divendres, 1 d’abril de 2011

ara que tinc vint anys...

L'Aleix ja té 20 anys, els ha fet avui i ho hem celebrat amb a casa amb un dinar familiar i una tarta sacher que li vam preparar la Lara i jo ahir seguit la recepta de la Mercè, que sempre és una garantia que sortirà bé.
El meu fill gran té molta gana, i amb l'edat, li han començat a agradar coses que de petit no volia: peix, marisc, verdures com la carxofa... en fi, les típiques coses que la canalla no volen i diuen que quan siguin grans no en tornaran a menjar. I quan es fan grans, lògicament no se'n recorden i la majoria d'aquelles coses els agraden, fins i tot molt.
Ja he explicat alguna vegada que des de fa un temps, l'Aleix s'ha convertit en ocasional seguidor i crític d'aquest bloc, i també cuina. L'altre dia em va tallar els cabells un amic seu que és perruquer, i una de les primeres coses que em va explicar (i elogiar) és la paella que els havia fet a casa seva per a tota la colla. A veure si aquesta serà la manera de treure'm l'etiqueta de 'king rice': abdicant en el meu fill!!
Ho explico perquè en aquestes condicions em va costar una mica pensar el menú que prepararia; quan li vaig demanar què s'estimava més, em fa dir que fes el que volgués. Al final, he optat per uns entrants variats que pensava que li agradarien, clàssics amb alguna novetat que ja tindrà un post en el seu moment (ja estava fet abans de posar-me a la cuina). De segon, em venia especialment de gust cuinar galta de vedella, perquè gairebé diria que és la meva carn preferida, i fins ara em costava de trobar-ne a les botigues, però a Moià, el poble del costat, ho vaig preguntar per casualitat en una carnisseria i resulta que en tenen habitualment, de manera que en podré gaudir sovint. Us ho explico en el pròxim post.
Però és clar que en un aniversari, el pastís és l'estrella, i l'Aleix va estar molt content amb aquest, com la seva mare, perquè a tots dos els agrada molt la xocolata, i la Lara i jo ens ho vam passar molt bé fent-lo (i també ens agrada, és clar). Què més es pot demanar?


Per molts anys, Aleix! Espero poder seguir cuinant per tu i compartint molts i molts aniversari més. 
Et deixo una cançó una mica antiga que segurament no has sentit mai, però que si l'escoltes estic segur que t'agradarà. Potser et passarà com amb el menjar, que de primer no t'agradarà gaire, però amb el temps estic segur que t'emocionarà com a mi.

 


26 comentaris:

  1. Moltes felicitats Aleix disfruta d'aquest any especial.
    No m'estranya que ara mengi de tot, amb lo bon cuiner que tens de pare!.
    Un petó.

    ResponElimina
  2. MOltíssimes felicitats al Aleix!!! No em podrieu enviar un tall d'aquest pastís... Disfruteu molt family!!!
    Bon cap de setmana
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Un pastís boníssim per a un aniversari rodó.

    Petons i felicitats!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  4. Un pastís boníssim per a un aniversari molt especial. Per mo,lts anys Aleix!

    ResponElimina
  5. Quin pastís!
    Felicitats i bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Per molts anys a l'Aleix!! Quins fills més guapos que tens... i si a sobre et surten "cocinillas" que més es pot demanar! El pastís té una pinta... és el que vull pel meu aniversari, jejeje!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  7. Per molts anys Aleix, quin goig fent tos dos Manel. Felicitats. Petons

    ResponElimina
  8. Per molts anys Aleix.

    Manel els teus nens( que es fan grans ), molt guapos!!! :-), el menjar de meravella i el pastís, uhmmmmm una delicia. Que por molts anys gaudeixis d´ells, deixam que digui una cosa." ets un pare p.M.), un petonarro!!!. FElicitats a tots!!!!.

    ResponElimina
  9. Per molts anys a l'Aleix!!!
    I felicitats als mestres pastissers que vau fer-li una Sacher amb una presentació, ESPECTACULAR!!! Bravo Lara i Manel! :)

    ResponElimina
  10. Felicitats a tots dos! Segur que l'Aleix va bufar les espelmes molt satisfet d'aquest pastís d'aniversari tan ben fet. El pastís Sacher és un dels millors pastissos d'aniversari que hi ha!

    ResponElimina
  11. El pastís, preciós!!!! però la cara de felicitat de l'Aleix no té preu!!!
    Moltes felicitats!!!!!

    ResponElimina
  12. Felicitats Aleix, perdona la memòria del papa, un dia tard pero també val.
    Martines, Cristina i jordi.

    ResponElimina
  13. Per molts anys a tots dos!!
    Amb aquest pastís tan bo i com no la canço, més que encertada amb el noi del poble sec.
    Una abraçada a tos dos!! i que podem escoltar ara que fa vitnt anys que tinc vint anys!!
    petons.

    ResponElimina
  14. El millor tall del pastís és el somriure del que estimes quan el veu.
    És cursi perque de vegades la vida és bonicament cursi.

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats a l'Aleix i també als cuiners que van fer un pastís amb una presentació maquíssima! Una abraçada

    ResponElimina
  16. Aiii com es fan gran, crèixen con a carbassons i tan depressa!!!

    Moltes felicitats Aleix i que per molts anys pugeu cuinar plegats tu i en Manel.
    Per molts anys també poder cuinar pastissos tan bons amb la Lara... i és que els fills Manel, és el be més preuat.

    Nosatres aviat tindrem d'escoltar el .. "fa vint anys que dic que fa vint anys que tinc vint anys! :o))

    Petons

    ResponElimina
  17. MOLTES FELICITATS!, sense dubtes, un dels milllors pastissos que es poden fer per un aniversari.La cobertura t'ha quedat molt brillant Manel. Felicitats també a tú,noi!,segur et vas lluïr amb uns entrants fabulosos com ja ens tens acostumats... Una abraçada.

    ResponElimina
  18. moltes felicitas per Aleix i un dina molt complet per un dia molt especial.Per molts anys.
    miquel

    ResponElimina
  19. Per molts anys Aleix! Un aniversari tan rodó bé es mereix un pastís tan rebó. Fins aviat!

    ResponElimina
  20. Moltes felicitats a l'Aleix. I a tu Manel per aquest menú tan fantàstic i el pastís tan espectacular!
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  21. Moltes felicitats a l'Aleix!!! ...i lo dels pastisoos...superat!!! A veure quin dia fas un pa de nous!!!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  22. felicitats per la part que et toca també a tu manel!!!salut

    ResponElimina
  23. molte gràcies a tots!!! en nom meu, és clar, però sobretot, de l'aleix i de la lara, gràcies per venir.

    ResponElimina
  24. Poques coses més es poden demanar, mestre. Moltes felicitats per la part que et toca! :-)

    SALUT

    ResponElimina
  25. ens dones les gràcies per venir, és cert, però soms nosaltres que te les hem de donar per convidar-nos.
    gràcies per compartir !!!!!!

    ResponElimina
  26. Quina edad mes bònica, moltes Felicitats Aleix el pastís sacher estaría molt bò per a mi es un pastís perfecte.
    Un abraç

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...