divendres, 8 d’abril del 2011
arròs amb rossinyols i galtes i el suc del seu rostit
Quan dies enrere vaig fer galtes de vedella rostides amb vi ranci, en vaig fer més del compte per poder provar aquesta carn melosa i tendra en altres plats, com un arròs, per exemple. Aquest és fet amb una tècnica similar a la del risotto, és a dir, no és un arròs de sofregit lent, sinó que el sabor li ve donat pel propi suc del rostit i el brou utilitzat. Sempre dic que una bona salsa no s'ha de llençar mai, i aquest és el millor exemple que puc donar.
Per preparar-lo, vaig posar ceba picada ben petita a sofregir en un cassó amb oli, fins que va quedar transparent, i aleshores hi vaig afegir els rossinyols. Vaig fer servir bolets congelats, que tenen una mida petita molt adequada per aquestes preparacions.
Un cop sofregits els bolets, hi vaig afegir l'arròs perquè es rossegés una mica abans d'abocar-hi una quantitat generosa de suc del rostit. Cal anar remenant perquè tots els grans quedin amarats del sabor concentrat de la salsa i aquesta no s'enganxi al fons del cassó, i quan comença a assecar-se, s'hi afegeix el brou calent que creguem que pot beure's l'arròs; si fem curt, no passa res, n'hi podem afegir tranquil·lament. Jo vaig fer servir un brou de carn, per accentuar el sabor del conjunt.
L'arròs el traiem del foc quan estigui cuit i un xic caldós. Partim per la meitat les galtes que ja tenim cuites i les filetegem per posar-les damunt l'arròs i salsem una mica per sobre i pel voltant.
Per completar el plat, el vaig acompanyar amb unes xips de carxofa ben cruixents.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Boníssim, aquestes galtes coronant l'arròs criden l'atenció de forma escandalosa.
ResponEliminaMira que m'he aixecat a les 5 del matí per alguna rao inconscient... ves que no fòssin aquestes galtes tan suggerents :)
Caram, quin arrosset més bo!!! Jo també sóc del parer que mai s'ha de llançar una bona salsa. M'apunte la recepta, no cal dir-ho!!! Salutacions
ResponEliminaQuin plat més bo i complet!! Fa molt de goig! Salutacions
ResponEliminaQuin arrosset!! té una pinta deliciosa...m'encanta!!!
ResponEliminaMolts petonetss
Tiene una pinta de comer sin parar! Muy bonita la presentación!
ResponEliminaels tres ingredients m'encanten i els xips de carxofes li donen una textura cruixent molt agradable.
ResponEliminaaquest plat també pot tenir les tres B
els tres ingredients m'encanten i els xips de carxofes li donen una textura cruixent molt agradable.
ResponEliminaaquest plat també pot tenir les tres B
OH, OH, OOOOH!!! Brutal!!! Has posat alguns dels ingredients que més m'agraden en un sol plat: arròs, rossinyols, galtes (i el seu suc) i carxofes!! De 10!!
ResponEliminaUff, se m'ha fet la boca aigua. Això és una delícia. El suc del rostit barrejat amb l'arròs ha de quedar de mort! Petonets!
ResponEliminaUff, se m'ha fet la boca aigua. Això és una delícia. El suc del rostit barrejat amb l'arròs ha de quedar de mort! Petonets!
ResponEliminaAixò és una tortura, amb la gana que tinc!!! Boníssim!
ResponEliminaQue ric aquest arròs ... i que bona combinació d'ingredients.
ResponEliminaManel solo con ver la foto y la salsa que cae de las galtas ya lo dice todo del plato molt bo i bona foto
ResponEliminabon cap de setmana i gracies per la visita
una abraçada
miquel
Que bo! Ets un crack! Passar per la teva cuina sempre és un plaer.
ResponEliminaBon cap de setmana!
Quina presència més extraordinària!
ResponEliminaQué bó!! Segur que és deliciós.
ResponEliminaPetonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Donen moltes ganes de tastar-lo!!! Les salsetes sempre van bé per millorar molts plats. I aquí li dóna personalitat al plat.
ResponEliminaBon cap de setmana
Quina combinació més bona! Ha de tenir un sabor intens aquest arròs. M'agrada!
ResponEliminaAixò de cuinar de més per aprofitar le sobres en un altre plat és un recurs que m'encanta. L'arròs boníssim, les galtes tevetes i meloses i les xips de carxofa addictives, mmm....
ResponEliminaUn arròs excepcional, no se m'havia acudit amb galtes, prenc nota.
ResponEliminaMuxuak