dijous, 21 de gener del 2010

sopa juliana de pollastre amb un toc de soja


Quan fa un fred que pela, o una boira humida com la que hem tingut aquesta setmana, per combatre'l no hi ha res millor que una bona sopa. Un bon brou fosc de pollastre com el que vaig explicar en aquesta recepta de fideus no serveix només per donar un millor gust a un arròs o a una pasta, sinó que és una base excel·lent per a tota mena de sopes, per exemple, una sopa juliana. La sopa juliana, segons el diccionari, és "una sopa feta amb diverses verdures tallades a la juliana", que tampoc no és una definició que digui gaire més que el concepte mateix a definir.
En fi, és una sopa clàssica que se sol fer només amb verdures i el brou va agafant gust amb la pròpia ebullició de les verdures. Això ho he vist després, perquè el que vaig fer dies enrera, el primer dia que va començar a fer fred de veritat, va ser simplement buscar la millor manera de preparar una sopa calenta per a la Lara i per a mi amb el brou que ja tenia preparat.
Per això, vaig tallar unes quantes verdures en juliana fina (ceba, pastanaga, carbassó i pebrot verd) i les vaig ofegar amb una mica d'oli en un cassó; les hi vaig tenir uns minuts i hi vaig tirar un raget de salsa de soja, hi vaig afegir pollastre ja cuit i tallat en tires fines i hi vaig abocar el brou de pollastre calent, ben net de tot el greix que amb el fred de la nevera se solidifica i queda a sobre, i per tant és molt fàcil d'eliminar.
Només cal deixar coure uns minuts, perquè el pollastre ja està fet i les verdures són fines i es ouen de seguida, i ja es pot servir ben calenteta.

18 comentaris:

  1. sembla prou fàcil, fins i tot per a mi ;P, com què sóc sopera la provaré :) gràcies :)

    ResponElimina
  2. Manel, si la vas fer amb el bro preparat que tenies encara va ser més substanciosa!
    M'encanta aquesta sopeta, però el suggeriment que li has deixat a la Marta-Padenous sobre les múrgules ha fet que hagi trucat al mercat a encomanar-ne per demà. Ja us explicaré.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. El toc de la salsa de soja ha de donar-li un gust molt bo, m’agrada l’idea.
    Petons

    ResponElimina
  4. Desde fa tres setmanes que a casa sempre hi ha un plat de sopa o crema per qui vulgui, amb el fred que fa es l´única manera de refer el còs!!! M'apunto el toc de la salsa de soja! Una abraçada

    ResponElimina
  5. Una sopeta calenta d'aquestes és el millor reconstituent pel fred. Quan sortim a escalar a ple hivern i passem un fred de mil dimonis, em passo el dia pensant en la sopa calenta que m'espera a casa com a premi...
    La juliana de verdures, el pollastre a tiretes i el rajolí de soja em recorden una sopa molt oriental :)

    ResponElimina
  6. Ai sí Manel, amb una sopa com aquesta no hi ha fred que es resisteixi.. tot i que a mi me la dones l'estiu i també va coll avall, no et pensis.

    ResponElimina
  7. Quina sopeta més bona!!! Amb el fred que fa i encara farà, fa moltes ganes de prendre'n un bon plat. Salutacions

    ResponElimina
  8. que bona una sopeta!! Quan comença el fred a casa sempre hi ha brou a la nevera per fer sopa de pasta, arròs...

    ResponElimina
  9. Ara m'has fet venir ganes de sopar un plat calent.... i no tinc brou!!!! Ai, ai... I mira que n'acostumo a tenir perquè el meu fill és molt de sopes, tot al contrari de mi, que només em vénen de gust quan fa molt de fred.
    Va bé fer el brou amb antelació perquè així podem treure el greix que es solidifica a dalt de tot.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Un plat de bona sopa quan fa fred entre de meravella i aquesta fa pinta d`estar molt bona.
    Petons

    ResponElimina
  11. Sempre senta bé començar un àpat amb una sopa...no entenc a la Mafalda que no li agradés la sopa!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  12. Sopes, cremes, brous, m'encanten. A l'hivern calentetes i a l'estiu fredes. Aquesta que has fet ha d'estar boníssima. Una abraçada

    ResponElimina
  13. Tots els plats de cullera m'agraden molt, i aquest té un aspecte inmillorable. I per a qui li agradi el picant, m'atreveixo a suggerir una mica de caïena, o similar, per donar un toc més oriental. Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  14. Manel, avui no hi havia múrgoles... el teu suggeriment a la Marta haurà d'esperar.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. La veritat que en aquest temps ve de gust una sopa calenta, encara que a mi m'agraden tot l'any, tindrem que provar-la amb la salsa de soja. Petons

    ResponElimina
  16. Aquestes sopes m´encanten, la teva segur que va ser deliciosa!!

    ResponElimina
  17. ohhhhhhhh...sóc tan de cullera jo! A l'estiu sopes fredes i a'hivern ben calentones! La teva té un toc ben orienta...ha de ser deliciosa!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Com tu dius és genial poder menjar una sopa calenteta ara :)

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte