dissabte, 20 de juny del 2009

amanida amb verdures a la planxa

Demà tenim una marxa llarga i dura, de manera que avui tocava pasta, però perquè no es notés tant, he fet fideuada de marisc, que és una bona manera de combinar el deure amb el plaer. De primer, he preparat una amanida inspirada en una proposta semblant que vaig veure dies enrere en un altre bloc que m'haurà de perdonar que no el citi perquè no recordo quin era.
La idea era combinar els elements bàsics de l'amanida, l'enciam i el tomàquet, amb verdures que normalment mengem d'una altra manera.
Per això he fet a la planxa albergínia, carbassó i ceba, tallat tot en rodanxes. Per muntar l'amanida, he posat de base l'enciam, a sobre unes rodanxes ben amples d'una albergínia formosa, el tomàquet tallat també a rodanxes, la ceba i finalment el carbassó. Cada capa l'he amanit amb una mica de sal, oli i crema de vinagre balsàmic, i per al toc final he fet a sobre unes línies amb la crema i una mica d'oli per donar-li brillantor.
Així estava prou bé, però també ho he provat amb unes tires de pebrot vermell escalivat, que ens hi han agradat força.
La veritat és que als nens no els ha fet gaire gràcia que a l'amanida tradicional, que ja els costa de menjar, hi hagués afegit verdures, però per sort els grans érem majoria (4) i la idea ha tingut prou èxit.

10 comentaris:

  1. Bona nit Manel!!
    Això és el que hauria de menjar jo sempre.És el millor per la salut i la dieta..

    ResponElimina
  2. Una bona proposta i molt de cuina mediterrània!

    Fins aviat

    ResponElimina
  3. Aquesta és de les meves! M'encanten les graellades de verdures, calentes a l'hivern i fredes en plan amanida a l'estiu. Amb un plat d'aquests seria feliç a tot arreu :)
    Els teus fills, quan es facin grans, ja els agradarà ;)

    ResponElimina
  4. quina bona pinta, jo l'altre dia vaig fer una semblant però també li vaig posar formatge de cabra.

    idela per auqesta època

    ptns

    ResponElimina
  5. Una variant de l'amanida típica....que ara amb aquest temps és el que més de gust bé...i amb escalivada....mmmmm...molt bona idea!
    Ptnts

    ResponElimina
  6. M´encanten aquestes amanides , jo en faig una molt semblant,escarola ,escalivada, formatge de cabra i codonyat, és molt complerta i segur que va molt bé pels esportistes , aquesta variant l´hauré de provar, te molt bona pinta i ara començaràn a venir les verdures de l´hort i no donarem a l´abast , ja he demanat les vacances per poder fer les conserves! ....
    una abraçada

    ResponElimina
  7. Quina presentació més bonica i més apetitosa, aquesta amanida d'hortalisses.

    La salsa multiús també m'ha semblat molt interessant. Jo en faig una amb pebrots del piquillo- Quan la preparo la congelo i en tinc per a diferents elaboracions: amb carn, amb peix, amb verdures...

    Petons!

    ResponElimina
  8. manel, curiosa aquesta manera de combinar les verdures crues amb les cuites en una amanida, m'agrada! als menuts és normal que no els agradi l'amanida, però amb la fideuà ja deveu haver fet les paus.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. dolors, això és el que hauríem de menjar, però a mi el que realment m'agrada són els pans i els peixos que a tu et sobren :)

    glòria, a vegades la dieta mediterrània es queda simplement en dieta :))

    gemma, els meus fills et canvien sense ni pensar-s'ho aquests plats per un dels teus pastissos.

    manresa, estic segur que aquesta amanida amb el toc del formatge de cabra també guanyaria molt.
    moltes gràcies per venir!

    marta, sort n'hi ha que les amanides admeten tantes variants, perquè a mi les amanides habituals no són pas el que més m'agrada :(

    mai, no em parlis de l'hort, perquè porto uns dies que no dono abast a menjar enciams i carbassons de l'hort del pare!
    si que t'ho agafes en serio, que fas vacances i tot per fer conserves, ja ens ho explicaràs amb més detall.

    anna, tens raó que la salsa de piquillos també és molt versàtil i acompanya bé molts plats.

    dolça, ja saps com són la canalla, l'amanida se la mengen per pura obligació, però els fideus... si et descuides no te'n deixen :)

    ResponElimina
  10. Ideal avui mateix faré unes verdures a la graella per acompanyar una amanida tan formosa com la teva!! Una bona idea!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte