dimecres, 20 de maig del 2009

quins ous! (6)

truita de rabassoles o múrgoles i botifarra negra

Les rabassoles (o múrgoles, per a la majoria de catalans) de què us parlava dies enrere aquí es poden preparar de moltes maneres, però per a molts, la millor és fer-les simplement en truita.
Es tallen a trossos si són grosses, o senceres si són petites, després d'haver-les
netejat bé si són fresques o d'haver-les rehidratat si són seques, com en aquest cas, i es posen a fregir en una paella, amb una mica d'oli i salpebrades. S'hi pot tirar all tendre o all sec, si es vol, però sense res, simplement fregides abans de tirar-hi l'ou, és suficient. I quallar la truita, poc, si no teniu manies, perquè una bona truita ha de ser una mica bavosa.
Ahir, per sopar, me'n vaig fer una, de truita de rabassoles, però en aquesta ocasió hi vaig afegir botifarra negra. Quan tenia les rabassoles mig fregides, hi vaig posar un raig d'oli d'all i julivert, i la botifarra tallada petita, unes quantes voles perquè es desfaci i ja es pot quallar la truita, plegada o rodona, com us agradi més.
És un plat molt senzill però dels que fan gaudir de veritat.

27 comentaris:

  1. Bonísima.

    A veure si trovo rabassoles deshidratades i ho probo!!

    ResponElimina
  2. espectacular.....

    sembla que l'ensumi, ja!

    ResponElimina
  3. Exquisit, m' encanten les truites!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta !! que bona acompanyadeta d'una bona llesca de pa amb tomaquet torrat i una cervesa ben freda ja tens sopar de diumenge ...

    petonets

    ResponElimina
  5. ooohhhh!! això si que és una truita! Amb una mica de pa amb tomaquet, unes olives arbequines i un bon got de vi o cava!!

    Visca la bona cuina!!

    Records

    ResponElimina
  6. Oh!!!!!!
    Mare meva , amb la botifarra negra... menjar això és pecat!!!!
    Quina combina de sabors , espectacular.
    petons

    ResponElimina
  7. Un tros d'aquesta truita i una mica de pa amb tomàquet... què bo!!!

    ResponElimina
  8. Per la zona on visc no és fàcil trobar aquesta mena de bolets, però supose que se'n deu poder fer amb quasevulla altra classe, no? Trobe que ha de ser una truita molt saborosa. Enhorabona. ;D

    ResponElimina
  9. Estic d'acord que en truita és una de les millors maneres de menjar les rabassoles.
    Precisament, aquest any en vam trobar per primera vegada a la Roureda (al Collsacabra) i ens les vam menjar així. BONÍSSIMES!

    ResponElimina
  10. Objectiu: trovar múrgoles o rabassoles!
    Tinc ganes de tastar-les!!
    Ptnts

    ResponElimina
  11. haurem de trobar les rabassoles perque una cosa tan senzilla i bona no es pot deixar escapar aixi com aixi
    :)

    ResponElimina
  12. Manel,
    Jo dels plats senzills en gaudeixo molt, i si hi ha truita pel mig, encara més. Cercarem rabassoles o múrgoles, suposo que a la Boqueria n'hi haurà.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Quina bona opció. M'encanta aquesta proposta i amb botifarra negra molt més. Salut!!!!!

    ResponElimina
  14. Quina truita més original i bona!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  15. Manel, quina passada de truita. Com que em queden unes quantes múrgoles per casa no dubtis que la faré.
    Pels que sou de Can Fanga, a la Boqueria, a la parada del Petrás trobareu les múrgules dehidratades més barates de BCN

    Salut
    Pepin

    ResponElimina
  16. La truita de botifarra negra és molt bonna , i si a sobra i posses uns bolets d´aquest deu ser boníssim.

    ResponElimina
  17. Gràcies per la recepta, Manel! I gràcies cuiner de can Pepin per la referència al Petràs!

    Ja ho tinc tot per provar-la...

    Salut!

    ResponElimina
  18. Manel, una truita de categoria!! Aquí ni múrgules ni rabassoles :(
    Petons!

    ResponElimina
  19. Qué delicia Manel!!! Nunca he probado ese tipo de seta pero he visto en algún comentario que la puedo encontrar deshidratada... miraré a ver.... aunque me gustan muchíiisimo mas frescas... La tortilla desde luego tenía que estar bueníiiiiisima!!!!! Besotes!!!

    ResponElimina
  20. Ala, que bona aquesta truita.. quina enveja no poderla menjar... (Sí, ja se que me la puc fer però si me la portan feta... millor)
    Fins la propera..

    ResponElimina
  21. starbase, l'amic pepin informe més avall que a la parada d'en petràs, a la boqueria, es troben les millors rabassoles i al millor preu.

    belen, benvinguda a aquesta cuina, celebro que t'hagi agradat i espero que tornis aviat.

    beth, la truita és una d'aquelles preparacions que casa bé amb tot, com l'arròs o les patates.

    mar, així és com me la vaig menjar, amb una bona llesca de pa amb tomàquet :)

    anna, coincideixes amb la mar en el pa amb tomàquet i no puc estar més d'acord amb això de les olives i el vinet.

    dolorss, efectivament, és pecat, i si tens una bona botifarra negra com segur que tens tu a prop, èxit garantit.

    eva, que no ens falti mai el pa! tu rai que en tens sempre de bo acabat de fer.

    francesc, la botifarra negra lliga bé amb qualsevol bolet, he fet servir aquests perquè n'és temporada. però potser a la teva zona també en pots trobar deshidratats, segur que t'agraden.

    gemma, m'alegra que hagis menjat la truita de rabassoles, si en tornes a provar posa-hi una mica de botifarra negra que al collsacabra segur que n'hi ha de boníssima.

    marta, si visquessis a barcelona, el pepin explica més avall on trobar-ne, però suposo que a prop de casa també tens algun mercat amb una bona parada de bolets.

    marta, a barcelona, cap a la boqueria, que segur que en trobes, però també en moltes fruiteries tenen bolets secs. espero que t'agradi.

    josep, efectivament més avall el pepin indica la parada on les trobaràs, i diu que a més són les més barates de barcelona!

    olles, ja ho veus, només és agafar un plat molt comú aquí i afegir-li un toc, en aquest cas la botifarra negra, que per als que ens agrada, trobem que lliga gairebé amb tot.

    pepin, moltes gràcies pel consell, ja has vist que hi ha molta gent de barcelona que li serà d'utilitat.

    dolors, efectivament separadament les truites de botifarra o de rabassoles són molt bones, junt encara més.

    massitet, ja em diràs com t'ha ant, esper oque en gaudeixis.

    mercè, ja m'imagino que ni múrgoles ni rabassoles, però saben què són els bolets a califòrnia? potser trobaries una via de negoci per aquí :))

    salvia, desde luego las setas son mejores frescas, pero algunas, como éstas o los boletuts, deshidratadas ganan en algun aspecto, como en aroma.

    maria, potser podríem engegar un tele-truita per satisfer capricis com aquest teu :)

    ResponElimina
  22. Manel, Quin Gall més impresionant!!!o és una gallina?
    Sempre treus unes fotos espectaculars, sempre relacionades amb pages, que vius a una casa de Pages amb galls, gallines, hort etc.etc,?
    Nomès és curiositat per les fotos que treus.
    Graciès, Adéu.

    ResponElimina
  23. dolors, em sembla que és un gall. moltes gràcies pere l'elogi, però les meves fotos no són res de l'altre món, només busco que siguin una mica originals o divertides o que permetin algun joc de paraules, com aquesta que he batejat "ull de poll gran".
    la veritat és que no visc a pagès, visc en un poble petit, castellterçol, ja ho saps, però procuro posar fotos relacionades amb el món de l'alimentació, i com que no tinc el mar a prop, les que trobo són més de pagès, animals, horts, etc. i m'agrada molt fotografiar arbres, però encara no n'he posat cap, ja arribaran.
    gràcies per la visita i fins aviat!

    ResponElimina
  24. Manel, la boca se'm fa salivera solament pensar en la combinació, ESPECTACULAR!!
    Fa dos dissabtes vaig pensar en tu, doncs a la boqueria, a la parada de fruites soley (Roser) hi havien fresques i les feien a 29€, força maques.
    De botifarres hi han bones, però com la de casa res!!.
    Apa,
    Salut,

    ResponElimina
  25. gràcies, carme, aprofita si en trobes que s'acaben! de tota manera, de fresques no n'haurien de vendre, està prohibit, o sigui que més motiu.
    amb això de les botifarres tens raó, però jo tinc la sort de ser un poble de 'peregrinació' en aquest tema i me'n aprofito tant com puc.

    ResponElimina
  26. Manel, us he tingut uns quants dies abandonats i ara la feina se m'acumula, trobo aquesta truita una molt bona manera de menjar les múrgoles.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  27. un truita de primera! no coneixia les rabassoles.

    petons

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte