dimecres, 22 de juny del 2011

pastís de tres xocolates en gotets

Diumenge al matí darrerament és sinònim de pastisseria,  ja ho he explicat aquí, i aquest diumenge no va ser pas una excepció.
Dies enrere, la Lara havia vist a la xarxa el famós pastís de tres xocolates, que tants i tants blocs han fet els darrers anys, i lògicament li va cridar l'atenció com me l'havia cridat a mi en el seu moment: la diferència és que jo sol no el vaig fer en el seu moment ni l'hauria fet ara, i, en canvi, amb ella ha estat un plaer, com sempre.
Normalment, el pastís té forma de tal, és a dir, se sol fer en un motlle gran, però no ens venia de gust fer-lo així, a part que després és un petit problema si no és per menjar en el mateix àpat i a la mateixa casa. Per això ens vam decidir pels gots, perquè pots tenir les porcions individuals preparades i, en el nostre cas, ens va permetre repartir-los entre la família.
Segur que molts coneixeu aquest pastís, porta una base de galeta triturada i barrejada amb mantega i tres capes de xocolata negra, xocolata amb llet i xocolata blanca, barrejades cadascuna amb llet, nata, sucre i quallada per donar-li cos. No és complicat de fer, només entretingut, més encara en el cas de fer-la amb gotets, ja que en lloc d'estendre cada capa en un sol cop, s'ha de fer un munt de vegades (ens van sortir deu gots, sis de grossos i quatre de més petits). A més, si es fa el pastís sencer, es va abocant tota la quantitat a cada capa i saps que quedaran totes iguals, mentre que amb els gots costa fer les tres capes ben bé de la mateixa mida.
La recepta i les mides no cal que les posi, la trobareu fàcilment, però si la voleu d'un bloc de confiança i ben explicada, podeu fer com nosaltres i recórrer a aquesta dels amics d'El cafè de nit.

8 comentaris:

  1. no et queden més gots ??? està per ficar la cullarada ...

    petonets

    ResponElimina
  2. Molt bona idea, Manel. Jo no havia fet el pastís perquè el trobava massa gran i d'aquesta manera segur que ho faré. Mira que be...

    ResponElimina
  3. La presentació en gotets és fantàstica! ja veuràs quan la vegi en Jordi que tot ho vol fer sempre en porcions individuals... La veritat és que dóna molta més feina, perrò sovint paga la pena.

    ResponElimina
  4. Gràcies per les floretes!. M'apunto la vostra idea dels gotets, no ho havia pensat per a aquest pastís, però trobo que queda molt bé. Continueu dedicant-vos a la pastisseria els diumenges al matí, que nosaltres ens n'aprofitarem encara que sigui virtualment!

    ResponElimina
  5. Manel, m'encanten els vostres matins de diumenge amb la Lara! ;) jeje La idea de fer el pastís 3 xocolates en gots em sembla senzillament, genial! Si ja ho dic jo que la Lara serà molt bona pastissera!!
    Petons!

    ResponElimina
  6. isabel, fet així, es conserva molts dies a la nevera, però no ha estat el cas :-(

    maria, celebro haver-te estat útil, i sobretot, tornar-te a veure per aquí.

    taller, veig que el jordi és una mica com jo, i sí que val la pena la feina, perquè també és més pràctic per servir.

    glòria, floretes les justes i merescudes, la veritat és que vam ver servir la vostra recepta. prova-ho amb gotets, que va molt bé i tens convidats per presentar-ho a taula.

    mercè, potser ho hauríem de fer a l'inrevés, pastisseria el dissabte i bicicleta el diumenge per cremar-ho :-)

    ResponElimina
  7. Gracies per la recepta, fa poc que t'he trobat i cada dia triumfo més amb la meva familia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, anònim, m'encanta saber que aquest bloc és útil i en traieu profit. fins aviat!

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte