Quan fa un fred que pela, o una boira humida com la que hem tingut aquesta setmana, per combatre'l no hi ha res millor que una bona sopa. Un bon brou fosc de pollastre com el que vaig explicar en aquesta recepta de fideus no serveix només per donar un millor gust a un arròs o a una pasta, sinó que és una base excel·lent per a tota mena de sopes, per exemple, una sopa juliana. La sopa juliana, segons el diccionari, és "una sopa feta amb diverses verdures tallades a la juliana", que tampoc no és una definició que digui gaire més que el concepte mateix a definir.
En fi, és una sopa clàssica que se sol fer només amb verdures i el brou va agafant gust amb la pròpia ebullició de les verdures. Això ho he vist després, perquè el que vaig fer dies enrera, el primer dia que va començar a fer fred de veritat, va ser simplement buscar la millor manera de preparar una sopa calenta per a la Lara i per a mi amb el brou que ja tenia preparat.
Per això, vaig tallar unes quantes verdures en juliana fina (ceba, pastanaga, carbassó i pebrot verd) i les vaig ofegar amb una mica d'oli en un cassó; les hi vaig tenir uns minuts i hi vaig tirar un raget de salsa de soja, hi vaig afegir pollastre ja cuit i tallat en tires fines i hi vaig abocar el brou de pollastre calent, ben net de tot el greix que amb el fred de la nevera se solidifica i queda a sobre, i per tant és molt fàcil d'eliminar.
Només cal deixar coure uns minuts, perquè el pollastre ja està fet i les verdures són fines i es ouen de seguida, i ja es pot servir ben calenteta.
sembla prou fàcil, fins i tot per a mi ;P, com què sóc sopera la provaré :) gràcies :)
ResponEliminaManel, si la vas fer amb el bro preparat que tenies encara va ser més substanciosa!
ResponEliminaM'encanta aquesta sopeta, però el suggeriment que li has deixat a la Marta-Padenous sobre les múrgules ha fet que hagi trucat al mercat a encomanar-ne per demà. Ja us explicaré.
PTNTS
Dolça
El toc de la salsa de soja ha de donar-li un gust molt bo, m’agrada l’idea.
ResponEliminaPetons
Desde fa tres setmanes que a casa sempre hi ha un plat de sopa o crema per qui vulgui, amb el fred que fa es l´única manera de refer el còs!!! M'apunto el toc de la salsa de soja! Una abraçada
ResponEliminaUna sopeta calenta d'aquestes és el millor reconstituent pel fred. Quan sortim a escalar a ple hivern i passem un fred de mil dimonis, em passo el dia pensant en la sopa calenta que m'espera a casa com a premi...
ResponEliminaLa juliana de verdures, el pollastre a tiretes i el rajolí de soja em recorden una sopa molt oriental :)
Ai sí Manel, amb una sopa com aquesta no hi ha fred que es resisteixi.. tot i que a mi me la dones l'estiu i també va coll avall, no et pensis.
ResponEliminaQuina sopeta més bona!!! Amb el fred que fa i encara farà, fa moltes ganes de prendre'n un bon plat. Salutacions
ResponEliminaque bona una sopeta!! Quan comença el fred a casa sempre hi ha brou a la nevera per fer sopa de pasta, arròs...
ResponEliminaAra m'has fet venir ganes de sopar un plat calent.... i no tinc brou!!!! Ai, ai... I mira que n'acostumo a tenir perquè el meu fill és molt de sopes, tot al contrari de mi, que només em vénen de gust quan fa molt de fred.
ResponEliminaVa bé fer el brou amb antelació perquè així podem treure el greix que es solidifica a dalt de tot.
Una abraçada
Un plat de bona sopa quan fa fred entre de meravella i aquesta fa pinta d`estar molt bona.
ResponEliminaPetons
Sempre senta bé començar un àpat amb una sopa...no entenc a la Mafalda que no li agradés la sopa!!!
ResponEliminaPtnts
Sopes, cremes, brous, m'encanten. A l'hivern calentetes i a l'estiu fredes. Aquesta que has fet ha d'estar boníssima. Una abraçada
ResponEliminaTots els plats de cullera m'agraden molt, i aquest té un aspecte inmillorable. I per a qui li agradi el picant, m'atreveixo a suggerir una mica de caïena, o similar, per donar un toc més oriental. Gràcies per la recepta.
ResponEliminaManel, avui no hi havia múrgoles... el teu suggeriment a la Marta haurà d'esperar.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
La veritat que en aquest temps ve de gust una sopa calenta, encara que a mi m'agraden tot l'any, tindrem que provar-la amb la salsa de soja. Petons
ResponEliminaAquestes sopes m´encanten, la teva segur que va ser deliciosa!!
ResponEliminaohhhhhhhh...sóc tan de cullera jo! A l'estiu sopes fredes i a'hivern ben calentones! La teva té un toc ben orienta...ha de ser deliciosa!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Com tu dius és genial poder menjar una sopa calenteta ara :)
ResponElimina