truita de rabassoles o múrgoles i botifarra negra
Les rabassoles (o múrgoles, per a la majoria de catalans) de què us parlava dies enrere aquí es poden preparar de moltes maneres, però per a molts, la millor és fer-les simplement en truita.
Es tallen a trossos si són grosses, o senceres si són petites, després d'haver-les netejat bé si són fresques o d'haver-les rehidratat si són seques, com en aquest cas, i es posen a fregir en una paella, amb una mica d'oli i salpebrades. S'hi pot tirar all tendre o all sec, si es vol, però sense res, simplement fregides abans de tirar-hi l'ou, és suficient. I quallar la truita, poc, si no teniu manies, perquè una bona truita ha de ser una mica bavosa.
Ahir, per sopar, me'n vaig fer una, de truita de rabassoles, però en aquesta ocasió hi vaig afegir botifarra negra. Quan tenia les rabassoles mig fregides, hi vaig posar un raig d'oli d'all i julivert, i la botifarra tallada petita, unes quantes voles perquè es desfaci i ja es pot quallar la truita, plegada o rodona, com us agradi més.
És un plat molt senzill però dels que fan gaudir de veritat.
Bonísima.
ResponEliminaA veure si trovo rabassoles deshidratades i ho probo!!
espectacular.....
ResponEliminasembla que l'ensumi, ja!
Exquisit, m' encanten les truites!!
ResponEliminaUn petó! Beth
Quina bona pinta !! que bona acompanyadeta d'una bona llesca de pa amb tomaquet torrat i una cervesa ben freda ja tens sopar de diumenge ...
ResponEliminapetonets
ooohhhh!! això si que és una truita! Amb una mica de pa amb tomaquet, unes olives arbequines i un bon got de vi o cava!!
ResponEliminaVisca la bona cuina!!
Records
Oh!!!!!!
ResponEliminaMare meva , amb la botifarra negra... menjar això és pecat!!!!
Quina combina de sabors , espectacular.
petons
Un tros d'aquesta truita i una mica de pa amb tomàquet... què bo!!!
ResponEliminaPer la zona on visc no és fàcil trobar aquesta mena de bolets, però supose que se'n deu poder fer amb quasevulla altra classe, no? Trobe que ha de ser una truita molt saborosa. Enhorabona. ;D
ResponEliminaEstic d'acord que en truita és una de les millors maneres de menjar les rabassoles.
ResponEliminaPrecisament, aquest any en vam trobar per primera vegada a la Roureda (al Collsacabra) i ens les vam menjar així. BONÍSSIMES!
Objectiu: trovar múrgoles o rabassoles!
ResponEliminaTinc ganes de tastar-les!!
Ptnts
haurem de trobar les rabassoles perque una cosa tan senzilla i bona no es pot deixar escapar aixi com aixi
ResponElimina:)
Manel,
ResponEliminaJo dels plats senzills en gaudeixo molt, i si hi ha truita pel mig, encara més. Cercarem rabassoles o múrgoles, suposo que a la Boqueria n'hi haurà.
Una abraçada
Quina bona opció. M'encanta aquesta proposta i amb botifarra negra molt més. Salut!!!!!
ResponEliminaQuina truita més original i bona!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Manel, quina passada de truita. Com que em queden unes quantes múrgoles per casa no dubtis que la faré.
ResponEliminaPels que sou de Can Fanga, a la Boqueria, a la parada del Petrás trobareu les múrgules dehidratades més barates de BCN
Salut
Pepin
La truita de botifarra negra és molt bonna , i si a sobra i posses uns bolets d´aquest deu ser boníssim.
ResponEliminaGràcies per la recepta, Manel! I gràcies cuiner de can Pepin per la referència al Petràs!
ResponEliminaJa ho tinc tot per provar-la...
Salut!
Manel, una truita de categoria!! Aquí ni múrgules ni rabassoles :(
ResponEliminaPetons!
Qué delicia Manel!!! Nunca he probado ese tipo de seta pero he visto en algún comentario que la puedo encontrar deshidratada... miraré a ver.... aunque me gustan muchíiisimo mas frescas... La tortilla desde luego tenía que estar bueníiiiiisima!!!!! Besotes!!!
ResponEliminaAla, que bona aquesta truita.. quina enveja no poderla menjar... (Sí, ja se que me la puc fer però si me la portan feta... millor)
ResponEliminaFins la propera..
starbase, l'amic pepin informe més avall que a la parada d'en petràs, a la boqueria, es troben les millors rabassoles i al millor preu.
ResponEliminabelen, benvinguda a aquesta cuina, celebro que t'hagi agradat i espero que tornis aviat.
beth, la truita és una d'aquelles preparacions que casa bé amb tot, com l'arròs o les patates.
mar, així és com me la vaig menjar, amb una bona llesca de pa amb tomàquet :)
anna, coincideixes amb la mar en el pa amb tomàquet i no puc estar més d'acord amb això de les olives i el vinet.
dolorss, efectivament, és pecat, i si tens una bona botifarra negra com segur que tens tu a prop, èxit garantit.
eva, que no ens falti mai el pa! tu rai que en tens sempre de bo acabat de fer.
francesc, la botifarra negra lliga bé amb qualsevol bolet, he fet servir aquests perquè n'és temporada. però potser a la teva zona també en pots trobar deshidratats, segur que t'agraden.
gemma, m'alegra que hagis menjat la truita de rabassoles, si en tornes a provar posa-hi una mica de botifarra negra que al collsacabra segur que n'hi ha de boníssima.
marta, si visquessis a barcelona, el pepin explica més avall on trobar-ne, però suposo que a prop de casa també tens algun mercat amb una bona parada de bolets.
marta, a barcelona, cap a la boqueria, que segur que en trobes, però també en moltes fruiteries tenen bolets secs. espero que t'agradi.
josep, efectivament més avall el pepin indica la parada on les trobaràs, i diu que a més són les més barates de barcelona!
olles, ja ho veus, només és agafar un plat molt comú aquí i afegir-li un toc, en aquest cas la botifarra negra, que per als que ens agrada, trobem que lliga gairebé amb tot.
pepin, moltes gràcies pel consell, ja has vist que hi ha molta gent de barcelona que li serà d'utilitat.
dolors, efectivament separadament les truites de botifarra o de rabassoles són molt bones, junt encara més.
massitet, ja em diràs com t'ha ant, esper oque en gaudeixis.
mercè, ja m'imagino que ni múrgoles ni rabassoles, però saben què són els bolets a califòrnia? potser trobaries una via de negoci per aquí :))
salvia, desde luego las setas son mejores frescas, pero algunas, como éstas o los boletuts, deshidratadas ganan en algun aspecto, como en aroma.
maria, potser podríem engegar un tele-truita per satisfer capricis com aquest teu :)
Manel, Quin Gall més impresionant!!!o és una gallina?
ResponEliminaSempre treus unes fotos espectaculars, sempre relacionades amb pages, que vius a una casa de Pages amb galls, gallines, hort etc.etc,?
Nomès és curiositat per les fotos que treus.
Graciès, Adéu.
dolors, em sembla que és un gall. moltes gràcies pere l'elogi, però les meves fotos no són res de l'altre món, només busco que siguin una mica originals o divertides o que permetin algun joc de paraules, com aquesta que he batejat "ull de poll gran".
ResponEliminala veritat és que no visc a pagès, visc en un poble petit, castellterçol, ja ho saps, però procuro posar fotos relacionades amb el món de l'alimentació, i com que no tinc el mar a prop, les que trobo són més de pagès, animals, horts, etc. i m'agrada molt fotografiar arbres, però encara no n'he posat cap, ja arribaran.
gràcies per la visita i fins aviat!
Manel, la boca se'm fa salivera solament pensar en la combinació, ESPECTACULAR!!
ResponEliminaFa dos dissabtes vaig pensar en tu, doncs a la boqueria, a la parada de fruites soley (Roser) hi havien fresques i les feien a 29€, força maques.
De botifarres hi han bones, però com la de casa res!!.
Apa,
Salut,
gràcies, carme, aprofita si en trobes que s'acaben! de tota manera, de fresques no n'haurien de vendre, està prohibit, o sigui que més motiu.
ResponEliminaamb això de les botifarres tens raó, però jo tinc la sort de ser un poble de 'peregrinació' en aquest tema i me'n aprofito tant com puc.
Manel, us he tingut uns quants dies abandonats i ara la feina se m'acumula, trobo aquesta truita una molt bona manera de menjar les múrgoles.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
un truita de primera! no coneixia les rabassoles.
ResponEliminapetons