diumenge, 15 de maig del 2011

coca integral de maduixes amb vinagre i formatge i amanida de brots


a sobre del pa (19)

No sóc gaire amant de seguir convocatòries de les que surten com bolets en el món gastroblocaire o dels blocs de cuina; no pas perquè em sembli malament, al contrari. Segurament és per mandra o perquè trobo que els lectors que no són blocaires (que també en tenim,segurament la majoria, encara que a vegades ho oblidem i alguns blocs sembla que només escriguin per als autors d'altres blocs) potser no entenen massa que, de sobte, un dia, a tot arreu trobin el mateix tipus de recepta, ja siguin pizzes o crema catalana.
Això és el que m'ha passat avui a mi, que he estat tot el dia fora i quan he arribat a casa i he obert l'ordinador, m'he trobat el blogroll ple de receptes amb maduixes, seguint la convocatòria dels magnífics blocs els fogons de la bordeta. i xocolata desfeta. Aquest cop, en veure tantes receptes amb maduixes, m'ha vingut de gust afegir-me a la iniciativa, no em demanis per què: potser perquè tenia maduixes a la nevera, potser perquè tenia ganes de fer alguna cosa a la cuina (encara que no tenia pas gens de gana)... no ho sé ni m'interessa gaire, el que m'agrada de la cuina precisament és aquesta capacitat que té de cridar-me i obligar-me a posar-me el davantal, agafar el ganivet i treure'm una recepta nova del barret (de cuiner).
Com que era tard i volia fer la foto abans no marxés la llum natural, he decidit fer una petita coca salada que he preparat amb pa que havia fet a casa amb una barreja de farines integrals de blat i ordi. N'he tallat un rectangle i l'he torrat; mentrestant, he tallat maduixes a daus, les he amanit amb un rajolinet de vinagre de xerès i les he barrejat amb formatge d'untar tipus 'philadelphia'. La barreja l'he posat a sobre del pa, i al damunt, uns brots d'enciam, herbes del canonge i bleda vermella, amanits prèviament amb sal i una mica d'oli. Finalment, un cop emplatat, hi he posat per sobre uns filets de reducció de vinagre de pedro ximenez .
Encara que no tenia gens de gana, m'ha passat la mar de bé i quan acabi de penjar aquest post, ja he decidit que me'n faré un altre... la barreja de maduixes amb vinagre i formatge fa una crema d'untar que he trobat boníssima.

21 comentaris:

  1. Manel, a vegades hem de fer excepcions, no et sembla?
    Quan vegi la foto me n'acabaré de fer a l'idea d'aquesta proposta que ens fas.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Una bona opció. Amb vinagre molt bones, espero la fotografia.
    És ben veritat allò de que una imatge val més que mil paraules

    ResponElimina
  3. amb foto o sense, una recepta i entrada prou interessants.
    Fer pa enganxa i si es tenen bones farines encara més.
    Sort !!!!

    ResponElimina
  4. Hola Manel,
    Una proposta molt bona, la barreja del formatge, vinagre i formatge ha d'estar molt bona! Ho provarem a casa. Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta, estaran molt contents de la teva participació! I tots els lectors, amb bloc o sense, també!!!!!!!! Una abraçada

    ResponElimina
  5. Doncs me n'alegro que t'hagis tret una recepta del barret per afegir-la a la col·lecció de receptes de maduixes. La combinació de maduixes i vinagre m'agrada molt i això que dius d'afegir-hi el formatge cremós, m'ho apunto!

    ResponElimina
  6. Manel, no saps lo contents que ens fa que al final t'hagis animat a participar, sabem que no et va tot això de les convocatòries... i si et sóc sincera nosaltres mateixos al començar al bloc no volíem participar en res semblant, i mira'ns ara! jajaja Ho fem com un joc i és molt maco veure que la gent respon tan bé :)
    Aquesta coca és una autèntica meravella, visca la teva capacitat d'improvisació!
    Una abraçada,
    Sandra

    ResponElimina
  7. ahir vaig veure un documental a la 2 sobre el restaurant noma de copenhagen que em va posar els pèls de punta per les bogeries que es fan en nom de la creació gastronòmica, que a mi em semblen més aviat explosions d'ego i de divisme, comparables als esperpents d'alguns arquitectes i als deliris d'alguns artistes plàstics. Quina diferència aquestes receptes que fas amb alegria i bon rotllo, sorprenents però comprensibles, innovadores però terrenals, no sé si m'explico...

    ResponElimina
  8. La foto s'ajusta a la recepta.
    Si l'arseni la veu i llegeix aquest comentari, va per ell i per tots els que et llegeixen i passen callats però atents a les teves entrades.
    La cuina generosa no exclou res ni a ningú, tot i tothom i té cabuda.

    ResponElimina
  9. dolça, és clar que sí, no es pot dir mai a res que no... o gairebé! espero que t'agradi ara que he pogut penjar la foto amb l'ajuda de la marina.

    a peu coix, em feia una mica de ràbia, perquè aquesta setmana el blogger està donant molts problemes. per sort, ja està.

    anna, fer pa està bé perquè et permet, per exemple, improvitsar aquest platet.

    eri, gràcies per l'avís, ben subtit. ja hi he afegit el bloc de la marina, que no estava al cas que també convoca la recepta del 15.

    glòria, jo sempre poso unes gotes de vinagre a les maduixes perquè deixin anar el seu suc, per això també n'hi he posat avui abans de barrejar-les amb fotmatge, i el resultat segur que també t'agradarà

    sandra, gràcies a vosaltres per la iniciativa, encara que no hi participi, penso que aquestes coses tenen un paper dinamitzador que és bo per al conjunt.
    realment, la vostra convocatòria és un èxit total!

    epolenep, t'expliques, i t'expliques molt bé, i t'ho agraeixo molt. realment, el nivell al quan han arribat alguns restaurants com el noma o el bulli ja té poc a veure amb la cuina: digues-li art, indústria o ciència, el que fan és una performance, o una exhibició de divisme com n'hi dius tu, però és un altre món que té poc a veure ja amb el concepte de cuina i de restaurant que tots entenem. i també s'ha de valorar d'una altra manera. a mi, per exemple, a l'espectacle del bulli no em faria res assistir-hi abans no tanquin, però com si anés al teatre o a un concert (una mica més car, això sí).

    ResponElimina
  10. Ostres, m'encanta aquesta proposta. És fantàstica. I tots els ingredients m'encanten! Moltes gràcies per participar. És un plaer. Estem súper contents per la vostra resposta. No imagines quina il·lusió fa!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Una foto digna del plat una bona opció d'amanida. M'ho apunto

    ResponElimina
  12. Genial! Jo a vegades també poso maduixes a l'amanida i li donen un toc molt especial! Aquesta coca ha d'estar buníssima.
    Petons

    ResponElimina
  13. Dons gràcies per l'iniciativa !! la veritat es que es tracte d'un sopar ideal !!

    petonets

    ResponElimina
  14. Sort que t'has decidit a participar, perquè ens proposes una recepta ben orginal, senzilla i molt vistosa.
    Aquesta combinació m'agradaria molt i és una manera diferent de gaudir de les maduixes en plats salats.

    ResponElimina
  15. Una combinació molt original i una presentació fantàstica.

    ResponElimina
  16. Manel muy buena aportacion a la recepta del 15.Los autores estan contentisimos con tu aportacion.Me gusta
    miquel

    ResponElimina
  17. Un no s'ha de marcar normes, ni de per seguir tendències ni per no seguir-les.... Mai hagués combinat maduixes amb pa, m'has sorprès, ja t'explicaré si m'agrada.
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  18. Molt bona la combinació de sabors, la provaré
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Una proposta senzilla de preparar, però de categoria!!

    ResponElimina
  20. marina, gràcies a tu per organitzar-ho, és normal que hagueu tingut tan bona resposta perquè és una proposta clara i transparent que no amaga res més que les ganes de cuinar i de compartir.

    a peu coix, gràcies per tornar tan depressa hehehe

    donibaneki, és el que em va agradar més, encara que l'amanida i el pa torrat també acompanyen bé, el cor de formatge, maduixa i vinagre és el tot d'aquesta coqueta.

    sílvia, les amanides amb maduixes són molt bones, hi estic d'acord!

    isabel, un sopar que passa molt bé sense gaire gana :-))

    gemma, ja veus que jo no faig plats dolços ni amb maduixes hehehe

    cristina, moltes gràcies!

    miquel, gràcies, a veure si arrel d'això em faig assidu a aquestes convocatòries ;-)

    com gat i gos, totalment d'acord, i sembla mentida, però quan més gran et fas, més te n'adones.
    jo tampoc no havia combinat maduixes amb pa, i em va agradar!

    sión, ja em diràs què tal!

    taller de cuina, senzilla sí que ho és, de categoria, no ho sé, però surt ben bona, això sí!

    ResponElimina
  21. Hola Manel, estic repassant les receptes del 15 amb maduixes, hi hem trobo amb aquesta combinació de coca i amanida, la provaré. Te molt bona pinta. Salutacions,

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte