dilluns, 24 d’octubre del 2011

amanida de mongetes amb envinagrats

anem al gra (16)

Un plat, avui sí, ràpid i senzill, que no tots han de ser de nom llarg. Ja fa uns quants dies que el vaig preparar, quan encara feia una calor impròpia del mes d'octubre i venia més de gust un plat fred. De tota manera, aquestes preparacions fredes, com l''ensaladilla' russa, m'agraden tot l'any.
Com sempre, l'únic secret és fer servir productes de qualitat, que no necessàriament han de ser cars. Necessitem sobretot unes bones mongetes, en el meu cas, unes de mida petita que surten molt bones i que compro cuites a la xarcuteria, però evidentment és més barat coure-les a casa, sobretot si n'has de fer quantitat.
Les mongetes aniran acompanyades d'uns envinagrats, que ja sabeu que són molt presents a la meva cuina, i aporten textura i sabor diferent als llegums. En aquest cas, hi vaig posar cogombres i cebetes en vinagre, picades no gaire petites. I també hi vaig posar olives verdes sense pinyol partides per la meitat i tallades a làmines no massa gruixudes.Tot plegat, amanit amb un bon oli d'oliva i un bon vinagre de vi blanc, aquest posat amb moderació, perquè les cebetes i el cogombre ja aporten acidesa. Aquest plat necessita una bona estona de repòs a la nevera.
Vaig acompanyar les mongetes amb tomàquet kumato, però també aniria bé posar-les sobre una base d'enciam tallat petit o acompanyat d'una barreja d'enciams.

9 comentaris:

  1. un amanida muy sana y buena con tu toque sale excelente

    ResponElimina
  2. amanida per tot l'any ara jo sense envinagrats ..

    petonets i bona setmana

    ResponElimina
  3. Fresca i nutritiva, molt bona! He de confessar que sóc una amant dels cogombrets en vinagre. Vaig passar una temporada a Ucraïna i allí se'ls mengen fins i tot per esmorzar! I... d'entre totes les mongetes, les meves preferides són les del ganxet, fent honor a les terres vallesanes. Quin goig d'amanida, Manel!

    ResponElimina
  4. si que és cert que aquests plats com "l'ensaladilla rusa" vénen de gust tot l'any. I sempre es poden posar les mongetes tèbies.

    ResponElimina
  5. A mi les amanides també m'agraden tot l'any, sobretot si els ingredients són de qualitat com aquests. I els llegums els prefereixo en amanida que no pas estofats amb plat calent de cullera.

    ResponElimina
  6. Ràpida i molt bona. El tomàquet kumato segur que li dóna contrast.

    ResponElimina
  7. A casa també es mengen amanides tot l’any, i el llegum com a molt passat per la paella, molts pocs cops estofats, aquesta amanida esta deliciós
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Me encantan las ensaladas de legumbres!!!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte