dissabte, 7 de juny del 2014

tomàquets

Al món hi ha més de 20.000 varietats de tomàquets, però per sort no arriben tots als nostres mercats, perquè ens tornaríem bojos a l'hora de triar, però sí que és cert que cada cop se'n veuen més i a vegades ja és fa difícil l'elecció. Ara també en trobem tot l'any, tot i que és un producte d'estiu i és en aquesta època quan tenen realment gust de tomàquet. Aquests mesos són els ideals per collir-los, menjar-los o conservar-los, ja sigui en cru, sofregits, en melmelada...
Com tants aliments sense els quals ara ens sembla impossible viure (l'arròs, les patates, els pebrots), el tomàquet ens és avui imprescindible i llueix amb orgull en els plats nacionals de mitja Europa, com la pizza, el gaspatxo... i el pa amb tomàquet, és clar!

La història del tomàquet, les principals varietats, curiositats i nou receptes i consells per cuinar-los, des de la manera de fer conserves al polo de gaspatxo de Ferran Adrià i el vellut de tomàquet de Carme Ruscalleda, tot ho trobareu en l'article que publico avui al web Gastronosfera i que podeu llegir aquí.
Si us agrada, cliqueu el botonet, i si hi voleu fer algun comentari, serà molt benvingut.

1 comentari:

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte