divendres, 21 de febrer del 2014

arròs ràpid de verdures amb carn de nyores


el principal aliment del món (67)

Oi que ja he explicat que ara els dies que treballo m'emporto el tàper? Em fa l'efecte que sí, i segurament també he dit que l'arròs no és gaire apropiat per posar a la carmanyola, si no és en una amanida: un plat arròs sempre és més bo acabat de fer! Però com que no sempre podem fer allò que volem i actuar d'acord amb les nostres conviccions, i a més, què coi!, m'agrada molt l'arros, a vegades me'n preparo per endur-me a la feina i menjar-ne ni que sigui escalfat al microones. Això sí, millor fer-lo expressament que no pas endur-nos-en el que ha sobrat d'un altre àpat, perquè si el fem expressament acabarem uns minuts abans la cocció, pensant que l'escalfor residual l'acabarà de coure, i a més tenint en compte que l'haurem de tornar a escalfar abans de menjar. Si és arròs que hem deixat al punt per menjar a casa, el que sobri segurament s'haurà passat.
Per fer aquest arròs d'avui, farem un sofregit abundant amb verdures tallades a daus, començant per la ceba, que posarem a la cassola amb oli, mentre rentem i tallem el pebrot verd i els minipebrots grocs i taronges que ja vaig fer servir per fer aquest altre arròs. 
Quan la ceba comenci a estovar-se, hi afegim els pebrots tallats a daus, i cinc minuts més tard hi posem daus de carbassó, salem, sofregim un parell de minuts i ja hi podem afegir l'arròs, que també remenarem una estona perquè s'amari del sabor de les verdures. Hi afegim una culleradeta de polpa de nyora i cobrim amb brou bullent, o bé amb aigua. Deixem 14 minuts al foc, afegint, si cal, una mica de líquid, rectifiquem de sal i apartem del foc. Hi ratllem formatge parmesà o similar, remenem bé perquè fongui, deixem reposar un parell de minuts més i posem al tàper.
Per anar més ràpid, vaig fer servir polpa de nyora en conserva, en venen pots de molta qualitat. Si no teniu pressa, podeu posar en remull unes nyores i rascar-ne la polpa amb una cullereta.

7 comentaris:

  1. Encara no he tastat mai l'arròs amb salsa de nyores. Sembla ben bo. Ho deixo aquí ;-)

    ResponElimina

  2. Jo també faig servi la nyora, m´agrada mes que el pebre vermell.
    Si vols provar pots fregir l´arròs amb una miqueta d´olo abans de posar-ho a la carmanyola. S´ha de deixar refredar abans de tapar. Aixi queda una miqueta millor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gràcies per la visita, alba, i pel consell, ja ho provaré!

      Elimina
  3. quina carmanyola mestre.... encara que no sigui massa apropiat posar-hi arròs fa una pinta...

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Jo tampoc he menjat mai arròs a la carmañola, aquest teu té una pinta espectacular!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Que bo que t'ha quedat!! Té una pinta deliciosa! petons

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte