divendres, 8 d’agost del 2008

gotet de 'salmorejo' amb broqueta de llagostins

Dies enrere vaig provar per primera vegada una crema molt popular a Andalusia, originària de Còrdova, que es diu 'salmorejo', feta a base de tomàquet, pa del dia abans, oli, vinagre, sal i una mica d'all, i la veritat és que em va encantar el resultat que va donar tant en plat, acompanyat de lloms de sardines al forn, com fred, presentat en una cullera amb anxoves.
Per això, de seguida vaig pensar altres possibilitats, i com que aquests dies de forta calor venen de gust coses fresques, i en racions no gaire grans, em van sortir aquests gotets de 'salmorejo' amb llagostins.

La crema la vaig fer igual que l'altra vegada (veure el post aquí), i la vaig repartir en gotets petits. Vaig coure llagostins en aigua bullent amb sal abundant i un cop freds els vaig pelar, els vaig punxar en una broqueta i cap a dins del gotet. Finalment, vaig tirar sobre els llagostins un rajet d'oli d'all i julivert, fet simplement triturant amb el túrmix aquests tres ingredients.
La veritat és que pres a la terrassa, acompanyat d'una copeta de vi blanc, és una benvinguda que qualsevol visita agraeix.

13 comentaris:

  1. Quina afició que li has agafat al salmorejo..jeje. I es que està molt bó..i bé molt de gust amb aquesta calor.
    T'ha quedat estupenda la presentació..

    Núria

    ResponElimina
  2. mmm...
    Jo també m'apunto a la terrassa amb el salmorejo i el gotet de vi blanc!

    ResponElimina
  3. Manel, no l'hem tastat mai el salmorejo, però amb la teva propaganda estem delerosos de fer-ne aviat. La Su pot estar ben orgullosa de tu!!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Manel,

    Ja hem tornat de la nostra segona etapa de vacances i hem començat a passejar-nos pels blocs amics per posar-nos al dia i aquí m'he trobat aquest "salmorejo" amb una decoració ben espectacular. Jo sí que el vaig tastar precisament a Còrdova,i era molt bo i molt refrescant. El faré ara que venen de gust cosetes fresquetes.

    Fins aviat

    ResponElimina
  5. núria, sí que és veritat que li he agafat afició, és una crema de tomàquet molt refrescant per aquesta època.

    illeta, sens dubte, aquests gotets i el vi blanc fan una bona combinació.

    parella vermella, ja li deia a la núria que és una simple crema de tomàquet, però molt refrescant i que combina bé amb moltes coses.t

    glòria, ben tornats, espero que us hagi anat molt bé i suposo que aviat podrem llegir les vostres anades i vingudes. fins aviat.

    ResponElimina
  6. Em sembla molt moderna eixa presentació en gotes. Supose que vos devíeu xuplar els dits, veritat? Salutacions.

    ResponElimina
  7. El dia que el vaig fer, recordo que vaig dir: "Estaria bo també amb uns llagostinets bullits, oi?" i la meva dona hi va estar d'acord. Veient la magnífica foto, ja veig que et tornaré a copiar. :))

    ResponElimina
  8. francesc, ens hem de renovar, a vegades canviant només la presentació sembla, com tu dius, molt més modern un plat que en bona part és tradicional.

    enric, lamento haver-te trepitjat la idea, però jo vaig pensar el mateix que tu.

    ResponElimina
  9. Hola Manel ! m'havies convidat al teu bloc, i el salmorejo em sembla una magnífica i refrescant manera de entrar-hi. A Córdova, on jo el vaig conèixer, li posen "tropezones" de pernil serrà, tallat com a quadrets una mica gruixuts (com els de pa)...també està genial, la barreja !!!

    ResponElimina
  10. benvinguda, teresa!
    estic d'acord que el salmorejo original amb pernil i ou està boníssim, i aquests dies amb la calor ve molt de gust.
    jo segueixo provant-lo amb altres variants, a veure què surt.
    fins aviat.

    ResponElimina
  11. Hola Manel!
    A casa meva vam descobrir el salmoreja da mitja dotzena d'anys a través d'una cordovesa que ens en va regalar un bol perquè el provéssim. Des de llavors en som addictes i no passa l'estiu que en fem diversos cops!

    Per cert, jo el poso d'acompanyament per a una broxeta de tonyina fresca a la planxa, pernil ibèric i gingebre que queda brutal! A veure si puc fer-ne un post aviat!

    Salut company!

    Massitet

    ResponElimina
  12. massitet, jo hi he arribat més tard, però m'ha agradat molt. acompanyant aquesta broqueta que dius segur que queda diví, a veure si penges la recepta aviat.
    salut!

    ResponElimina
  13. Ei, Teresa! Quina il·lusió veure que has tret el nas aquí. Com pots comprovar, a Can Cuinar és generós s'hi menja de meravella.
    (Asssur.)

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte