus xinesos amb llom i xampinyons

Aquest hivern no ha estat gaire favorable per a la pràctica del ciclisme de carretera: si no plovia, nevava... quan no glaçava! I per si fos poc, ha fet força fred i molt de vent, de manera que si els darrers mesos hagués pogut sortir un cop a la setmana ja hauria estat content. Menys esport vol dir també menjar menys pasta i provar menys receptes.
Esperava que amb la primavera arribaria el bon temps, però aquesta setmana ha començat ben plujosa i sembla que ho serà molts dies, excepte demà, per això cal aprofitar-ho i per dinar m´he fet aquests fideus xinesos amb verdures, xampinyons i llom.
Els fideus xinesos, de blat, com aquests, o d'arròs, es troben ara fàcilment a tots els supermercats (a mi aquests me'ls acabaven de donar), i tenen l'avantatge que són molt més fins que els nostres espagueti, de manera que són més fàcils de coure i de manipular posteriorment.
Aquests, concretament, amb quatre minuts escassos estan bullits, i després només cal saltar-los al wok amb unes  verdures tallades fines, bolets, carn tallada a tires, peix (salmó), gambes o el que més us agradi. Un toc final de salsa de soja els donarà aquell toc diferent dels nostres plats de pasta.
En aquest cas, vaig posar al wok oli de girasol barrejat amb oli de sèsam per saltar les verdures tallades a la juliana: ceba, pebrot verd, pebrot vermell, els xampinyons tallats fins i, finalment, el llom tallat també a tires. Amb pocs minuts de foc fort n'hi ha prou, s'hi afegeixen els fideus o 'noodles', es barregen amb la verdura movent el wok i s'amaneixen amb salsa de soja una mica abans de treure'ls del foc.
Com que els xampinyons els havia comprat el mateix matí i eren frescos i bons, en vaig laminar un parell i els vaig amanir amb vinagre, oli, sal i pebre per guarnir i acompanyar el plat.

11 comentaris:

  1. Aquests fideus xinesos s'estàn estenent per el món blocaire!! jo els vaig tastar fa temps i ara m'heu fet tornat a tenir ganes.

    I el toc de la salsa de soja és imprescindible, certament.

    Total, que amb aquesta proposta m'has convençut plenament.

    ResponElimina
  2. deliciosos! cada vegada que veig les teves receptes me'n recordo que tinc el wok guardata a l'armari pràcticament sense estrenar...

    ResponElimina
  3. uns fideus sublims!! si són el premi per practicar el ciclisme de carretera, m'hi apunto!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Aquets fideus sembla que et diguin mengem, no ne fet mai ni de blat ni d`arròs els provaré
    Petons

    ResponElimina
  5. Un plat bén fàcil de fer i molt complert! Felicitats

    ResponElimina
  6. Un plat senzill però amb una pinta fantàstica.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. One question: aquests fideuets tenen ou? Són uns amb un embolcall roig?

    Les verduretes fan molt bona pinta!

    ResponElimina
  8. Manel, des que vaig obrir els meus blogs (fa poquet però) et segueixo.
    M'has "ajudat" més del que et pots pensar amb els teus comentaris i receptes. Avui haig de passar 6 premis i un d'ells es per a tú. El tens al meu blog.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Hola manel,
    sóc taaaaan tradicional amb les coses de la cuina que aquests fideus me'ls he mirat un munt de vegades però mai han acabat a la bossa de la compra. Potser serà questió de que em deixi de punyetes i els provi, no et sembla?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. starbase, és veritat que aquests fideus ara es gasten molt, són més versàtils que els espagueti de tota la vida, i en aquesta mena de plats queden perfectes.

    eva, aquest wok s'ha de greixar i donar-li més marxa, ja veuràs com de seguida en treuràs profit.

    alfons, no són el premi, són previs. avui m'he fet per dinar el mateix, però amb salmó en lloc de llom, amb l'excusa que demà toca entrenar un altre cop.

    sion, els d'arròs encara són més fins i couen més ràpid, no s'han ni de bullir i es poden coure directament al wok.

    cristina, amb el wok es cuina sempre molt ràpid i queden plats ben gustosos.

    josep, la veritat és que era ben bo, i avui he repetit amb variants!

    xavier, sí que són amb ou i aquests concretament porten un embolcall roig, són de la marca holandesa soubry, però se'n troben de tota mena als supers.

    dudu, moltíssimes gràcies pel comentari i pel premi, de veritat, ara mateix vaig a veure'l. m'agrada molt haver-te ajudat o entretingut i espero poder seguir-ho fent.

    dolça, em sembla que sí que és hora, a casa segur que agrairan coses noves, que no vol pas dir fer-ne cada dia, però de tant en tant va bé variar. i si no tens wok, amb una paella ben calenta fas igual el fet.

    ResponElimina
  11. M'encanten els fideus! i pel què esti veient a tu també! ;-)
    Bon desoberta el teu bloc!
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte