Mentre obria les cloïsses al vapor en una cassola tapada, amb un raget de vi blanc, vaig posar oli a la cassola, uns quants grans d'all picats petits i el lluç salat i enfarinat a sobre, tot en fred. Vaig encendre el foc, amb poca potència, i vaig deixar set o vuit minuts que s'escalfés el peix per un cantó, li vaig donar la volta i hi vaig abocar el brou resultant d'obrir les cloïsses, ben colat perquè no caigui sorra, i un bon grapat de julivert picat. Ho vaig deixar uns minuts que s'anés fent el peix i hi vaig afegir les mongetes. Si hi hem posat poc suc de les cloïsses, és el moment d'afegir-hi una mica d'aigua i tapar, deixar fer amb el foc sempre suau cinc minuts més i posar-hi les cloïsses obertes un parell de minuts perquè s'esclafin. I ja es pot servir, acompanyat d'unes bones llesques de pa per no deixar ni una gota de suc!
dijous, 19 de febrer del 2009
lluç amb mongetes i cloïsses
Mentre obria les cloïsses al vapor en una cassola tapada, amb un raget de vi blanc, vaig posar oli a la cassola, uns quants grans d'all picats petits i el lluç salat i enfarinat a sobre, tot en fred. Vaig encendre el foc, amb poca potència, i vaig deixar set o vuit minuts que s'escalfés el peix per un cantó, li vaig donar la volta i hi vaig abocar el brou resultant d'obrir les cloïsses, ben colat perquè no caigui sorra, i un bon grapat de julivert picat. Ho vaig deixar uns minuts que s'anés fent el peix i hi vaig afegir les mongetes. Si hi hem posat poc suc de les cloïsses, és el moment d'afegir-hi una mica d'aigua i tapar, deixar fer amb el foc sempre suau cinc minuts més i posar-hi les cloïsses obertes un parell de minuts perquè s'esclafin. I ja es pot servir, acompanyat d'unes bones llesques de pa per no deixar ni una gota de suc!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Manel, aquest lluç ha de ser tendre i boníssim! Això sí, d'aquest plat m'hi sobren les seques... No m'agraden gens!! :p I el pa per deixar el plat ben net, és molt important! ;)
ResponEliminaPer llepar-se els dits Manel , i allargar el plat amb els fesols fent-lo així un plat complert i contundent és un encert, per qui amb un plat ja en te prou i per qui no vol estar tant de temps a la cuina i aquest es de bon fer, senzill i ràpid i deliciós.
ResponEliminaPa, jo en necessitaria una bona llesca, o dues, o tres, perquè el que m´agrada més d´aquests plats es sucar.
una abraçada
el lluç no és dels meus peixos preferits...xo el fet de combinar les cloïsses i les mongetes: m'agrada molt!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Jo també sóc com la Mai, del club suca-suca!!! aquest plat és meravellós, les mongetes són molt bones i més si són del ganxet.
ResponEliminapetons.
un plat de luxe, i de primera, i amb el suquet que deixa tot, una bona barra de pa, i uffffffffffque bo. petons
ResponEliminaManel, jo sóc de lluç, és un peix que m' agrada molt, amb qualsevol salsa o acompanyament, amb mongetes no l' he provat mai, però segur que deu ser molt bo!! Un petó! Beth
ResponEliminaSe m'acumulen els comentaris i no arribo...
ResponEliminaNoi, quin bon plat és aquest... Mai havia fet aquesta combinació però em sembla francament bona.
(Per quan digereixi el foie i el tortell... no m'aprimo !!!)
Quina recepta mes bona i mes com a plat únic.
ResponEliminamercè, és estrany que no t'agradin les mongetes, no és una cosa que provoqui gaire rebuig, però per sort hi ha mil productes per substituir-les.
ResponEliminamai, a casa no desentonaries pas, perquè sembla can 'suqui pa'!
eva, jo també trobo el lluç una mica insípid, per aixo sempre el faig amb salsetes que l'enriqueixin :D
una més al club del 'suqui-pa'!
mome, una altra del club dels amant de la farina cuita :D
beth, li deia a l'eva que el lluç el trobo una mica insípid, però fet amb una bona salseta guanya molt
maria, em sembla que a aquest li treus la farina i queda força de règim, no trobes?
àngels, és que amb el poc temps que tinc per fer el dinar abans d'anar a treballar, amb un plat en tinc més que suficient.
M'apunto a això del club del suca-suca. Que bona recepta. Salut!!!!!
ResponElimina